KAİ TANITIM GÜNLERİ 2020 DE SERHADIN TÜMÜNÜ KAPSAYACAK..

STK alanında Avrupa yakasının stk kaçkınları, ile hezimete uğramış anadolu alayları anadolu yakasına birlikte çıkarma yapmaya başladılar..
Bu haber 2019-10-28 07:38:38 eklenmiş ve 887 kez görüntülenmiştir.

KAİ TANITIM GÜNLERİ 2020 DE SERHADIN TÜMÜNÜ KAPSAYACAK..

 

2017 Yılında Ardahan Dernekler Federasyonu  (ARDA-FED) çatısı altında Ardahanlılar tanıtım günlerinde bir destan yazarak 3 milyondan fazla hemşerimizi  birbiriyle buluşturdular.  2018 de ise ardahan tanıtım günleri 3 milyondan 3 kişiye düştü..

 

2016-17  yılında Otrhan Gökçeli kaisiad ,  2 kai tanıtımı yaptı. İçinde federasyon ve dernekler yoktu. Derneklerin rolunu çalma, hesap verme ve şefaflık olmadığından..  vb. oyunlar nedeniyle kaisiada tepki çığ gibi  büyüdü..

 

Bu tepki üzerine  KAİ tanıtımın  3.sü nü Ardahan Kültür Evi öncülüğünde  Kars Ardahan Iğdır Dernekleri yaptılar. Bu bölge dernekçiliği açısından ciddi bir stk devrimi oldu. Dernekler adlarını kullanarak ve rollerini çalarak kimsenin serhat bölgesi ile, bölgemizle  oynayamayacaklrını deklere ettiler.

 

ARDA-FED tanıtım günlerinin ardından hesap vermeyerek STK ruhunun dışına çıkarak, Ardahanlıları yolunacak kaz-kuş gören zihnişyet yüzünden  çöküşe geçti. Ve bu yıl yaptığı tanıtım günlerinde dibe vurdu. Sahnedeki sazcı-sözcü ile kurdeleyi kesmek zorunda kalarak iyice rezil - rusvay oldular..

 

Kaisiadın yaptığı etkinliklerde tek güzel gelişme derneklerin hep birlikte  3. Kai tanıtım günlerini yapması, dernekler misyonlarını yerine getirmese onların rolunu birilerinin çalıp bölge ve toplumsal alanla oynadıklarını görmeleri  oldu..

 

Her üç etkinliktede eksikler dizboyu oldu: Yapılan 3 etkinlikte de halka, basına ve stklara ne açıklama yapıldı, nede hesap verildi. serhat stklarının yüzde 5-10 içinde yok, komisyon ve çalışmalar çok geri, eksiklilkler haddinden fazlaydı.. Konuyu dağıtmama adına bunlara fazla girmeyeceğiz..

 

DERNEKLER, BÖLGEMİZ ADINA  YAPILACAK ETKİNLİKLERDE KAİSİADI KATMAMA  KARARI ALDILAR..

 

Geçen yıl kai tanıtım günlerinin 3. Yapan dernekler kaisiad ve orhan gökçeyi bu işi başlattığı için içeri aldılar. Fakat, şefaflığı ve hesasp verme olayını görmediklerinden kaidsadı devre dışı bırakarak bu yıl aralık ayında yapılacak olan kai tanıtım günlerine ve sonraki yıllarda yapılacak olan bu yönlü tanıtımlara kaisiad ve orhan gökçeyi içine almayacaklarını deklere ettiler..

 

Bütün bu gelişmeleri biz 2018 yılında kars-ardahan –ığdırlılar yolunacak-kaz kuşmu diye haberleştirmiştik..

(Alttaki habere tıklayınız..)

KARS, ARDAHAN, IĞDIRLILAR, YOLUNACAK KAZ-KUŞ MU?

 

Orhan Amcam (Orhan Gökçe) akıllı adam madem ist. Avrupa yakasında bana yer yok, bende ist. Anadolu yakasına çıkarma yaparım hamlesi yaptı. Nasılsa burada Fakir Yılmazın Ardahan ve Ardahanlılarla sonuna kadar oynamsına tepki duyan büyük bir ordu vardı. Bu ordu hazırolda bir komutan bekliyordu. Bu orduyla ben istanbulu bile feth ederim  babında kendisine destek sunacak Ardahan il dernekleri hazırolda bekliyorlardı.. İstanbul Avrupa Yakasından STKların Hezimete uğratığı kral Orhan, fakirin hezimete  uğrattığı Qodızxaralılarla buluşarak uğradkları hezimetleri birnebze olsun hafifletmek için atratürk gibi ordular hedefiniz akdeniz dediler.. (Orhan amcamın bu son çıkarma harekatına Doğu Medya olarak bizde bir nefer olarak yer alacağız ki yanlışlıkla ardahnalılar marmaraya dokülmesin.. Birbaşka ifadeyle iyi-kötü hemşerilerimiz birbiri ile buluşurken destek olmalıyız..)

 

ŞEFAFLIK VE HESAP VFERMEDE EKSİKLİK OLURSA..

 

STK alanında Avrupa yakasının stk kaçkınları, ile hezimete uğramış anadolu alayları  anadolu yakasına birlikte çıkarma yapmaya başladılar..  Şimdi Kralımız Solomona destek sunan dernekler komisyonda yer alıp etkinlikten sonra kaç kuruş geldi, kaç kuruş harcandı hesabını vermezlerse, şefaflık görülmese.. derneklerin tanıtım günlerinden dışladıkları kişi-kurumların işlediği suçlara ortak olacaklar ve Ardahanlılar hesabını sorar.

 

Destek sunan hiçbir başkan koltuğunu koruyamaz hale düşer. Yani özetle fakire tepki % 90, Maltepe sahili olması %10 babı ile kaisiada destek sunan dernekler oradaki gelir gideri kontrol etme ve kamu oyuna hesap verme zorunluluğuna girdiklerini unutmadan herşeyi birebir takip etmek hesap sormak ve hesap vermek zorundadırlar. Evet diyerek bu yüKÜN altına girdiklerini unutmamalıdırlar..

 

ARDAHAN, YADA KARS-ARDAHAN-IĞDIR TANITIM GÜNLERİNİ  2020 YILINDA STK RUHUNA UGUN FORMULE  ETMELİYİZ..

 

Ardahan Kültür Evi öncülüğünde başlayan Serhat STK yapılanmasının toplantılar düzenleyerek kai yada ardahan İstanbulda yapılacak tanıtım  günlkerini derneklerin formule etmeleri bölge derneklerimizin önünde duran en önemli sorundur. Bu anlamda Serhat bölgesine bir değil İstanbul Avrupa ve İstanbul Anadolu olmak üzere iki tanıtım etkinliği gerekmektedir.

 

Ardahan Dernekler federasyonunun ya lağvedilmesi yada ardahan il derneklerinin tümünün yeniden bir arfaya gelerek kurumsal bir yönetime kavuşturmaları dernekleri bekleyen bir diğer görev..

 

Sancaktep ve Esenyurtta Kars il Dernekleri ortaya çıktılar.  Bu çıkış dernekçilik alanında kai dernek adını kullanan tüm derneklerinde sonu oldu. Bu anlamda 2020 de Karslılar da İstanbul genelinde federasyonlarını kuracaktır..

 

Özetle il, ilçe- dernekleri, federasyonların ortaklaşa hayata geçirecekleri iki önemli tanıtım günleri etkinliğinin bilmsel, stk ruhuna uygun bir şekilde formule edilmesi ve hayata geçirilmesi serhat stk yapılanmasını bekleyen en önemli görevlerin başında gelmektedir..

Doğu Medya olarak temellerini 2000’li yıllardan beri döşediğimiz bilimsel anlamda STK olayının oturması, Hoç-Fedle ete kemiğe büründü.  Hoç-Fedin ortaya koyduğu ciddi, bilimsel, stk ruhuna uygun yapılanma ile bu temeller üzerinden yükselen stk yapılanması 2019 yılında Serhat STK yapılanması ve Nüfusu İstanbulun ve TR’nin kaderini değiştirecek İBB seçimlerine damgasını vurdu..

Serhat STK yapılanması sahip olduğu insan potansiyeli ile ülkemize demokrasiyi ve demokrasi kültürünü yerleştirecek ülkemizin en önemli STK gücüdür. Serhatta Hoç-fedle ortaya çıkan bu güç stk alanında tüm ülkeyi değiştirip dönüştürecek güçtür.. Bu gücü kendi çıkarlarına kullanmaya çalışan üç kağıtçılar iyice rezil-rüsvay olmadan topluma ve toplumsal alana oyun yapmaktan biran önce vazgeçmeliler..

Bölgemiz adına bütün derneklerin içinde yer almadığı ve onaylamadığı, birlikte karar almadığı hiçbir etkinlik 2020 yılı itibarı ile, derneklerimizin ve bölgemizin etkinliği  olmayacaktır.. Herkes kendini bu ana gerçeğe göre hazırlamalıdır. STK olayı bilimsel ve sağlıklı bir zeminde oturmadıkça da bu ülkede demokrasi değil insanların kullanıldığı komedilerin meydana geldiği, iktidar ve muhaleftteki siyasal yapılanmalrın ülkeyi soyulacak, vatandaşı yolunacak bir kaz-kuş gibi, ülkeyi kendilerine tahsis edilmiş bir arpalık gibi  gördükleri..  her vatandaş iyice kavramalıdır..

İst.  Boğazı Fransa yada Almanya gibi gelişmiş bir ülkenin elinde olsa yılda en az 1 milyar turist çekerdi.. Avrupanın  b.. kokan nehirlerinde insanlar bir gondola binmek için 3 sat bazen kuyrukta beklerken ülkemizde ihanetçi derinişgal, kripto işgal nedeniyle sahip olduğumuz maddi-manevi hazinelerden faydalanamıyoruz..

 

Mezopotamya ve Anadoludaki zengin kültürel tarihi dokuyu da kattığımızda ki her şehrimizin altında 9-10 şehir yatmaktadır.. Dünyanın en büyük maddi-manevi hazineleri üstündeyiz. Ki bu gerçekler Yıllık 2 milyar turist çekecek bir potansiyele sahip ülkemizde fakirlik, yojksulluk, yolsuzluk, hırsızlık adeta İNSANLARIMIZIN –VATANDAŞIN KADERİ YAPILMIŞTIR. Bütün bu komedileri sağlam-sağlıklı, bilimsel temelde gelişen stk olayı ve bu alanda yetkinleşen vatandaş son vercektir.. Bundan dolayı en ağır yük biz politik kültürü en önde olan serhat nüfusunun sırtındadır.. İstanbulun kaderini değiştirdiğimiz gibi ülkemizinde kaderini değiştirecek ana güç ve donanım bizdedir..

 

 

 

 

ETİKETLER : KAİ TANITIM GÜNLERİ 2020 DE SERHADIN TÜMÜNÜ KAPSAYACAK..
Diğer DKM-Analiz haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA