SERHATLILAR SARIYER’İ SALLADILAR..

Sarıyer Belediyesi ve Serhat bölgesi STKlarının birlikte icra ettiği iftar programında Kars-Ardahan-Iğdırdan binlerce hemşerimiz birbiriyle buluştu. Esenyurttan Sancaktepeye Serhat STK ları geceye katılım gösterdiler..
Bu haber 2019-05-24 06:34:55 eklenmiş ve 1740 kez görüntülenmiştir.

SERHATLILAR SARIYER’İ SALLADILAR..

 

Sarıyer Belediyesinin İstinye İftar alanında geleneksel hale getirdiği iftar programlarında  her akşam bir bölgenin stkları hemşerileri ile buluşurken, Çarşamba Akşamı Serhat bölgesi iftar programı vardı.

 

Sarıyer Belediyesi ve Serhat bölgesi STKlarının birlikte icra ettiği iftar programında Kars-Ardahan-Iğdırdan binlerce hemşerimiz birbiriyle buluştu. Esenyurttan Sancaktepeye Serhat STK ları geceye katılım gösterdiler..

 

Bu yıl yapılan etkinliğe Esenyurt vb. İstanbul genelinde yaptığı etkinliiklerle stk dendiğinde her alanda örnek  olan Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) iftar programına damgasını vurdu.. Merkezi  Sarıyerde bulunan Hoç-Fed Üyesi Qora (Bayramoğlu) Köyü Derneği Başkanı Devriş Arslan ve yönetimi gelen binlerce konuğu en iyi şekilde karşıladıkları gibi, Sarıyer Ardahanlılar Derneği başkan Orhan Topçu ve yönetimleri, 31 Mart’ta  CHP Meclis üyesi seçilen Mehmet Yıldızla birlikte  arı gibi çalıştılar..

 

Bu yıl yapılan etkinlikte birçok yeni simada öne çıkmaya başladı. Sarıyerde serhad bölgesinin en önemli temsilcisi 31 Mart yerel seçimlerinde CHP Bld meclis üyesi seçilen Mehmet  Yıldız. Yıldızın yanı sıra , gecenin sunumunu yapan Ersin Özer, Selvi Zengin Gezer, Ardahan Dernekler Federasyonu Kurucu Başkanı Güven Doğruyol, Süreyya Çinik, Cemil Şit, Dağıstan Karakoç.. ve birbirinden değerli birçok hemşerimiz deyim yerindeyse arı gibi çalıştılar.

 

Gecenin sunumunu Ersin Özer yaparken, Sanatçılarımızdan Erkan ergezer, Kurbani Sural ve Hoç-Fed Folklor ekibi bir taraftan müzik ziyafeti sunarken diğer yandan Sarıyeri gök kuşağı renkleriyle buluşturdular. Sarıyer İstinye etkinlik alanında deyim yerindeyse çiöekler açtı.

İftar programına Gürsel Tekinden Çetin Çapana birçok siyasetçi katrıldığı gibi, Kars, Ardahan Iğdır stklarının yanı sıra sıvas, kastamonu, karadeniz bölgesindenen birçok stk ve temsilcileri gecede yer aldılar..

 

Ciddi anlamda yönetim denetim, katılım ayaklarının sağlam işlediği STK alanı dendiğinde sivil toplum örgütleri  ve etkinlikleri dendiğinde İstanbulda akla gelen belediyelerden ilki Sarıyer Belediyesidir.

 

Sarıyer Belediyesinin yaptığı tüm etkinliklerde, aldığı tüm kararlarda  sıklıkla vurguladığımız gibi, başkan Şükrü Genç sivil toplum örgütleriyle, mahalle meclisleriyle, halkla birlikte karar alabilen ender belediye başkanlarından biri. Bu anlamda Sarıyer belediyesinin yaptığı etkinliklerle sivil toplum örgütlerinden üst düzeyde katılım olmaktadır..

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

 

GECEYE KESK U SOR U ZER RENKLER DAMGASINI VURDU..

 

Sarıyerdeki iftar programında bir tarafan kafkas folklorundan, kudi-tırki müziğe ve folklora  serhat bölgesi bütün renkleri kültürü ile temsil edilirken, kesk u soru zer renkler iftar etkinliğine damgasını vurdu..

 

Kürt kültürü, folkloru, müziği giderek kesk u soru zer renkleriyle  TR’nin bütün büyük metropollerine hakim olmaya başladı. Sarıyerde ki iftar programında da Esenyurtta olduğu gibi kesk u sor u zer renkler  gökkuşağı renkleri  etkinliklere  damgasını vurdular.  Çarşamba akşamı Sarıyer Sarı, Kırmızı, Beyaz, yeşil renklere gök kuşağı renklerine büründü..

ETİKETLER : SERHATLILAR SARIYER’İ SALLADILAR..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA