Iğdır “Kayısı Festivali” Bu Yıl Görkemli Geçecek

Kentteki Basın mensupları ile Kahvaltıda bir araya gelen Belediye Eşbaşkanları Yaşar Akkuş ve Başkan Eylem Çelik Festival Hakkında Basını bilgilendirdiler
Bu haber 2019-06-26 11:30:05 eklenmiş ve 1128 kez görüntülenmiştir.

Murat AKKUŞ-Iğdır

Iğdır Belediyesi tarafından düzenlenecek olan kayısı festivalinin ikincisi 3 gün 3 gece sürecek. Festivale Azerbaycan'ın yanı sıra Türkiye'den ünlü sanatçılar davet edildi.

Kentteki Basın mensupları ile Kahvaltıda bir araya gelen Belediye Eşbaşkanları Yaşar Akkuş ve Başkan Eylem Çelik Festival Hakkında Basını bilgilendirdiler.

Şehir merkezindeki bir cafede basın mensuplarını ağırlayan eş başkanlar, Iğdır Belediyesinin bu yıl 2.’sini düzenlediği kayısı festivali hakkında gazeteciler ile sohbet ederek bilgi alışverişinde bulundular.

Festival 28 Haziran'da başlayacak. Festivale tüm halkı davet eden Belediye Eşbaşkanı Yaşar Akkuş, "Doğu'nun Çukurova’sı Iğdır'ı çok iyi bir şekilde tanıtmamız lazım. Dünyaca meşhur kayısımız var. Bunun için ikinci kayısı festivali düzenlemeye karar verdik. Festival 28 Haziran'da başlayıp 30 Haziran'da sona erecek. Festivalde Kayısı ile ilgili Hoşaf, Kuru kayısı Halka ikram edilecek. Ayrıca Vatandaşlarımıza Pilav ikram edeceğiz. Müzik, halk oyunları, olacak. Halkımız bütün gösterileri ücretsiz izleyecek Festivalde Iğdır da yetişen ürünleri tanıtacağız. Bütün halkımızı kayısı festivaline davet ediyorum. Iğdır halkının bu tür etkinliklere ihtiyacı var" diye konuştu.

Kayısı festivalinin bu sene 2.’sini düzenleyeceklerini ve artık bu festivali gelenekselleştireceklerini aktaran Eş Başkanlar Yaşar Akkuş Ve Eylem Çelik;” Ülkemizde kayısı üretimi noktasında en büyük potansiyele sahip şehirlerden biri olmamıza rağmen maalesef reklam ve tanıtım noktasında oldukça zayıf bir konumdaydık. Bu yıl tekrar 28-29-30 Haziran tarihleri arasında düzenleyerek geleneksel hale getirdiğimiz kayısı festivali ile şehrimize dışarıdan davet ettiğimiz birçok yatırımcı ve davetliler ile kayısımızı pazarlarda hak ettiği yere getirmeye çalışıyoruz. Şuan kayısı festivalini yapıyoruz ancak şehrimiz sadece kayısı olarak değil birçok ürünün yetiştiği verimli topraklara sahip. Şehrimizde tarım ve hayvancılığında gelişmesi için gerekli adımların atılması gerekmektedir. Tabi bunlar yapılırken bu şehirde yaşayan herkesin, bütün kurumların istişare içerinde el ele vermesi gerekmektedir. Biz bu festivali düzenlerken şehrimizin siz değerli basın mensuplarının da reklam ve tanıtım noktasında bizlere yardımını bekliyoruz. Hep birlikte el ele vererek büyük bir potansiyele sahip olan Iğdır Kayısı’sını hak ettiği noktaya taşıyacağız.” Dediler.

Gazeteciler ve Eş başkanlar 28-29-30 Haziran tarihleri arasında olacak festivalin içeriği hakkında ettikleri sohbetlerin ardından program sona erdi.

 

 

ETİKETLER :
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA