BAYRAMOĞLU (QORA) ÖRNEK BİR KONGREYE İMZA ATDI..

BAYRAMOĞLU (QORA) ÖRNEK BİR KONGREYE İMZA ATDI..
Bu haber 2019-05-07 08:46:00 eklenmiş ve 856 kez görüntülenmiştir.

BAYRAMOĞLU (QORA) ÖRNEK BİR KONGREYE İMZA ATDI..

 

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) üyesi Qora Derneği bu hafta sonu Sarıyer Yaşar Kemal Kültür Merkezinde 3. Olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Bu genel kurulda da Panig,  Morofka gibi köy derneklerinde gerçekleşen kongrelerin benzeri bir kongre gelişti.

 

Üyeler, delegeler, Bayramoğlunda 2.bir listenin çıkmasına izin vermeyi bırakın,gündeme getirilmesine bile izin vermediler. Mevcut başkan Devriş Arslan ve Yönetiminin tek li,ste ile girdiği kpngrede bütün gündem maddelri oy birliği ile kabul edildi.

 

Derneklerine İstanbul Arnavutköyde mülkiyet alan Qora Derneği genel kurulda iki önemli karar daha aldı.   Köylerine çok amaçlı kültür merkezi ve İstanbul Tuzla ilçesinde  ise temsilcilik açma kararı aldılar.

 

Genel kurulda divan başkanlığına Hoç-Fedin birönceki başkanı Latif Yılmaz, divan üyeliklerine ise Osman Arslan ve Turgay zorba seçildiler.

Bayramoğlu 3. Olağan genel kuulu birçok bakım dernekçiliğe –stk alanına mükemmel örneklerin sunulduğu, örnek bir kongre olarak öne çıktı.

 

Başkan Devriş Arslan, 3 dönemdir oy birliği ve elbirliği ile kendisini ve yönetimini tasdik eden Qora Derneğinin başkanı olmaktan gurur duyduklarını, onurwe edildiklerini bu gurur ve onurun gerşçek sahiplerinin Bayramoğlu halkı olduğunu ifade ettiler. Göreve geldiklerinde ilk işlerinin derneği mülkiyete kavuşturma olduğunu, bunu başardıklarını, 2019 yılında ise  yukarda vurguladığımız köyçok amaçlı kültür merkezi, ve İstanbul Tuzla ilçesinde temsilcilik açacaklarını ifade ettiler. Tüm katılımcılara teşekkür ettiler..

 

BİR LİRA DEĞİL, BİR KURUŞUN HESABINI VEREN TAKDİR EDİLEN DERNEKÇİLİK DÖNEMİ BAŞLADI....

 

Divan Başkanlığına seçilen  Latif Yılmaz dernekçilik alanında önemli belirlemelrde bulunurken, ise profesyonel bir yönetici olarak kongreyi mükemmel bir şekilde yönetti.

 

Yılmaz, köy derneklerimizden başlayarak giderek alana yayılan yeni dernekçilik analyışından dolayı birçok derneğimizle gurur duymaktayız dediler. Açık, şefaf, yönetim, denetim, katılım ayaklarının sağlam çalıştığı üyeden aldığı bir liranın değil, bir kuruşun dahi hesabını veren bir denek olarak Qoraları takdir ediyoruz, kendileriyle gurur duyuyoruz.

 

Yılmaz, stk alanında toplumu çürüten, pazarlayan, yönetim, denetim, katılım ayakları olmayan çürümüş birçok dernek ve yönetimlerin varlığını hepimiz bilmekteyiz. Butür geri ve çürümüş yapılanmların tek amacı halkı pazarlama, stk-dernek alanını kullanarak  kişisel ego ve çıkaralrını tatmin etme gibi geri –yoz ve kof analyışlarla toplumsal alana büyük bir darbe                      vurmaktalar, toplumun çürümesi ve kullanılmasına neden olmaktadırlar.  Hoç-Fed ve üye dernekleri bu tür bir dernek yapılanmasını tarihe karıştırdılar. Bayramoğlu derneği açık-şefaf  bir kurşun dahi hesabını veren bir dernek olarak dernekçiliğe önemli bir ivme kazandıran yeganederneklerimizden biri oldu.

 

2016 yılında kurulduğundan beri önemli başarılara imza atan, 2017 yılında Geleneksel Hoç-Fed Dostluk ve Kardeşlik  turnuvcasında Sarıyer Ulusal stadyumuna turnuvanın şampiyonu olarak Hoç-Fed BayraĞını Sarıyer Ulusal stadyumuna diken, Arnavutköyde mülkiyet, Sarıyer merkezde dernek temsilciliği, Tuzlada temsilcilik.. gibi birçok proje gurur duylacak projeler..

 

SARIYER BELEDİYESİNE TEŞKKÜR ETTİLER..

 

Divan başkanı Yılmaz ve hazirun Sarıyer Belediyesinin ortaya koyduğu hizmetler, Yaşar kemal gibi bir üstadın adını taşıyan Kültür merkezi, başkan Şükrü Genç’in stk alanına yaklaşımı ve hizmetleri tek keklime ile takdire şayan dediler. Belediye başkanı ve ıyer belediyesini hem kutluyoruz hem de taktir ediyoruz dediler.

 

HOÇ-FED BAŞKANI TÜRKAN YILMAZ, STK’YI STK YAPAN ÜYEDİR..

 

Açılış, gündem maddeleri, dernek başkanının ardından sabahtan başlayarak akşamın geç saatlerine kadar alanda olan, kongredelerden taziyelere, buradan futbol müsabakara koşan olağanüstü bir efor harcayan  Hoç-Fed başkanı Türkan Yılmaz konuşma yaptı.

 

Yılmaz yönetimler dışa karşı yansıyan aynalardır, bir derneğin yüzüdürler, görüntüsüdürler. Bir derneği asılgüç yapan üyesidir, kitlesidir, delegesidir. Arkadaşlarımız derneğin projelerinden icraatlarından bahs ettiler. Federasyonumuzun üyesi Qora Derneğinin sizlere daha iyi bir hizmet vermesi üyelerin üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesiyle mümkündür. Sadece yönetim seçtikle kalmayacağız, kontrol edeceğiz, herkes gücü oranında destek sunmalıdır. Derneğin gerçek sahipleri, kurumların gerçek sahipleri sizlersiniz.. Siz ne kadar yetkin ve etkin olursanız derneğinizde o kadar yetkin ve etkili olur  dediler..

Kongreye Hoç-Fed başkan ve yönetimi, Panig Başkanı Memet Yıldız, Bşk yrd. Timur Yıldız, Xeskar, Hacıali… fedrasyona üye birçok dernektende yöneticiler ve temsilciler katılım gösterdiler..

 

HABERLERİN FOTO GALERİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ..

 

 

ETİKETLER : BAYRAMOĞLU (QORA) ÖRNEK BİR KONGREYE İMZA ATDI..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA