BU YILN EN BÜYÜK EĞİTİM DESTEK YARDIMI YİNE KORMAZDAN GELDİ..

Son 5-10 yıldır Kars ve Serhat bölgesinde ençok eğitime sunan iş adamı S. Baran Korkmaz, bu yılda yine serhat bölgesinde eğitime en büyük katkıyı yaparak, ülkemizde eğitime destekte ilk sırada yer aldı..
Bu haber 2019-11-19 11:13:50 eklenmiş ve 994 kez görüntülenmiştir.

SERHAT BÖLGESİNDE, BU YILN EN BÜYÜK EĞİTİM DESTEK ETKİNLİKLERİ YİNE KORMAZDAN GELDİ..

 

Küresel sermayeyi ülkemize çekerek, ülke ekonomisine önemli katkılar  ve katma değer katan, bölgemizi ilgilendiren önemli tüm etkinliklerde bir aktör olarak rol alan SBK Holding YK Başkanı S. Baran Korkmaz,  Son 5-10 yıldır Kars ve Serhat bölgesinde ençok eğitime sunan iş adamı olarak bu yıl yine serhat bölgesinde eğitime en büyük katkıyı yaparak, ülkemizde  eğitime destekte ilk sırada yer aldı..

 

Geçen yıllarda olduğu gibi 2019 yılındada Kars başta olmak üzere bölge genelinde eğitime önemli katkılarda bulundu. Çeşitli okullarda minikleri giyindirdi, tadilatlar yaptırdı, bilgisayarlar dahil birçok okula ve öğrenciye eğitim araç gereçlerinde hiçbir holdingin yapamayacağı katkıları yaparak yine gönüllerde taht kurdu.. 

 

İŞ DÜNYASI, DERNEKLER FOTO GALERİLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

 

Geçen yıllarda öğrenciler yurt yapmanın yanı sıra, milyonlarca tl de eğitim yardımı ve yatırımlarını yapan Korkmaz bu yılda Karsta birçok okulda öğrencilere giyim, kırtasiye yardımlarından bişlgisayar alımına yine bu yıl milyonlarca lira bütçe ile en çok eğitime destek sunan iş adamı oldu..

Bölgede öğrencilerin kalacaqğı yturtlar yapıldı..

Karsta birçok okulda minikleri giyindirdiler..

Ağrı ve diğer illerde çocuk parkları

Sadece doğuda değil Manisa gibi ülkemizin değişik şehirlerinde teknoloji sınıfları kurma

Öğrencilere bilgisayar yardımı

Öğrencilere giyim ve kırtasiye yardımı

Birçok v. ve okulda tadilat ve yernilemeler..

Binlerce öğrenciye burs..

 

Ve Alpaslan Anadolu Lisesi öğrencilerinden Tayibe Atalayın ve Cansu Alma, SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’a mektuplarında Korkmaz’ın bugüne kadar yaptıkları eğitim desteklerinden bahsederek okullarına da destek istediler. Çağrılara cevapsız kalmayan Korkmaz, öğrencilere ulaştı. Kendilerine laptop, okullarına da gereken yardımı yaptı..

SBK Vakfı tarafından bin 73 öğrenciye rutin olarak aylık burs verdiklerini ifade eden Korkmaz, bu öğrencilerin 643 tanesinin de Karslı olduğunu belirtti.

 

AĞRILI ÇOCUKLARA OYUN PARKI YAPTI, KIŞLIK GİYECEK YARDIMINDA BULUNDU..

 

SBK Vakfı, Köyde Oyun Parkı Yaparak Çocukların Hayallerini Gerçekleştirdi

Ağrılı köy çocuklarının sesini duyan SBK Vakfı, Hamur ilçesi, Adımova köyüne oyun parkı yaparak çocukların hayallerini gerçekleştirdi.

Ağrı'nın Hamur ilçesinde ki köy çocuklarının oyun parkı hayali gerçekleştirildi.

 

Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı Adımova köyünde ki çocukların sosyal medyada köyümüze park istiyoruz taleplerine Sezgin Baran Korkmaz Vakfı (SBKV) kayıtsız kalmadı.

 

 

SBK Vakfı yetkilileri, Ağrı Hamur Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer'in de katılımıyla Adımova ilkokulu ve Ortaokulu bahçesinde park açılışı yapıldı. Öte yandan okulda ki 200 öğrenciye kışlık mont, bot ve atkı bere hediye edildi.

 

 

Ağrı Hamur Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer yaptığı açıklamada, açılışı yapılan park ile çocuklara özel bir dünya kurulduğunu belirterek, "Öncelikle SBK Vakfına yapmış olduğu hayırlı hizmetten dolayı çok teşekkür ediyorum. Daha önce batıda çalıştım, oralarda bir park, bir mont pek önemli gözükmeyebilir ama buralarda en ufak bir çalışma bile çok büyük güzelliklere vesile oluyor. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz parkta ayrıca SBK Vakfımızın destekleriyle 200 öğrencimize mont, bot ve atkı bere dağıttık. Bu onların çok mutlu olmasını sağladı. Bunu gözlerinden okuyabiliyorsunuz. "dedi.

 

MANİSADA  TEKNOLOJİ SINIFI KURDURDU..

Çevreci Öğrenci Sayesinde Okula Teknoloji Sınıfı

MANİSA'nın Alaşehir ilçesinde, ilki geçen eylül ayında düzenlenen 'Uluslararası Kültür, Sanat ve Üzüm Festivali'ne katılan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, yere atılan içecek kutularını toplayıp, çöp kutusuna atarken gördüğü Kübra Çoban'a verdiği sözü tuttu.

 

Dedekorkut Ünv. Yrdım

 Kafkas Üniversitesi Dede Korkut Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği son sınıf öğrencileri, mezuniyet balosu için topladıkları paralarla Dede Korkut Ortaokulu'na matematik laboratuarı kurdu. Karslı iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın da desteğiyle geçtiğimiz günlerde matematik laboratuvarını hizmete  açtılar..

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Dede Korkut Eğitim Fakültesi Matematik bölümü son sınıf öğrencileri, mezuniyet balosu için topladıkları paralar ile Dede Korkut Ortaokulu'nundaki metamatik laboratuvar sınıfını boyadı. Bunun üzerine Karslı iş insanı Sezgin Baran Korkmaz da sınıftaki diğer malzemeleri aldı. Ünivesiteli gençler, kendi elleriyle boyadıklarını sınıfa Korkmaz'ın da aldığı matematik gereçlerini yerleştirdi. Kafkas Üniversitesi Dedekorkut Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği son sınıf öğrencileri, mezuniyet balosu yapmak yerine Dedekorkut Ortaokulu'na matematik laboratuvarı kurma kararı aldı. Yasemin Genç, Seren Yıldız, Reyhan Erol, Adil Bimay, Mahsum Derdiyok, Hacı Aydoğan Özbay ve Sevda Şimşek, balo için topladıkları paralarla laboratuvar olacak sınıfı her Alanda hazır hale getirdiler..

 

SBK VAKFI  İNSANLIĞA KATKI ve İYİLİK PROJELERİNDE 1 NUMARA..

SBKV; Kuruculuğunu Sezgin Baran Korkmaz'ın yaptığı, Türkiye'de başarılı yatırımlara imza atarak ekonomiye değer katan SBK Holding bünyesindeki "iyilik projeleri"ni yürütmektedir.

 

"Çağdaş ve gelişmiş bir toplum için en büyük gereksinim eğitimdir." ilkesini benimseyerek hareket eden vakıf, bu alanda önemli yatırımlara imza atmıştır. Maddi imkansızlıklar içinde olan gençlerin eğitimleri ve ihtiyaçları için verilen bursların yanı sıra, Türkiye genelinde çeşitli illerde okul ve yurt binaları yaptırarak eğitime verdiği önemi göstermektedir.

 

SBK Vakfı, kuruluşundan itibaren, eğitim alanında yaptığı bu yatırım masraflarını vergiden düşmeyerek, bu "iyilik projeleri"nden bir kar beklentisi olmadığını da göstermiştir.

 

Eğitim dışında  "Her yatırımın başı, insana değer vermek" misyonuna sahip olan SBK Vakfı; şehit ve gazi yakınlarını, dul ve yetim ailelerini ve savaş mağduru mültecileri unutmayarak, gıda, barınma ve ilaç yardımları ile hayırseverlere örnek olmaktadır.

 

Merkezinde "İnsan, Güven ve İyilik" olan tüm projeleri ile gelişimi hedefleyen SBK Vakfı, hem Türkiye'de hem de dünyada öncü olmaya ve iyilik yapmaya devam etmektedir.

 

EAST WEST’E DÜNYA GENELİNDE ÜYE OLAN 1. KÜRT, TÜRKİYEDEN İSE 2. İŞ ADAMI OLDU..

 

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın, ABD merkezli düşünce kuruluşu East West Institute’nün yönetim kurulu üyeliğine 2017 yılında dünya genelinde kabul edilen ilk Kurd, TR de ise 2. iş adamı oldu.. 2017 de üyeliğe kabul edilen Korkmaz, yönetim kurulu başkanlığını dünyanın sayılı zenginlerinden Ross Perot Jr.’ın yaptığı enstitünün yönetimine, merhum iş adamı Mustafa Koç’tan sonra Türkiye’den üye kabul edilen ikinci isim oldu.

 

Sezgin Baran Korkmaz, SBK Holding'in kurucu CEO'sudur.

 

SBK Holding, Türkiye ve komşu bölgelerdeki sıkıntılı varlıklara odaklanan bir risk sermayesi şirketidir.

 

Şu anda SBK Holding finans, ilaç, maden, enerji, gayrimenkul, otomotiv, teknoloji ve lojistik gibi farklı sektörlere yatırım yapmakta ve grubun dünya çapında 5.000 civarında çalışanı bulunmaktadır.

 

Merkez ofisi Türkiye'de bulunan SBK Holding, Avrupa, Rusya, Güney / Güneydoğu Asya, Amerika Birleşik Devletleri ve Belize'de faaliyet göstermektedir. Sezgin Baran Korkmaz, mali güçlüklerle karşılaşan birçok şirketle çalıştı ve çeşitli açılımlar yaratarak bu alanda uzmanlaşmıştır.

 

Sezgin Baran Korkmaz, hayırsever kişiliği ile de tanınıyor. Relief International ve EastWest Institue'da yönetim kurulu üyesidir ve EastWest Institue İstanbul ofisi Sezgin Baran Korkmaz'ın himayesinde açılmıştır.

Önemli bir sivil toplum örgütü olan Relief International, genel olarak dezavantajlı kişilere ve çeşitli büyük ölçekli krizlere odaklanmaktadır.

 

Sezgin Baran Korkmaz, Relief International'ın Suriye'nin iç çatışmasından etkilenen çocuklar adına yaptığı çalışmaları genişletmek için maddi ve manevi destek vermektedir.

 

1000'den fazla çocuğa burs veren Sezgin Baran Korkmaz, 2017'de SBK Vakfı'nı kurdu. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde, binlerce öğrencinin öğrenim göreceği okullar yaptırdı ve devlete bağışladı.

 

Sezgin Baran Korkmaz’ın şu andaki amacı, beş yıllık bir program kapsamında Ortadoğu'da yaygınlaşan Suriyeli gençlere destek sağlamak için bir yardım grubuyla birlikte, okullar ve sağlık merkezleri kurmak, sosyal girişimler başlatmak ve destek olmaktır. Sayın Korkmaz, Birleşmiş Milletler tarafından insani yardım eylemleri nedeniyle 20 Haziran, 2017'de ödüllendirildi.

 

Kendisine küçükken yapılan yardımları unutamadığını ve bu nedenle paylaşmayı önemsediğini belirten Karslı işadamı Sezgin Baran Korkmaz, okul açılışı ve 5 bin öğrenciye yardım için geldiği Kars'ta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çocukken ayakkabı boyacılığı yaptığını ifade eden Korkmaz, "Ayakkabı boyarken bana bahşiş verenlerin çocuklarına bugün burs veriyorum. Çocukların hayallerine ortaklık ediyoruz. Her 15 günde bir İstiklal Caddesi'nde sokak temizleyenlere para dağıtıyorum. Verdiğimizin Allah bin katını bize veriyor" dedi.

 

Türkiye genelinde 200 öğrenciye burs veren Korkmaz, geçtiğimiz aylarda Suriyeli mültecilere de 20 milyon dolar bağışta bulunmuş. ABD'deki evsizlere de yardım ettiğini belirten Korkmaz, memleketi Kars için ise tüm imkanlarını kullanmayı planladığını belirtiyor. Şehirde 2 yurt, 2 ortaokul, 1 ilkokul, 1 de anaokulu yaptıran Korkmaz, bu okullara 35 milyon TL harcadıklarını belirterek, önümüzdeki yıl için de 12 milyon TL bütçe ayırdıklarını söyledi. Altı yıldır Kars'ın köy okullarındaki öğrencilere bot, mont, atkı, bere ve eldiven yardımında bulunan Korkmaz, bu yıl da 22 köyde 5 bin öğrenciye yardım ulaştırdı. 'En iyi yatırım insana olandır' diyen Korkmaz, girişimciliği ve hayatı öğrensin diye 6 yaşındaki oğlunun simit sattığını ifade etti.

 

Sezgin Baran Korkmaz hem iflasın eşiğindeki şirketleri yapılandırıp satmaya hem de hayırseverlik faaliyetlerine devam etmektedir.

ETİKETLER : SERHAT BÖLGESİNDE BU YILN EN BÜYÜK EĞİTİM DESTEĞİ YİNE KORMAZDAN GELDİ..
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA