BADER, LEYLA AYDEMİR ANISINA AĞRIYA ÇIKARMA YAPTI..

Bahçeşehirliler Derneği Bader, "Leyla Aydemir Kütüphane ve Bilgisayarlı İletişim Merkezi" kitap ve bilgisayarları İstanbul'dan Ağrı'ya yola çıkararak Leyla Aydemirin anısını yaşattılar..
Bu haber 2019-05-02 06:08:45 eklenmiş ve 590 kez görüntülenmiştir.

BADER, LEYLA AYDEMİR ANISINA AĞRIYA ÇIKARMA YAPTI..

 

Bahçeşehirliler Derneği Bader,  "Leyla Aydemir Kütüphane ve Bilgisayarlı İletişim Merkezi" kitap ve bilgisayarları İstanbul'dan Ağrı'ya yola çıkararak Leyla Aydemirin anısını yaşattılar..

 

Ağrı Bezirhane Köyü’nde Leyla Aydemir Kütüphane ve Bilgisayarlı İletişim Merkezi 23 Nisan’da hizmete açılıyor. 1,5 ay boyunca Bahçeşehirliler Derneği (Bader)- Doğa Koleji ve Yelpaze İstanbul'un yürüttüğü kampanya ve sosyal sorumluluk projesi İstanbul'dan Ağrı'ya yola çıkıyor. Kampanya kapsamında 3 adet tam donanımlı bilgisayar, 1 adet printer, 6000'i aşkın kitap ve Doğa Okulu öğrencilerinin Ağrı'daki 450 kardeşine 23 Nisan hediyesi olarak gönderdikleri ayakkabı ve giysiler var.

 

Kampanya bunlarla da sınırlı değil, kütüphanenin tüm tadilat ve onarımları, mobilya ve aksesuarları da yine bu proje dahilinde tamamlandı.

BADER Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Barış Karabulut Ağrı'ya gönderim öncesinde düzenlenen etkinlikte " Özgecan'lar, Leyla Aydemir'ler ve isimleri meçhul haberimiz olmayan belki de yüzler, binler ülkemizde geride bıraktıkları acı hatıralarla aramızdan ayrılıyorlar. En başından bu projeyi yaşama dönüştürmek isteyen tüm gönüllülerimiz, geride kalan her acının aslında yeni acıların yaşanmaması adına bir ders niteliğinde olması gerektiğinden yola çıkmıştır. Bu öğreti gündemde kalmalı, tekrarları yaşanmaması için yetkilileri ve aileleri hassasiyete davet etmeli, farkındalık yaratmalıydı. Bu kampanya ile 3,5 yaşında yaşamını yitiren Leyla Aydemir ismi bundan böyle kendi topraklarında eğitimin bir aracı olan kütüphane ile anılacak ve yaşatılacak. Bu ulvi kampanyaya emekleri geçen tüm kurumlarımıza, öğrenci ve velilerimize, elbette ki kitap bağışı yapan duyarlı halkımıza teşekkürü borç biliriz. " dedi.

 

 

Bader Yönetim Kurulu Üyeleri ve Doğa Koleji Yöneticilerinin Ağrı Bezirhane Köyü’nde Vali Ali Yerlikaya Ortaokulu'nda gerçekleştireceği "LEYLA AYDEMİR Kütüphane ve Bilgisayarlı İletişim Merkezi açılışı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda gerçekleşecek.

 

Minik Leyla'nın basına yansıyan hazin öyküsü...

 

Ağrı ili Bezirhane köyünde 15 Haziran 2018 tarihinde kaybolan ve aradan geçen 18 gün sonra cesedi bulunan 3 buçuk yaşındaki minik Leyla Aydemir'in kalpleri derinden sızlatan acısıdır yola çıkış hikayemiz.

 

21.yüzyılda ülkenin en batısından en doğusuna, en kuzeyinden en güneyine ibret alınması gereken bir olaydır Leyla'nın soru işaretleri ile dolu ölümü. Adli tıp raporlarında açlıktan öldüğü, açılan soruşturmalarda  katil zanlısı olarak amcasının oğlu olduğu belirtilerek cezaevine gönderilen soruşturmadan çıkacak karar her ne olursa olsun, Leyla'nın o masum yüzü tekrar insanlara gülen gözlerle bakamayacak... Özgecan'ın acısı Türkiye için hala tazeyken, onun ismi artık kadın cinayetlerinin ve kadına şiddetle mücadelenin simgesi olmuşken minik Leyla'nın cahilliğe kurban gitmesi asla kabul edilesi değildir.

 

HABER FOTO GALERİ..

 

 

 

ETİKETLER : BADER LEYLA AYDEMİR ANISINA AĞRIYA ÇIKARMA YAPTI..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA