ÜSTÜN KURD KULTURUYLE İSTANBULU YENİDEN FETH ETTİLER..

Kürtlerin ve Kürdistanın üstün kültürü hile, zor, kanun zoru bütün oyunları boşa çıkararak hayatın her alanında Türkiyenin en belirleyici kültürü olmaya başladı. İstanbgul Kürt kültürünün dünyaya yayılapısı ve başkenti olmaya başladı..
Bu haber 2019-06-21 06:05:55 eklenmiş ve 2064 kez görüntülenmiştir.

ÜSTÜN KURD KULTURUYLE İSTANBULU  YENİDEN FETH ETTİLER..

 

Kürtlerin ve Kürdistanın üstün kültürü hile, zor, kanun zoru bütün oyunları boşa çıkararak  hayatın her alanında Türkiyenin en belirleyici kültürü olmaya başladı. İstanbgul Kürt kültürünün dünyaya yayılapısı ve başkenti olmaya başladı..

 

Turizm-Hizmet sektörünün önde gelen temsilcilerinden Kumkapı Afrodit Reaurantın işletmecilerinden genç iş adamlarımızdan Ulaş Avşar mükemmel bir düğünle bekarlığa veda etdi. Kürt kültürüne önemli hizmet ve katkıları olan Avşar kendi düğününde de bir kültür elçisi görevini yere getirerek üstün kürt kültürüyle İstanbulu yeniden feth etdi..

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

Beykoz Kavacıkta lüks bir düğün salonunda icra edilen düğün töreninde Vanlılarla Ardahanlılar akraba oldular, kültür, köken her alanda akraba olan iki il bu düğünle akrabalık bağlarını, kültürel bağların daha da güçlendirdiler.

 

 KURD DUGUN VİDEO-01

 

ULAS DUGUN VİDEO -02

 

DUGUN VİDEO-03


 

 

Avşarın düğün töreni üstün kürt ütürünü, folkruınu, müziğini ve medeniyetini yansıtmada bugüne kadar gördüğümüz en mükkemel düğünlerden biri  oldu. Kürtlerin, Kürdistanın üstün kültürünün tüm TR coğrafyasında ana kültür, hakim kültür olduğunu birkez daha ortaya koydu..

 

WAN KURDİSTANIN KÜLTÜR BAŞKENTİ İLAN EDİLMELİDİR..

 

Bu düğünde akraba ve hemşeri gurubu olarak Wan’lıların Kürt kültürüne ne denli vakıf oldklarını, üstün kürt kültürünü nasıl icra ettiklerine şahit olurken, düğünde sahne alan MKM Sanatçıları ve sanatçı ordusu Kürt medeniyetinin üstün nüvelerinden anlatılmaz yaşlanır cinsinden harika örnekler ortaya koydular.

 

İstanbul Metropolunde Kürt kültürünü üstün örnekleriyle böylesine güzel ortaya koyan hiçbir düğüne bugüne kadar tanıklık etmediğimizi de belirtmelyiz.

 

Sunumdan müziğe, folklara kürt dili edebiyatı, kültürü o kadar güzel bir şekilde yansıtıldı ki, düğüne katılan Serhatlı Kürtler “Wanlılarda Kürt bizde kürdüz aramızda dağ kadar fark var, çok kötü asimile olmuşuz. Bu mükkemel kültürümüzden kopmuşuz dediler..”

 

Düğüne Hoç-Fed başta olmak üzere serhat bölgesinin birçok federasyon ve derneği, il, ilçe, köy dernekleri, başkan ve yönetimleri, HDP başta olmak üzere birçok siyasi parti ve temsilcileri, Wan ve Ardahan başta olmak üzere genç çiftin akrabalarından yoğun bir katılım oldu. 

Müziği Folkloru, kültürü ile her alanda insanı büyüleyen bir düğün töreni ve bu düğün töreninde net anladık ki üstün Kürt ve Kürdistan kültürünü yeryüzündeki hiçbir barbar ve işgalci güç yok edemez. Ardaan yüzyılda geçse, bin yılda geçse kültür babında üstün olan her zaman öne geçer. Yüzyıllık bütün saldırı, soykırım, asimilasyon ve siyonist  kuşatma yüzyıl sonrada olsa yerlebir edildi. Kürtler üstün kültürleriyle yüzyıl sonra istanbulu yeniden feth ettiler.

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

DÜĞÜNDEN İZLENİMLER, BELİRLEMELER ve UFAK BİR ANALİZ..

 

Doğu Medyada birçok yazı ve belirlememizde Kürdistanın ve Mezopotamyanın insanlık tarihi boyunca bütün barbarlıkları, barbar saldırı ve işgalleri.. absorbe ettiğini, medenileştirdiğini, doğudan, batıdan, kuzeyden, güneyden Kurdistana yapılan tüm barbar saldırı ve işgalleri yarım yada bir yüzyıl içinde medenileştirip değiştirip dönüştürdüğüne sürekli vurgu yapmaktayız.

 

İnsanlık tarihi boyunca Dünyayı yönetmek, dizayn etmek  isteyen bütün güçler için olmasa oalmaz bir gerçek vardır.

 

O gerçekte kurdistanda, Mezopotamyada var olmadır..  Çünkü Kürdistan dünyanın maddi ve manevi hazinlelerinin er aldığı temel coğrafyadır. Dinler, ideolojiler buradan çıkar yayılır, dünyanın en değerli madenleri bu coğrafyadadır.. Bu gerçek M.Ö den önceki çağlardan Büyük İskenderden günümüze, yarım milyarlık insanoğlunun dünyada var olma serüveninde hep böyledir. Mısır piramitlerinden aztek ve inka medeniyetlerine, hint avrupa dil gurubundan asyadaki dil guruplarına bakıldığına ana kök ana gövde insanlık medeniyetinin ana beşiği Kürdistandır..

 

İnsanlık tarihinde birbaşka benzeri olmayan bir saldırı, bir soykırım harekatı, Kürtlere ve Kürdistana yapılan en ağır saldırı 20 yüzyılda yapıldı. İmparatorlukları yıkan, bütün dünyaya ulus devlet faşizmini dikte eden soykırımcı küresel emperyalizm, dünyayı, insanlığı düşürme ve köleleştirme yolunda 1. Ve 2. Dünya savaşlarının ardaından Hindistan Pakistan Sınırlarından (Beluciler-Peştunlar, Gorciler, Ermeniler..) Doğu Avrupa sınırlarına Kürtleri ve Kürdistanı en az 25 paröaya böldüler.. İnsanlık medeniyetinin çekirdeği oluşturan yarım milyar nüfusu gezegenden yok etmeye çalıştılar..

 

Osmanlı ve Çarlığın yıkımının akabinde Kürtler bir sabah uyandıklarında evleri başka bir ülkede, tarlaları başka bir ülkede, dedeleri başka bir ülkede, kendileri başka başka bir ülkede kaldılar. Coğrafyaları üzerinde cetvelle çizilmiş uydu-uyduruk halkını, vatandaşını soykırıma uğratan bir sürü diktatörlük bir sürü devlet inşa edildiğini gördüler ve isyan ettiler.. Bu isyan yüzyıl boyunca kesintisiz büyüyerek devam etdi ve günümüzde bu isyanı tüm dünya görüp Merzopotamyaya ve Kürdistana inmek zorunda kaldı. İnsanlığın çıkış coğrafyası, ana coğrafyasında çözüm ve çıkış yoksa dünyanın patlayacağını bütün dünya halkları algılamaya ve görmeye başladılar..

 

20 yüzyılda kürtleri ve kürdistanı tarihten silmeye çalışan,  yüzyıllık inkarcı, soykırıncı, asimilasyoncu, totemci-putcu tc rejminin yüzyıllık inkar-imha, asimilsyon soykırım planı üstün kürt kültürü karşısında en fazla bir yüzyıl dayandı ve TR’nin büyük metropolleri başta olmak üzere Anadolu ve mezopotamyada zor ve kanun zoruyla değil insanlık tarihi boyunca içinde taşıdığı üstün özelliklerinden dolayı Kürt kültürü bütün Türkiyeyi kaplamaya alana hakim olmaya başladı..

 

Küresel soykırımcı emperyalizmin bu topraklara dikte etmeye çalıştığı sahte ırk-ırklar, sahte kültürlerin hepsi üstün kürt kültürü karşısında bir yüzyıl geçmeden sönüp gittiler, çöküp yok oldular, tarihim çöplüğündeki yerlerine geri döndüler..

 

Ankara merkezli Doğu Avrupa sınırlarından kafskaslara uzanan 500 YILLIK Hitit kültürü ve medeniyetine diğer Anadolu ve Mezopotamya medeniyetlerine bakın Nüfusun ve kültürün köken olarak kurt olduğunu bütün çıplaklığıyla göreceksiniz.. Kürtleri ve kürdistanı tarihe gömmek isteyen küresel soykırımcılar ve sahte faşist kültürleri yok olup gömülürken, üstün kürt kültürü hindistan pakistan sınırlarından yine bütün halkları dil, din ırk mezhep üstü kapsayarak ve bu gerçeği bütün dünyaya taşıyarak dünya barışının ve istikrarıonın ancak kürdistan merkezli üstün kürt kültürünü ile gerçekleşeğini,  günümüzde tüm dünyaya ispat etdiği gibi, bu gerçeği bütün dünyanın anlamasını da sağladılar..

 

Bir başka ifadeyle Selahaddinin torunları üstün kültürleriye çağın en büyük barbar saldırılarından birini daha boşa çıkararak üstün kültürleriyele-medeniyetleriyle yeniden dünyaya yol göstermeye başladılar.. Ve bu başarıda da son 15-20 yıldır Türkiye halklarının devletinin totemci-putcu  sisteme karşı verdiği mücadleyide unutmamak hakkını vermek zorundayız..

 

ETİKETLER : ÜSTÜN KURD KULTURUYLE İSTANBULU YENİDEN FETH ETTİLER..
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA