Iğdır'da Ücretsiz Fidan Dağıtımına Başlandı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından "Geleceğe Nefes Ver" sloganıyla başlatılan seferberlik kapsamında Iğdır’da fidan dağıtımına başlandı. Vatandaşlar akın akın Iğdır Orman İşletme Müdürlüğüne fidan almaya gidiyorlar
Bu haber 2019-11-08 15:16:01 eklenmiş ve 633 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından "Geleceğe Nefes Ver" sloganıyla başlatılan seferberlik kapsamında Iğdır’da fidan dağıtımına başlandı. Vatandaşlar akın akın Iğdır Orman İşletme Müdürlüğüne fidan almaya gidiyorlar.

Iğdır Orman İşletme Müdürü Taner Tazegün’den aldığımız bilgiye göre Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye genelinde 11 Kasım 2019’da 81 ilde 11 milyonu aşkın fidanın toprakla buluşturularak ağaçlandırmada dünya rekoru kırılması amaçlanıyor.

Tazegün, Iğdır’da 111 bin 111 adet fidan dağıtılacağını belirtti. Fidanlar arasında Badem, Meşe, Karaçam, Selvi, Leylak, İğde, Karaağaç, Ardıç, Ceviz, Dışbudak gibi birçok tür bulunuyor.

Iğdır Orman İşletme Müdürü Tazegün yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde ağaç dikme seferberliğini başlatıldığını söyledi. Bu kapsamda 11 Kasım'ın ağaç dikme bayramı olarak belirlendiğini ifade eden Tazegün, ülke genelinde11 milyondan fazla fidanının toprakla buluşacağını aktardı. Iğdır’da ise 111 bin111 adet fidan dağıtılacağını belirtti.

Fidan dikme ile önemli bir tespite parmak basan Müdür Tazegün şunları söyledi: Yeni dünyaya gelen her canlı ilk nefes alırken bu havayı ağaçlar sayesinde almaya başlar. Çocuk büyürken beşikte büyür, okulda sıra, masa, kalem, defter, en son ölünce mezara tabutta götürülür. Yani doğumdan ölüme, beşikten mezara kadar ağacın nimetlerinden faydalanır. Bir insan fidan diker o fidan büyür ağaç olur, yaydığı oksijenden, meyvesinden, tahtasından odununa kadar o insanın komşusu da düşmanı da faydalanır. Ağaçlar şu bu ayrımı yapmazlar tüm canlılara yarar sağlarlar. Peygamber efendimiz kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizde bir fidan var ise onu hemen dikin diye buyurmuşlardır. Tüm Iğdırlıları fidan dikmeye davet ediyorum” dedi.

Bizde gazete olarak bugün gidip fidanlarımızı aldık. Bu güzel projeyi sonuna kadar destekliyor ve herkesi fidan dikmeye çağırıyoruz.

 

Taner Tazegün, bazılarının "burada orman mı olur? dediği bir dönemde bozkır, çorak bir alanda "Kent Ormanı" mucizesini gerçeğe dönüştüren isimdir. Başarılar diliyoruz. 

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA