KAYMAK DONDURAN KURDİ İNLEDİ..

Merkezi Beykozda bulunan Hoçvan Dernekler Federasyonu Üyesi Panig Derneği Geleneksel hale getirdiği piknik şölenini bu yıl yine Beykoz Kaymak Donduran Mesire alanında yaptı.
Bu haber 2019-06-10 10:02:38 eklenmiş ve 2084 kez görüntülenmiştir.

KAYMAK DONDURAN KURDİ İNLEDİ..

 

Merkezi Beykozda bulunan Hoçvan Dernekler Federasyonu Üyesi Panig Derneği Geleneksel hale getirdiği piknik şölenini bu yıl yine Beykoz Kaymak Donduran Mesire alanında yaptı.

 

Pikniğe iş-stk-siyaset, sanat dünyasından halktan yoğun bir katılım oldu. HDP Iğdır Milletvekili  Habib Eksik, Beykoz HDP ilçe teşkilatı, Beykoz CHP Ardahanlı  Meclis üyeleri Recai Çelik, Suat Yıldız, Ardahan, Hoçvan Federasyon ve federasyonlara bağlı dernek bşk. Ve yönetimleri, derneklerin başkan yada yk üyeleri piknikte yer aldılar.

 

Piknik alanına uğrayan milletvekili Eksik’e yoğun bir ilgi ve sevgi seli oluştu. Halk Iğdırın iki gerici siyasi ittifaka rağmen hdpnin yerel yönetimde ki başarısının Kürtlerin her kesimi kapsayan özelliklerinin en iyi tezahürünün  hayata geçmesi olduğunu, hdpnin bunu ığdırda başarıyla temsil ettiğini bu anlamda kendilerini kutladılar..

 

Piknik alanında  konuşma yapan HDP Iğdır Milletvekili  Habib Eksik Kürtlerin, Kürdistanın üstün kültürünü gittiğiniz heryere taşıdığınız için sizler kültür elçilerisiniz. Türkiyeye demokrasiyi, ortadoğuya, dünyaya barışı getirecek yegane kültürün sahipleri sizlersiniz. Bu anlamda sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu ülkeye gerçek demokrasiyi sizler getirmektesiniz, ötekinin olmadığı gerçek Türkiyeyi sizler inşa ediyorsunuz.. Yenilenen İstanbul seçiminde demokrasi güçlerinden yana olacağınıza yürekten inanıyor, sizleri saygı sevgi vermetle selamlıyorum dediler.

 

YILDIZ, DÜNYA STK’LARLA YÖNETİLYOR..

Selamlama konuşması yapmak için Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte sahneye çıkan Dernek başkanı Memet Yıldız, yoğun katılımdan dolayı, derneklerini sahiplenişlerinden dolayı herkese teşkkür ettiler. Yıldız, dünyayı iki güç yönetir biri stklardır, öbürü firmalardır, geri kalanı yalandır.. Bulunduğumuz yerde var olacaksak, her alanda gelişceksek bunun tam karşılığı yönetim, denetim, katılım ayağı sağlam çalışan dernekçiliktir.. Bundan dolayı elbirliği ile derneğimizaha güçlü bir şekilde sahip çıkmamız, daha güçlüğ daha büyük etkinlşiklere hep birlikte imza atmamız  gerekmektedir..

 

ARSA ÜZERİNE BİNAYI İNŞA EDECEĞİZ..

 

Derneğin sözcüsü Gülhan Yıldız ise İstanbul Anadolu Yakasında  ilk defa mülkiyet edinme babında Panig derneğinin önemli ve tarihi bir adım attığını, bu analmada derneklerine arsa aldıklarını, bu arsanın üzerine bir bina inşa edeceklerini ifade ederek derneğe her alanda sahip çıkılmasını binanın inşasın en kısa zamanda başlanması gerekmektedir. Sadece panigliler olarak değil dostlarımızdan da yardım alarak bu projemizi tam anlamıyla hayata geçirmeliyiz. Bu anlamda tüm Panig Halkına, iş dünyasına, Hoçvan Federasyonuna, basına herkese büyük bir görev düşmektedir dediler..

 

Piknikte tam bir sanatçı furyası vardı. İcra edilen kurdi müzikle  etkinliğe katılan konuklardan halka 7’den 70’şe herkes halaya durdu.

 

YANLIŞLIKLA PA-NİG  PİKNİĞİNE GELDİ..

 

Pikniğin bitimine doğru ise  beykoz belediye başkanı da pikniğe uğradığı yönünde bilgi aldık.Başka bir derneğin daha pikniği vardı kitlesi yok denecek kadar azdı. Başkann geldiği saatlerde de sadece panigliler vardı. İddialara göre  başkanın yanlışlıkla girdiği panig pikniğinde fazla durmadan kısa zamanda ayrıldığı bilgsini aldık.. Bilindiği gibi Çelikbilek döneminde de Panig dferneğinin randevu taleplerine cevap verilmemişti. Bu dönemde de mevcut başkanda bu derneğimizin randevu talebine cevap vermemişti. Bu anlamda başkan murat aydın pikniğe davet edilmemişti..

 

Ak partinin büyük metropollerde gerilemesinin en büyük nedeni yerel yönetimlerin ciddi stklarla ilişkisinin ilişkilerinden kaynaklanmaktadır. Denetim-yönetim-katılım ayağı olmayan teneke yapıları kontrole alma babında, stklar bizimledir komedisiyle bir taraftan sivil toplum örgütlerininin içi boşaltılırken, diğer yandan demokrasinin oto kontrolunu sağlayacak olan sivil topluma darbe vuruluyor. STK ruhundan uzak teneke stk yapılanması ak partiyi giderek bitirme çizgisine hızla götürmektedir.. Ak Parti devrimci çıkış ruhundan uzaklaştığı için bu büyük açığı göremeyecek bir sürü basit yönetici ve yönetimlerle kuşatılmış giderek düşürülmektedir.. Bir başka ifadeyle akparti bir türkiye partisi çizgisinden giderek hızla uzaklaşmakta, bir taraftan karadenizcilik giderek öne çıkarken, diğer yandan mhp-hdp gibi basit muhalefet partilerinin dar yapılanmasına doğru da hızla kaymaktadır. bu yönlü gelişmeler  ise ak partinin yavaş yavaş sonunu getirmeye başladı. STK alanında kafasına uymayanı öteki gören, giderekek ülkemizin zenginlikleri olan mozaik yapılanmadan korkmaya, kendi korkularında boğulmaya başlayan ak parti son yıllarda gericileşerek bitmeye doğru gitmektedir..  

 

 

Haberin foto galerisi

Haberin foto galerisi

 

 

 

PİKNİKTEN İZLENİER..

 

Serhat derneklerinin etkinlkiklerine değişik bölgelerden de katılım giderek büyümekte. Bunu araştırdığımızda ise derneklerimizin siyaset üstü duruşları, halay başta olmak üzere çoşkulu kültürel etkinlikler, yaşamı ve umudu her alanda  öne çıkarmaları, ayırımsız yapılan ikramlar, ayırımsız her misafiri kendileri gibi kapsamaları, ötekinin, ırk-ırkçılık, mezhepçilik, siyasi partilerin payandaları olmamaları Kürdistani tüm dernekleri stk alanında giderek 1 numara yapmaktadır.. Herkesi ve kesimi kapsayan ötekinin olmadığı stk ruhuna sahipolmaları..  kapsayıcı Kürt kültürünün tartışmasız üstünlüğünü en iyi şekilde ortaya koymaları Serhat stk yapılanmasını giderek ülke genelinde öne çıkarmaktadır..

 

Piknikte  paylaşımcı, herkesi ve kesimi kapsayıcı olan üstün kürt kültürü bütün detaylarıyla yaşatıldı. Pikniğe gelen konuklara bol –bol kebap ızgara ve derneğin büyük kazanalarda yaptığı yemekler ikram edildi. Yer gök kurdi inledi. Kürt kültürü en iyi şekilde yaşatıldı.

 

 

Derneklerimiz, gücü ele geçiren siyaset haremzadeleri  gibi devletin kamunun kasasından, yedi yetimin hakkından, yedi yetimin, vatandaşın hakkını iç eden haramzadeler, hırsızlar  gibi değil halkın kendi cebinden harcadığı paralarla etkinliklerinde mükemmel ikramlar, mükemmel ev sahipliği, ve kültürlerini mükemmel bir şekilde yaşatmaktadırlar..

 

İşte Panig Derneği de bu derneklerden biri. Bir stk olarak halkın sahibi olduğu, halkın kontrol ettiği bir dernek.

 

 Buda stk alanının giderek bütün toplumsal kesimlerde karşılık bulmasını ve giderek güçlenmesini beraberinde getirmeye başladı..

 

PANİG’Lİ SANATÇILAR KIZDI..

Derneğin hala gençlik, kültür sanat ve kadın kolları gibi organalrının eksikliği etkinliklerde de kendini gösteriyor. Panig köyü halk müziği başta olmak üzere bünyesinde birçok sanatçının çıktığı bir köy. Pikniğe katılan sanatçı ismail avcı derneğin etkinliklerinde sanatçılılarla istişare edilmemesi büyük bir eksiklik. Birlik-bütünlük diyoruz, ama hala usulleri bile hayata geçirmede başarısızız..  Umarım bir sonraki etkinlikte bu eksikler yaşanmaz plan ve programlama yapılırken herkesin görüşü alınır dediler..

 

 

 

ETİKETLER : KAYMAK DONDURAN KURDİ İNLEDİ..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA