Yaylaya Girişleri Engellenen Koyunlar Telef Oldu

Koyunlarını ihale ile aldıkları Artvin'in Şavşat ilçesine götüren Iğdırlı yaylacılar, Artvin Valiliğinin kararı ile kente alınmadı
Bu haber 2019-06-21 18:27:24 eklenmiş ve 3158 kez görüntülenmiştir.

Hayvanlarını ihale ile aldıkları Artvin'in yaylalarına götüren Iğdırlı yaylacılar kente alınmadı Ardahan ile Kars jandarmaları da illerinde koyunların indirilmesine izin vermeyerek yaylacılara Iğdır sınırına kadar eşlik etti. 35 saat boyunca aç susuz kalan koyunlardan 60'ı öldü.

Koyunlarını ihale ile aldıkları Artvin'in Şavşat ilçesine götüren Iğdırlı yaylacılar, Artvin Valiliğinin kararı ile kente alınmadı. Uzun süren bir yolculuğun ardından kamyonlara yükledikleri koyunları indirtmeyen Valilik, yaylacıları jandarma eşliğinde ilden çıkararak Ardahan sınırında bulunan jandarmaya teslim etti. Buradan da jandarma yine koyunların indirilmesine izin vermeyerek bu kez yaylacıları Kars sınırında yine başka bir jandarma ekibine teslim ederek Iğdır sınırına kadar eşlik etti.

60 Koyun Susuzluktan Öldü

Tam 35 saat boyunca koyunlarına yiyecek ve içecek veremeyen yaylacılar köylerine ulaştıklarında acı bir olaya tanıklık etti. Kamyonlardan indirilen koyunların tümünün bitkin düştükleri ve yürüyemez halde olduklarını gören yaylacılar, koyunlardan 60 tanesinin susuzluk, açlık ve sıcaktan öldüğünü tespit etti. Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Aşağı ve Yukarı Çamurlu köylerinde Mehmet Tuza, Koço Tigra, Hüseyin Bedir ve Yusuf Bedir’e ait koyunların büyük bir bölümünün ise yine ölümle karşı karşıya olduğu ifade edildi.

Koyunlar 35 Saat Aç Susuz Kaldı

Koyunlarla birlikte Artvin'e giden köylülerden Ferhat Çınar, 35 saat boyunca her il jandarmasının kendilerini diğer il jandarmasına devrede ede geldiklerini söyledi. Çınar, "Hayvanlarımız 35 saat boyunca yağmur, dolu ve sıcaklar altında kaldı. Hayvanlarımızı köye getirdiğimizde 60 küçükbaş hayvanımızın telef olduğunu gördük" dedi.

Artvin, Iğdır ve Kars valilikleri kısa bir süre önce; "hastalık yaydıkları" gerekçesiyle kente dışarıdan hiçbir yaylacının alınmayacağını açıklamıştı.

 

ARDAHAN VALİLİĞİNDEN KOYUNLARA SOYKIRIM SALDIRISI..HER ALANDA YARGIYA TAŞINMALIDIR..

 

ARDAHAN VALİSİ KOYUNLARI TELEF ETDİ, HAYVANLARA SOYKIRIM İŞKENCESİ YAPTI..

 

İnsanın insana zülmünü insanaın insana dayattığı soykırımımı, vahşiliği bir noktaya kadar analayabiliyoruz ama insanın hayvana dayattığı DİSZ, SAVUNMASIZ HAYAVANA KARŞI YAPILAN SOYKIRIMI, ZÜLMÜ ANALAMA VE ANLATMANIN İMKANI YOK. Ardahan valiliğinin iki gün boyunca abalukaya aldırdığı koyunların çoğu açlık ve susuzluktan telef oldular..

 

Hayvan hakları örgütleri, ve barolar bu konuda harekete geçerek hayvana karşı ortaya konulan bu faşist ırkçılığın, hyavana soykırım ve ölümü dayatan bu ırkçı-vahşi anlayışın cezalandırılması gerekmekte4dir..  Hayvana bunu yapan insan başta olmak üzere her canlıya aynı pisliği yapar.. Valiliğin tutumu ressssssssssssssssssm katliamdır, sorgulanması ve cezalandırılması gerekmektedir.. Acaba bu ırkçı zihniyet koyunlara da mı türk-kürt ikilemi ile yaklaşıyor..


ETİKETLER : ARDAHAN VALİLİĞİNDEN KOYUNLARA SOYKIRIM SALDIRISI..HER ALANDA YARGIYA TAŞINMALIDIR..
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA