AK PARTİ SİLKİNİP KENDİNE GELMELİDİR..

Bu yıl Türkiyede yapılan yerel yönetim seçimleri Türkiye demokrasisisi açısından büyük bir kazanım oldu.En basitinden bütün siyasi partilerin kendi artı-eksilerini görmesini sağladı..
Bu haber 2019-07-02 21:04:55 eklenmiş ve 1298 kez görüntülenmiştir.

AK PARTİ SİLKİNİP KENDİNE GELMELİDİR..

 

 

Bu yıl Türkiyede yapılan yerel yönetim seçimleri Türkiye demokrasisisi açısından büyük bir kazanım oldu.En basitinden bütün siyasi partilerin kendi artı-eksilerini görmelerini sağladı..

 

CHP gibi katı-ırkçı-totemci faşist bir parti binlerce devrimci, demokrat, Müslüman, solcu –sosyaslist insanların çekim merkezi, bir araya gelemeyecek insanlrın birbiriyle buluşmasını,  bu partide  yer almalarıyla chp büyük bir değişim dönüşüm içine girmeye başladı. Milliyetçi , İslamcı kesimlerden Kürtlere, Alevilere kısacası toplumsal tüm kesimlere adeta HZ Mevlananın “KİM OLURSAN OL GEL” yaklaşımıyla yaklaşarak son 20 yıldır kayıp yaşayan bir konumdan ilk defa kazanan konumuna geçmeyi başardı.

 

Teneke olmayan, denetim, katılım, yönetim ayakları sağlam işleyen bütün stkları da merceğe alan chp inanılmaz atılımlar yaparak stk alanında örneğin İstanbul gibi bir büyük şehirde bölgecilik tekelini kırarak ilk defa yarıya yakın bld bşknını Kürtlerden, serhattan atayarak öteki kavramını bitirdi ve stk alanının büyük beğenisini aldı.

 

Aslında chp vb. bölgesel bazda var olan muhalefti bu yönlü geliştiren temel unsur ak parti faktörü oldu. Ak parti içine düştüğü bariz eksikliklere rağmen dünya, Türkiye ve Avrupa tarihinde görülmemiş seçim zaferlerine imza atdı. Geri, gerici, ancak bölgesel bazda, belli bölgelerde var olan sakat muhalefet anlayışının bu yapısıyla ak partiye karşı fazla bir şey ifade etmediğini her seçimde ispt etdi. Muhalefewt ak partiyi örnek alrak, ak partinmin gerilemesinden güç alrak   2019 daki herkesi ve kesimi kapsayan demokrasi hamlesini yapma mecburiyetinde kaldı. Ve mükemmel bir sonuç aldı...

 

Ak Parti bariz açık hatalrın içine düşmeseydi ki bu bariz açık ve hataların tam anlaşılması açısından 90’lı yıllara bir göz attığımızda Kürt sorununun milli mütabakatla çözülmesi gerektiğini dillendiren tüm aktörler ve aydınlar birer birere toplu olarak cinayet ve toplu katliamlara uğrdılar.  Mumcu, Özal, Eşeref Bitlis, Madımak vakası, Adnan Kavecinin ters yola koyularak ailesiyle yok edilmesi, HEP’’li üst düzey yçneticilerin, genel başkanların, cem ersver gibi jitem ve devlet terörünü uyuşturucu mafya bağını kamuoyuna açıklanların, birçok ürütbeli askerin faili meçhule uğraması  katl edilmesi. Ardından pkk terörünün bütün şiddetiyle alana yansıması, devlet ve terör örgütünün toplu katlimaları köylerin yakılması-yıkılması.. 

 

Bir başka ifadeyle Türkiye toplumu bir taraftan devlet terörüyle, diğer yandan pkk ve diğer terör organizasyonlarıyla deyim yerindeyse halk-vatandaş soykırıma tabi tutuldu.. Yüzbinlerce vatandaş imha edildi..

 

İşte TR tarihinde bir devrim olan ak parti yerli-yabancı ayaklarıyla vatandaşa dayatılan bu soykırımı yerle bir etdi. Küresel iç-dış kuşatmaya rağmen devrim üzerine devrimlere imza atdı. 2011-12  yılına gelene dek ak partiye herkesimden, her aileden, her evden  oy vermeyen, ak partinin giremediği bir tek köy mezra kalmadı. Osmanlının yıkımının ardından yüxyıllık TR tarihinde ilk defa bir parti boydan boya tüm ülkeyi sarmalıyordu.. Doğu-Güneydoğu artık göçveren değil göç alan terörün ve terörizmin beli ilk defa kırılıyordu.. Sadece TR’yi sarmalamakla kalmıyor kapsam alnını Afrikadan Çin’e genişletiyordu..

 

Dış politikada Ak Parti ve devletin nasıl bir rota izlemesi gerektiğini 23 haz. seçimin akabinde belirtmiştik. Gerekirse Boğzalar vb. stratejik bölgelerin çin-rus..  asya konsirsiyumlarına beli, zaman dilimlerinde verilmesi, abd- İsrail eksenli, yüzyıldır bizleri ve coğrafyamızı tehdit eden siyonist işgal, soykırım ve domuz İngiliz oyun ve yayılmacılığının dudurdurulması.. Erdoğanın G-20 de karşılandığı yol, Çin’in Erdoğanı karşılama biçimi asya konsorsiyumunun resmi olmasada artık giderek ete kemiğe büründüğünü bütün dünya halklarının siyonizmi çözdüğünü ortaya koymaya başladı..

 

ÜLKE İÇİNDE TAM DEMOKRASİYE GEÇİŞ BAŞARILIRSA..

 

Ak Partinin yumuşak karnı eski totemci-putçu, soykırımcı, ırkçı VATANDAŞ DÜŞMANI, VATANDAŞI HARCAYAN tc rejminin yüzyıla yakındır vatandaşın beybnine vurduğu prangalardan ve bilinç altına kazdığı ırkçılık hastalıklarından tam olarak kurtulamamasıdır. Bu iki nedenden dolayı ak parti kendi çıkış ruhuna ters düşerek son yıllarda büyük alan kayıpları yaşadı. Kazandığı askeri zaferleri siyasi ve kültürel olarak taçlandırmayı, içeride demokrasiyi oturtamadı. Bu da uyduruk muhalefetin silkinip kendine gelmesini, ak partinin ucuz bir şekilde rolunu çalmasına yol açtı..

 

Ak Partiye darbe vuran gerileten en önemli unsurlardan biride Karadeniz lobiciliği ile kripto Kürtçülük oldu.  Yerel kamu parti yönetimlerinde atamalarda halkla ilgi alaksı olmayan özellikle bld başkan adaylıklarında Karadenizcilik herkesi ve kesimi rahatsız ederken, kayum vb. atadığı belediyelerde ise kripto Kürtler Kürtçe ad ve tabelalara saldırarak kaldırarak ak partiyi resmen ırkçı ve kaftasçı bir konuma çekmek için birbirleriyle yarıştılar.

Ak Parti gibi islamı ve insani bir  gelenekten, Osmanlı gibi cihanşumul bir geleneğin temsilleri olan bir yapı dar bölgecilik kripto ırkçı kuşatmayla  resmen dinamitlendiği halde ak parti yöneticileri bu kripto saldırıyı göremeyecek kadar körleştiler. İstanbul vb. büyük metropollerde Rize-Trabzon vb. illerden her alanda yöneticiden geçilmezken.. diğer bölgelerden insanların eşit temsil edilmemesi ve ırkçı-totemci eski tc analyışına karşı karşı doğan ak partinin doğu güneydoğuda kriptolar eliyle Kürtçe tabela vb. kaldırlıması, coğrafya ile ilgili adların dahi telafuzundan korkulması  ciddi anlamda insan aklının alabileceği şeyler değil. Dar bölgecilik ve ırkçılık faktörü ile ak partinin dibine resmen dinamit koyulurken.. Ak Parti  kadrolarının bu ölümcül tuzakları  görmemesi bu yönlü açıkları chp ve diğer muhalefetin kullanmsı ak paertiyi metropollerde bitiren, gerileten  ana unsur oldular.

 

 

Birçok yazıda ifade etdik birkez daha değinelim, ırk-dil-din üstü herkesi vbe kesimi kapsayan anayasa, siyasi tutukluluk siyaset kokan hukuki tüm davranışların bitirilmesi, ki Kürt politikacıların tutuklanması tutuklananlara değil ak partiye büyük bir zara verceğini başından beri söyledik.. Afrinde ve tüm Kürdistan coğrafyasında davul zurnalı Kürtçe eğitim, öso vb. çetlerin yerine etraf coğrafyada güvenliğin devletin kendisinin sağlaması.. Doğu-Güneydoğuda yerel yönetim destekli kürt dili edebiyatı, kültürü kreşler ve en önemlisi teneke dernekçiliği bitirerek düzgün namuslu insanların yönetimlerin önünü açarak, mahalle meclislerini kurarak kamu ve yerel yönetimlerde ülkenin tek kelime ile halkla birlikte yönetilmesi, hırsız, arsız namussuzların, kriptoların,  gizli ardiyelerde ülkeyle, şehirlerle oynamsının bitirilmesi..

 

Ak Parti iç politikada bu emareleri yerel yönetim seçimlerinden önce hayta geçirmeye başlasaydı.. Batıda CHP’yi ülke genelinde tüm uyduruk muhalefeti gömecek doneleri yakalamıştı. Bu yönlü gelişme olsaydı beklide ak partiye denk yeni muhalefet partilerinin de doğma şansı olacaktı..

 

Şimdi hırsızlıkları-fetöcücülükleri kirli yapılarıyla birçok hainin birçok parti adıyla atılım yapmaya çalıştığı.. tek kelime ile hepsi partiler mezarlığındaki çöpte yer lacaklardır. AlK aprti bundan korkmamalı aksine teşvik etmeli ne kadar çürük ve kripto varsa bünyesinden çıkarmalıdır. Yukarda işaret ettiğimiz gibi halkı y dernekleri, halkla denetimi yetkinleştirmeli TYürkiyenin ağır yükünü vatandaşla bölüşmelidir.. 

 

Gerek ak parti, gerkse ortaya çıkacak yeni kapsaycı siyasal haereketlerin TR toplumunda tam karşılık bulması.. İsrail gibi, nato gibi  terör organizasyonları ve devletleriyle ilişkilerin bitirilmesinde yatmaktadır.. Bir taraftan milli manevi değerler, öbür yandan siyonizmin gıda, ilaç.. başta olmak üzere onlarca terör biçimiyle  kuşattığı saldırıya geçtiği ülkemizde terör devleti israille aşamalı bir şekilde ticari, siyasi, kültürel.. ilişkiler bitirilemezse hem siyaset top*lumda tüm inandırıcılığını yitirecektir, hemde sadece tryi değil bütün İslam coğrafyasını aklın amyacağı savaşlar beklemektedir.. En basitinden Çin ve Rus halkları asya halkları ön asyadan doğu avrupaya Siyonist kuşatmayı yarmak için yaşla kuruyu birlikte yakma dönemine geçeceklerdir. Bu Siyonist yayılmacılık ortadoğuda durdurulamazsa asyaya sıçraycağını bilmektedirler..

 

Muahalefet partilerinde elbette çok değerli aydınlar, insanlar yer almaktadır. Ama mevcut  sol-seküler ve sığ dünya görüşlerinden dolayı bu muhalefet partilerinin hiçbiri ne Sultan Vahdetinin nede Selahaddini Eytübinin ne derinliklerini anlayabilirler, nede bu değerlerin Müslümanlar için, Kürtler için ne ifade ettiğini ruhları bile duymaz. Bu anlamda hepsi parlayıp sönen göktsaşları gibi parlayıp sönmektedirler.. Halkta uzun vadede hiçbir karşılıkları yoktur.. Basit bir örnek verirsek Kürtler adına ortaya çıktığını iddia eden legal ilegal yapılara bakıldığında Selahaddin Eyubi adına tek bir etkinlik yaptıkları gören duyan varmı, yada kürt kültürü ve tarihini araştırcak tek bir komisyon kuran görülmüşmüdür.. Halkın bilinç düzeyi geliştikçe devlet ve terör organizasyonlarının baskıları azaldıça bilmsel bilgi, özgüğr düşünce, düşünceyi ifade etme  özgürlüğü koşulları  oluştuğunda Türkiye iie oynama her alanda bitecektir. Vatandaşın da özgüğr iradesi her alanda hayata gecektir..  İşte bu noktalarda ak parti kriptolar eliyle yanıltılarak gereksiz korkularda boğdurularak bitirlmektedir. Bu anlamda ak parti Osmanlı gibiğ büyük bir medeniyetin varisçisi olarak silkinip kendine gelmelidir. Bütün dünya insanlığına tarihsel misyonu gereği adaleti taşımalıdır.. Asıl süper güç budur. Siyonizmin para güç dolar tanrıları değildir.. İnsandan adaleti çıkarın geriye safaride bir diğerini yiyen iki ayaklı bir hayvan kalır..

 

Ak Parti ve TR dış dünyadan aldığı desteği içerde yukarda işaret ettiğimiz gibi demokrasi ile taçlandırırsa, vatandaşı her alanda kontrol mekanizmasına çevirse, yükü vatandaşla bölüşüp gizli ardiyeleri bitirrse.. çıkan, kurulan, kurulacak olan fetiyous –mosu.., mevcut uyduruk muhalefet parilerinin tümünü kısa zamanda hepsini tarihin çöp sepetine gömer.. Yapcağı hamle çıkış ve kuruluş ruhuna yeniden dönmesidir..

 

 

 

 

 

 

 


ETİKETLER : AK PARTİ SİLKİNİP KENDİNE GELMELİDİR..
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA