BEYKOZ’DA HZ. MURAT DÖNEMİ..

31 Mart Yerel Seçimlerinde Beykoz Belediye başkanı seçilen , ezici bir zafele Beykozu alan Murat Aydın halk arasında en çok konuşulan idol, örnek isimlerden biri olmaya başladı. Beykozlular yeni başkanı konuşuyor..
Bu haber 2019-04-30 20:36:41 eklenmiş ve 965 kez görüntülenmiştir.

BEYKOZ’DA HZ. MURAT DÖNEMİ..

 

31 Mart Yerel Seçimlerinde Beykoz Belediye başkanı seçilen , ezici bir zafele Beykozu alan Murat Aydın halk arasında en çok konuşulan idol, örnek isimlerden biri olmaya başladı. Beykozlular yeni başkanı konuşuyor..

 

Beykoz Bld. Başkanı Murat Aydın Beykozluları patlama  noktasına getiren eski yönetim kadrolarından (kuru ile birlikte yaşta yanar misali) 4. Murat gibi toptan termizlik ve yeni bir kadro ile ortaya çıktığında ulusal ve yerel basında en çok işlenen isim oldu. Bunun yanı sıra Beykoz'da halkın en çok konuştuğu icraatlarını takdir ettiği bir isimolmaya başladı.

 

Başkan Beykoz açısından devrim sayaılabilecek icraatlarıyla öne çıkarken, eski yapı mensuplarından bazılarının Ankara başta olmak üzere dayılarına müracaat ettikleri, eski alışkanlıklarıyla ve yapılarıyla yine Beykoz ve Beykozluları düşürmek için harekete geçtikleri de halk arasında konuşulanlar arasında. Halk başkana bu yönlü baskı oluşursa başkanın kendilerine bildirmesini, Beykoz halkının bu tür gerici-çürütücü  analyışları ve sahiplerini de yerlebir edeceklerini bu anlamda başkanın korkusuzca yoluna devam etmesini varsa bu bu yönlü  sıkıntılar anında Beykoz halkına taşınmasını  istemektedirler. Halk birilerinin dayısı varsa başkanın dayısı halktır, varsa başkana  baskı uygulayan birileri başkanın anında bunları halka taşımasını..

 

Beykozluların Murat Aydını ezici bir zaferle başkan seçmelerinin ardında ki en büyük gereçk Başkan Erdoğanın gönderdiği bir elçi olması,  ve M. Hanifi Dilmaç gibi halk arasında karşılığı olan bir ilçe başkanın olması. Erdoğanın, Türkiye'nin  en üst tepesinin adeta bir elçi atar gibi Aydn’ı Beykoza göndermesi başkan Erdoğana güvenin üst düzeyde tezahürü oldu, bu analmda Beykoz halkı gelir gelmez Aydını kabullenmeye, sahiplenmeye  ve profesyonel icraatlarından dolayı sevmeye başladığı seçimin ardından netleşen bir gereçek oldu..

 

Kavacık Meydandan büyük bir karmaşa otobüs, minibüs insanlar  birbirine karışıyordu, deyim yerindeyse insanlar aktarma noktasında nefes alamıyordu. Sihirli bir el değmiş gibi bu kaos üreten görüntü ve durumlar ortaya konan profesyonel plan ve projelerle giderildiler.. Kavacıktaki kaos ve karmaşanın bitmesi bir rüya gibi oldu.. Aktarma noktasındaki kirli görüntü, karmaşa ve kaos kaldırılarak uygun bir noktaya taşınarak hem birilerinin rant planları suya düştü, hemde Beykozlular rahat nefes alamya başladılar..

 

BEYKOZ’DA BİR DÖNEM BİTDİ, YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI..

 

Aydın Türkiye geneli belediye başkanları içinde Belediyecilik, yerel yönetim alanında master yapan parmakla sayıalbilecek yerel yönetimlerde uzman bir isim. Kapsı kapalı olmayan, herkese kesime açık bir başkan olarak halktan tam puan aldığı gibi halk arasında konuşulanlar hem herkesi gülümsetyiyor, güldürüyor, hemde kendisine hayran bıraktıryor..

 

Şimdi bunlardan birkaç örnek verelim, belediyeyi babalarının çiftliği, halkın vergilerini de kendi cep harçlıkları zan eden analyışı Beykozda bitiren  başkan ilk iş olarak eski takımı toptan sildi, 4. Murat temizliğini yaptı. Ardından Mutfağa İndi..

 

Yemek için  bir masa süslenmiş püslenmiş, birde kuş sütü eksik. Bu ne diye soruyor. Başakanım sizin için. Başaknın kızarak ilk talimatı: Derhal kaldırın, personel masası ile benimasamın, personel yemeği ile benim yemeğin birbirinden asla fakı olmayacaktır..

 

Başkan memur amir kontrol ediyor, bazı kapılar mesai satinde kilitli, bazıları yerinde yok, bazıları ise oadlarını yemekhaneye çevirip khvltı vb. tıkınıyorlar.. Eski Beykozu arıyorlar. Başkan Talimat veriyor. Bir daha görmeyeyim. Burasi babnızın çiftliğimi halkın size emanett ettiği kurmmu, Kahvaltılar vb. şu sdati geçemeyecek herkes evinde kahvaltısı8nı yapacak.. 8.30 dedimi herkes işinin başında..

 

Eski Beykozu babalrının çiftliğine dönüştürüp lüks araba araçlara binenlerin hepsini yaya bırakan başkan ilk talimatlarından biri hepsini toplayıp satmak  oldu..

 

Belediyenin otobüsü aracı yokmu. Bu ne sefahat ve bu ne rezalet varsa arabanızla yoksa belediyenin aracıyla işe gidip geleceksiniz..

 

Halk daha bir sürü birbirinden güzel şeyler analtmaya başladı. Bütün bunları çaktırmadan dinleyip kopyalarken aklıma rahmetli Kemal Sunalın Kaymakm vb. filimleri geldi. Toplum temiz, güzel, işini işinin ehli olarak yapan herkesi nasıl sevdiğinin, nasıl kısa zamanda kendine idol olarak seçtiğinin en önemli kanıtlarından biri Beykozun yeni belediye başkanı Murat Aydın oldu..

 

TOPLUMU, TOPLUMSAL ALANI ÇÜRÜTEN KİŞİ ve KURUMLARA BİR GRAM DESTEK  OLMAYACAK..

 

Bilindiği gibi önümüzdeki yıllarda toplumu ve toplumsal alanı, siyaset alanını dizayn edecek, kontrol edecek mekanizmaların başında STK’lar gelmektedir. Stk Yapılanmalarının da toplumsal alanı çürütmemesi ülkeye zarar vermemesi için denetim-yönetim-katılım ayaklarının, şefaf halka hesap veren bir yapıda olması gerekmektedir.  Demokrasinin bütün ayakları ile sağlam ve sağlıklı bir şekilde çalışması için bu alan en önemli alan. Duyduğumuza göre başkan bu alana da azami düzeyde dikkat etmekte katkı ve katılım sağlayacağı kişiden kuruma ardiyesini iyice araaştırıp kararını ona göre vermektedir. Bir başka deyişle yönetim ve yöneticilik alanında en önemli noktalardan biri bu ve profesyonelliği ifade etmektedir..

 

Başkanın Yerel Yönetim alanında uzmanlığına vurgu yapmıştık.. Aldığımız bir diğer duyum ise stk alanı başta olmak üzere, teneke ve tabela yapılara vb. iyice araştırmadan, toplumsal  alana katkısını görmeden, denetim, yönetim, katılım ayakları olmayan.. toplumsal alanı çürüten, kendi kişisel egoları için kullanan   bir tek stkya bir tek yapıya, birtek projeye  gram dahi destek sunulmayacağı  yönünde.. Halkın analattıklarından yola çıkarsak Aydın gibi başkanlar bütün ülke ihtiyaç duyduğu başkanlar..

 

Toplum bu tür güzel uygulamalara hasret kaldığından Hz. Murat başlığını kullanarak  yeni başkanın güzel ahlakıni, işinin ehli bir başkanı  siz Beykozlulara taşıyalım dedik..

 

haberin foto galerisi tıklayınız..

 

 

ETİKETLER : BEYKOZ’DA HZ. MURAT DÖNEMİ..
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA