EFE ve ZEYBEKLE YILDIZLAŞAN BİR YILDIZ BEKARLIĞA VEDA ETDİ..

Hafta sonu bölgemizin önde gelen ailelerinden Yıldız Ailesinden Haci Avyaz Yıldızın Oğlu Ümit Yıldızın düğün ve nişan töreni sancaktepede lüks bir düğün salonunda icra edildi.
Bu haber 2019-06-24 10:29:02 eklenmiş ve 1521 kez görüntülenmiştir.

EFE ve ZEYBEKLE YILDIZLAŞAN BİR YILDIZ BEKARLIĞA VEDA ETDİ..

 

Hafta sonu bölgemizin önde gelen ailelerinden Yıldız Ailesinden Haci Avyaz Yıldızın Oğlu Ümit Yıldızın düğün ve nişan töreni sancaktepede lüks bir düğün salonunda icra edildi.

 

Ümit Yıldızın  hayatını  efe ve zeybeklerden Deniz  Özçetinle birleştirdiği düğünde efe ve zeybek oyunlarıyla yıldızlaşan bir Ümit Yıldız gördük..

 

Sancaktepede lüks bir düün salonunda binlerce insanın doldurduğu düğün salonunda genç çiftin alana girmesiyle alkışlar eşliğinde kızılca kıyamet koptu.

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

 

Düğün mükemmel güzellikte bir zeybek oyunuyla başlarken gözlerimizin zayıflığından bu mükemmel zeybek oyununun baş mimarı damat Ümit Yıldız olduğunu geçte olsa anladık. Yıldız kendi düğününde zeybek oyun ekibiyle ortaya koyduğu performansla yıldızlşatı.

 

Rutin düğün işlemlerinin ardından efe-zeybek, halay, horon oyunlarıyla anadolu folklor ve müzik kültürü bütün güzellikleri  yaşatıldığı gibi Kürtçe-Türkçe müzik eşliğinde 7’den 70’şe katılımcılar halaya durdular..

Yıldız ailesi Akdenizden Marmaraya turizm –hizmet sektörü başta olmak üzere birçok alanda iş yapan yüzlerce insanı istihdam eden ülke ekonomisine önemli katkı ve katma değer katan bir aile..

 

Aileden Haci Ayvaz Yıldızın oğlu bekarlığa veda ederken Ayvaz Yıldızla birlikte düğünün sahiplerinden amca Akif Yıldız başta olmak üzere davetlilerle yoğun bir ilgi ve hizmet yarışı düğün başladığından bitimine kadar sürdü. Davetliler tek –tek karşıladı, tek tek uğurlandılar.

 

Düğün salonundan sunulan yemekterinden  karşılamaya, folklor ve müziğe  herşey dört-dörtlük güzellikte organize edildiği gibi, düğün ve nişan töreninin ardından adet olduğu üzere takı törenine geçildi. Uzun takı kuyruğu saatler sürdü.

 

İş-STK-Siyaset dünyasından, davetlilerden  Yıldız ve Çetin ailelerinden yoğun bir katılımın olduğu düğünde Galata köprüsünden Tuzlaya turizm-hizmet sektörünün önde gelen temsilcileri de bu düğüne yoğun bir katılım gösterdiler. Halaya durdular, genç çifte takı ve hediyler sunarak ömür boyu mutluluklar dilediler.

 

DAMAT ZEYBEK HAVASI ve OYUNU İLE YILDIZLAŞTI..

 

İç Anadolu bölgesi ile ile Doğu Anadolunun Nevşehirlilerle -Ardahanlıların akaraba olduğu, akrabalık bağlarının güçlendirildiği  düğünde damat Ümit Yıldızın zeybek oyunu düğüne damgasını vurdu. Damat oynadığı zeybek havasıyla kürtlerin nasıl herkesi ve kesimi kapsayan, ötekinin olmadığı  kapsayıcı bir kültürün, üstün bir kültürün  sahibi olduklarını ortaya koyarken, zeybek havasıyla yıldızlaşan bir  ümit yıldız, horon-halay ve zeybeklerin kardeş kültürlerin birlikte sergilendiği, birlikte icra edildiği mükemmel  bir düğüne tanık lık etdik, mükemmel bir düğüne şahit olduk. .

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

 

ETİKETLER : EFE ve ZEYBEKLE YILDIZLAŞAN BİR YILDIZ BEKARLIĞA VEDA ETDİ..
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA