TC’Yİ ASTI ŞİMDİ SIRA ANDIMIZDA..

Dengbej Asker Demirbaşı Ardahan’da tanımayan yoktur. Hoç-Fed ilk kurulduğunda rahmetli İstanbulda Serhadın ilk kurulan federasyonu olan Hoçvan Dernekler Federasyonu Esenyurt Kıraçta yapılan kongresine katılmıştı. Kısa bir konuşma yapmıştı. Bir bölümü çok ömnemliydi, hatta tarihi ehemmiyeti olan bir konuşmaydı.
Bu haber 2019-04-20 08:00:44 eklenmiş ve 1132 kez görüntülenmiştir.

TC’Yİ ASTI ŞİMDİ SIRA ANDIMIZDA..

 

Dengbej Asker Demirbaşı  Ardahan’da tanımayan yoktur. Hoç-Fed ilk kurulduğunda rahmetli İstanbulda Serhadın ilk kurulan federasyonu olan Hoçvan Dernekler Federasyonu Esenyurt Kıraçta yapılan  kongresine katılmıştı. Kısa bir konuşma yapmıştı. Bir bölümü çok ömnemliydi, hatta  tarihi ehemmiyeti  olan bir konuşmaydı. “Ben Meclise gittiğimde Faruk Demir ve diğer Ardahan vekilleri beni gördüğünde kaçıp saklandılar. Ben bir vatandaş olarak Kürtler vardır, kimse inkar edemez  Mecliste Kürtçe bir türkü söylemeden de gidemeyeceğim der. Eçe Kürtçe uzun hava çekerken Demir ve diğeri kaçarak meclisi terk ettiklerini, saklandıklarını”  bu kongrede söylemişti.

 

90’lı yıllarda emperyalistler Öcalan’ı Türkiye’ye teslim etmiş, DSP’yi kahraman bir parti konumuna çekmişlerdi. Bu emperyalist oyun ve gaz sonucu piyangodan DSP 1. Parti olmuş , piyangodan vekil olan demir,  şimdi benzer oyunların döndüğü ülkemizde Kürtlerin oyuyla piyangodan belediye başkanı seçildi.   Seçilir seçilmezde devrimci chp marş ve türküleriyle Ardahan Belediye Binasına TC logosunu astı..

 

Birde demeç vermiş 3. Belediye başkan adayı kimse “o haini istesem seçime koymazdım ama boyunun ölçüsünü görsünler diye izin verdim, chp türkiyedir, Türkiye chpdir kimse chp ile kaşık atamaz..” demiş.  Ne diyelim chp tc diktatörlüğünün ana partisidir, bu vatandaşta partisine uygun ruh haliyle diktatöryel söylem ve eyelemleri ile öne çıkmaktadır. Bir vatandaşın BLD. bşk adayı olması kadar doğal bir şey yoktur. Bu vasıfları taşıyan her vatandaşın hakkıdır. O hain deyişi çok absürt.. ona bu yolu açan ardahan hdpyi tebrik ededelim..! Başından beri belliydi, chp zihniyetinin hdpyi ele geçirdiği..

 

AK Partinin gerilikleri, HDP’nin bütün bu gelişebilecek tehlikeleri hesaplamdan kör desteği..  sayesinde eski Tc geri dönerken, khk vb. Şeylerle de aday gösterilenlerde görevden alınarak yerlerine Ak partililer mazbatayı aldılar.

 

Ankara-İstanbul  % 49’dan 50-60 lara ilçe başkanı seçen ak  partililer bu ilçelerde büyük şehir oyları ise %25-35 bandına kadar geriledi. Ve İmamoğlu daha mazbatayı almadan atasına koşmuştu, .. Yani ak parti seçmeni hdp seçmeni yok sayıldı.. Faruk Ardahan stk sivil toplumunu vb. takmadan tcyi astı, Birde kendini cumuhurbaşkanı filan zan edip tek tip elbiseyle Ardahanlılara 10 yıl vb. marşlar söyletirse şaşırmamak lazım. Emperyalist oyunlarla   Piyangodan vekil, Ak Partinin gerilemesi –gericileşmesi  ile de piyangodan belediye başaknnı  oldu.  Bu durum haliyle kendisine yeni haklar bahşetmiş.. Ne diyelim yürü be faruk kim tutar seni.. 

 

Ardahan Belediye başkanlarının belirlenme sürecinde Ak Partinin kendi içindeki donanımlı Kürtlerin uyarılarını dikkate almaması, Prof Atalayı devre dışı bırakması, bölgecilik, yolsuzluk, dar çıkar guruplarının parti içinde çeteleşmeye varan geri tutumlarınınTürkiyeyi getirdiği noktaya bakın. Eski Tc tüm bileşenleriyle kendini  yeniden topluma dayatmaya başladı..

 

HDP’de dehşet bir devrimci rol üstlenmiş, KHK’larla  ak partiyi, oy destekle chp’nin önünü açarak  siyasete yeni bir boyut kazandırdığı ortaya çıkmaktadır..

 

Ak Parti iktidarında Demirtaş başta olmak üzere HDP’li yöneticilerin, siyasetçilerin, bld başkanlrının  tutuklanmasının Yeni Türkiye konseptine büyük zarar vereceğini Ak Partili Kürtler ifade ederken,  ak parti antenleri kapattığı için dinlemedi.. Şefaflık ve denetimde, güç ve iktidarın halk kitlerine dağıtılmasında sınıfta kaldı.. Liyakata dikkat etmeyerek vatandaş biçildi, mağdur edildi..

 

Bu dinlememe siyasetten istismara emealist oyun ve kumpaslara açıkı yeni mağdur kahramanlar yolunu açmışa benziyor.. Türkiye artık kahraman kurtarıcı türk modunu ve oyununu yemiyor, bunun yerini kahraman kurtarıcı kürt modu  ile mi doldurmak  istiyor emperyalizm..? Bir başka ifadeyle Türkiye genelini  ak parti gibi kapsayacak bir muhalefetin doğmaması için kurtarıcı türk modundan kurtarıcı kürt moduna mı evrilyoruz.  80 milyon vatandaş bu soruyu kendine sormalıdır..

 

Atatürk bizi öyle bir kurtarmışki.. yüzyıldır kendisinden kurtulamıyoruz. Şimdi yeni kurtarıcımız kim olacak dört gözle onu bekliyoruz.. Türkiyede siyasetin geldiği son nokta tiraji komik,kahraman kurtarıcı türk modundan kahraman kurtarıcı kürt moduna mı evriliyoruz..

 

Ardahan caddelerinde tek tip elbise, chp marşları ve atatürk posterleriyle hergün yürüyüş yapma gibi ulvi vatandaşlık görevimizi başkan ne zaman kanunlaştıracak..  Bu bir, birde damalda atatürk gölgesi yakın zamanda  çıkacak ona da hdpliler başta olmak üzere ak partililer kısaca 7 den 70 şe tüm ardahanlıların katılımı kanunu ne zaman çıkacak.. Ardahan basını sorup öğrense bizde bir ardahanlı olarak gelip katılsak ve kutlasak.. Ardahanda yükselen bu ulvi devrimci  duyguların heycanı uykumuzu kaçırıyor, sabırsızlanıyoruz.. tc amblemi gölgeler anlaşılan ardahan 5 yıl içinde büyük devrimlere imza atacak.. Birde unutttuk gölgelerin gücü adına he-man çizgi filmi de oynatılacakmı..

 

Türkiye siyasetinde yaşanan bu gerici örnekler.. Türkiye toplumunun  artık bir partinin bir başakanın dayatmaları vb. ile değil,derneklerin, halkın, halk meclislerinin katılımıyla yönetilmesi gereken bir döneme geçmelidir. Birilerinin kendisini, kendi  ideolojisini dayattığı halkı sıfırladığı yönetim ve siyaset biçimi bu ülke sathından kaldırılmadıkça, şefaflık, birlikte yönetim olayını hayata geçirecek  stk-sivil tplum, siyaset ortaya çıkmadıkça hep böyle diktatöryel  kurtarıcı modlarına maruz kalmaktan kimse kurtulmayacaktır..

 

 

 

 

ETİKETLER : TC’Yİ ASTI ŞİMDİ SIRA ANDIMIZDA..
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA