ARDAHAN İL DERNEĞİ ve MEŞEDİBİ KONGRELERİNİ YAPTILAR..

Nisan ayı içinde birçok dernek kongresini yapıp yeni yönetimlerini seçtiler. Bu hafta sonu ise Merkezi Ersenyurtta bulunan Morofka-Meşedibi Derneği ile, Merkezi Kartalda bulunan İstanbul Ardahanlılar Kültürve Dayanışma Derneği (Dernek hakında Tıklayınız...) kongrelerini yaptılar.
Bu haber 2019-04-23 10:59:08 eklenmiş ve 943 kez görüntülenmiştir.

ARDAHAN  İL DERNEĞİ ve MEŞEDİBİ KONGRELERİNİ YAPTILAR..

 

Nisan ayı içinde birçok dernek kongresini yapıp yeni yönetimlerini seçtiler. Bu hafta sonu ise Merkezi Ersenyurtta bulunan Morofka-Meşedibi Derneği ile, Merkezi Kartalda bulunan İstanbul Ardahanlılar Kültürve Dayanışma Derneği (Dernek hakında Tıklayınız...) kongrelerini yaptılar. Her iki dernekte de eski başkanlr yeniden seçildiler.

 

AHMET DEMİRBAŞ YENİDEN SEÇİLDİ..

 

Ardahan il Derneğininhafta sonu yapılan kongresinde Ahmet Demirbaş yeniden başkan seçildi. Yönetim güçlendirildi. Demirbaşın tek listeyle girdiği seçimde gündem maddeleri ve yönetim oy birliği ile kabul edildi. İstanbul Anadolu yakası sahil şerinde yer alan Kartal, Maltepe Pendik ilçelerindeki ardahan dernekleri giderek yetkinleşirlerken, birlikte ortktkinliklerede imza atamaya başladılar..İstanbul Ardahanlılar ve Maltepe Ardahanlılar birlikte                             23 nisan etkinliklerini de kutladılar..

 

 

MOROFKA MEŞEDİBİ ÖZCAN DÜĞMECİ YENİDEN BAŞKAN..

 

Morofka (Meşedibi) Derneği yoğun ve ihtişamlı bir katılımla tek listeyle girdiği seçimde Özcan düğmeci yeniden başkanlığa seçilirlken yönetim dahada güçlendirildi.

Kongrede 2-3 dönem başkanlık yapan başkan ve yönetimlerin değiştirilmesi, yada aday olmaması yönündeki öneriler kabul edilmedi. Benzer öneriler geçen haftalarda Panig derneğinin kongresinde de divana önerilmiş genel kurulda üyeler tarafından kabul edilmemişti.

 

 

Köy il –ilçe derneklerinde üyelerin dernekçilik bilinci ve derneklere sahip çıkma bilinci yükseldikçe kongreler halkın yoğun katılımla gerçekleştikleri gibi, halkın tavır koymasıyla 2. Aday listeler bile çıkamamaktadır..

Halkın yönetimler  için ortya koyduğu ana kriter yönetim-yönetimler  başarılıysa zaman ve süre sınırı olmadan devam etmeleri yönünde olmaya başladı.

 

 

Kongrelerde halşk her üyenin,  başkanlığa aday olma, kendi listesini yapma hakkı vardır. Mevbcut yönetimleri yetersizx bulan üyeler kendi listelerini yaparak seçime girebilirler. Bu demokratik ve doğal bir haktır. Bunun dışındaki yol ve yönetmleri hiçbir dernek kabul etmedi.. Bu durum derneklerin ve üyelerin ne kadar yetkinleştiklerini ortaya koyması bakımından önemli bir gelişme.

Örneğin Panig derneğinde başkan değisin önerisi kabul edilmediği gibi, öneri ayırımsız bütün üye tarafından rededildi. Morofkada ise belli bir süre ardından başkan ve yönetimlerin yeniden aday olmaması önerisi kabul görmedi..

Bütün derneklerde kabul gören ana anlayış demokrasinin bütün ayakları ile çalışması. Mevcut yönetimden memnun olamyanların listelerini oluşturarak seçime girmeleri ki yukarda da ifade ettiğimiz gibi her üyenin en doğal hakkıdır. Bu demokratik teammüler dışındaki görüş ve öneriler ise artık hiçbir dernekte kabul görmüyor..

 

Morofka derneği yeni yk listesi:

Başkan Özcan DÜĞMECİ

Esat POLAT

Kerem ÇELİK

Efendi POLAT

Mehmet DAĞLI

Erhan AKTÜRK

Tekin DARK

Cemal DEMİRCİ

Bülent  KAMACİ

Bayram POLAT

Memet KAYA

Yüksel DEMİRCİ

Yavuz ÇELİK

Cemal MAVİZER

İdris KAYA

İlhan ÜNLÜ

Osman ÖZTÜRK

Menderes  TAŞDEMİR

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

 

 

BAYRAMOĞLU DERNEĞİ KONGREYE GİDİYOR

 

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, Kutluhan Akcay dahil, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

 

 

 

BAYRAMOĞLU DERNEĞİ KONGREYE GİDİYOR

 

Ardahanın başarılı köy derneklerinin başında gelen Bayramoğlu derneği Maysı ayında kongerye gidiyor. Kongre ile ilgili yönetim açıklama yaptı:

 

Yönetim kurulumuzun 25.03.2019 tarih ve 38 no'lu kararı gereği 05.05.2019 tarihinde 3.Olağan Genel Kurul'a gidilecektir. Genel Kurul 05.05.2019 Pazar günü saat 11.00'da Sarıyer belediyesi Yaşar kemal kültür merkezi Çamlıtepe mahallesi Akgün Cad no.1 Sarıyer / İstanbul adresinde yapılacaktır. Yeterli çoğunluk sağlanmadığı takdirde, belirtilen toplantı bir sonraki hafta (12.05.2019) aynı gündem maddesi ile aynı yer ve saatte toplanacaktır. Genel Kurul Üyeleri'ne duyurulur.ADAY OLMAK İSTEYENLER SEÇİM GÜNÜNE KADAR LİSTELERİNİ HAZIRLAYABİLİRLER

ETİKETLER : ARDAHAN İL DERNEĞİ ve MEŞEDİBİ KONGRELERİNİ YAPTILAR..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA