ŞİRİN, ŞAİR AİLESİNDEN BİR ÇINAR ARAMIZDAN AYRILDI..

Şirin ailesinin kızı, Şair Ailesinin gelini meta xane, xatya xane bir yüzyıla yaklaşan ömrü ile aramızdan ayrıldı, hakkın rahmetine kavuştu. Cenazesini binler uğurladı.
Bu haber 2019-07-14 14:56:32 eklenmiş ve 1297 kez görüntülenmiştir.

ŞİRİN, ŞAİR AİLESİNDEN BİR ÇINAR ARAMIZDAN AYRILDI..

 

Şirin ailesinin kızı, Şair Ailesinin gelini meta xane,  xatya xane bir yüzyıla yaklaşan ömrü ile aramızdan ayrıldı, hakkın rahmetine kavuştu. Cenazesini binler uğurladı.

 

HABERİN FOTO GALERİSİ..

 

 

Meta xane,  xatya xane  (Zeynep Şair) bir yüzyıla yaklaşan ömrü ile çocuk ve torunların evlilikleriyle şirin, şit, şair aileleri başta olmak üzere birçok ailenin akaraba bağlarının oluşturan  bir çınardı. Her canlı ölümü tadacaktır gerçeğinden bu çınarsa aramızdan ayrıldı.

 

Özel Sektörden, Beykoz Anadolu Hisarı Halat fabrkasından, emekli olan, emekli olduktan sonra da kurbanlık hayvan, adak kurban, hayvan ticareti yapan, yarım yüzyılı aşan bir süreçte  İstanbula ilk gelen ailelerden olan  rahmetli Kemal Şairin eşi olan Zeynep Şair dinine diyanetine bağlı, iyilik severliği ile örnek bir insandı..

 

Oğulları Turgut Şair, Atilla Şair, Mehmet Şair toplumsal alana duyarlılıklarıyla, Sivil Toplum alanına duyarlılıklarıyla öne çıkan örnek insanlar olarak Beykoz’un siyasi tarihine damga vuran insanlar olarak öne çıktılar.  Beykoz belediyesinden emekli olan Turgut Şair ve Atilla Şair Kars-Ardahan ve Iğdırın bir olduğu 90 yıllarda ilk kurulan kai derneğinin kurcuları arasında yer aldıkları gibi, Yasin Şair gibi İstanbul Avrupa yaksında yer alan ailenin diğer fertleride Xımıli başta olmak üzere birçok köy derneğinin kurucusu ve mimarları oldular.

 

Sol, sosyalist, yurtsever çizgide siyaset yapan Şair kardeşler, Beykoz ÖDP vb. birçok partinin kurcuları arasında yer alırlarken, halen aktif siyasetin içinde yer alan Şair kardeşlerden Atilla Şair sosyal medyada yaptığı paylaşımlardan bir yılı aşkın ceza aldı, yatı, çıktı ve halen hakkında davalar sürmektedir.. Bir başka ifadeyle antidemokratik, ırkçı, totemci tc sisteminin demokratyikleşmesi, değişim dönüşümünde her zaman oldu gtibi yüzyıldır en ağır bedeli Kürtler ödemekte.. Turgut ve Atilla kardeşler ise bu demokratik mücadeleyi kesintisiz veren örnek hemşerilerimiz olarak öne çıkmaktadırlar..

 

Cenazenin defin mlerinin ardından rahmetlinin evleri önünde dini geleneklerimizden olan Kurani Kerim okutuldu.  Vhocaların okuduğu dualara eşlik edildi, Hep birlikte dualar edildi.. Taziyeye gelen yüzlerce insana yiyecek içecek ikramı yapıldı.

 

ETİKETLER : ŞİRİN ŞAİR AİLESİNDEN BİR ÇINAR ARAMIZDAN AYRILDI..
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA