Iğdır Belediye Eş Başkanları Mazbatalarını Aldılar

Eşbaşkanlardan Eylem Çelik, ülkede kadın ve erkek eşitliğini sağlayan tek partinin HDP olduğunu ifade etti
Bu haber 2019-04-15 11:58:46 eklenmiş ve 541 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Mazbatasını alan Iğdır Belediye Eş Başkanı Yaşar Akkuş Iğdır'da barışı ve kardeşliği bozmak isteyenlere karşı duracağız' dedi.

Mazbatalarını Seçim Kurulu başkanı Hakim Halis Fırat'ın elinden alan Iğdır Belediyesi Eşbaşkanları Eylem Çelik ve Yaşar Akkuş, Azeri, Kürt, Türk ve Terekeme halkının bir arada yaşadığı kentteki barışı ve kardeşliği bozmak isteyen zihniyetlere, demokratik ve şeffaf belediyecilik anlayışıyla karşı duracaklarını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır Belediyesi Eşbaşkanları Eylem Çelik ve Yaşar Akkuş, mazbatalarını aldı. Partili bir grup ile İl Seçim Kurulu'na giden eşbaşkanlar, mazbatalarını aldıktan sonra Iğdır Belediye binasına geldi. Çelik ve Akkuş, burada aralarında eski belediyesi eşbaşkanı Murat Yikit'in de bulunduğu çok sayıda kişi tarafından alkış ve zılgıtlarla karşılandı.

'İttifakımız halkla sürecek'

Burada konuşan Eşbaşkanlardan Eylem Çelik, ülkede kadın ve erkek eşitliğini sağlayan tek partinin HDP olduğunu ifade etti.

Çelik, “Kadınların toplum, yaşam ve eşit temsiliyet içerisinde birlikte omuz omuza belediyemizi teslim aldık. Şunu çok net belirtmek istiyorum. Biz burada Azeri, Kürdü, Türkü etnik kimliği, dini, diliyle halklarla ittifak yaptık. Bundan sonraki çalışmalarımızda da bu şekilde devam edeceğiz” dedi.

Eşbaşkan Akkuş: Sağduyularından dolayı Vali, Emniyet Müdürü ve MHP adayına teşekkür ederim

Iğdır Valisi, İl Emniyet Müdürü ve siyasi rakibi olan adaylara sağduyulu bir seçim süreci geçirilmesine katkıda bulundukları için teşekkür eden Yaşar Akkuş ise, Seçimin ilimizde güvenli, kazasız belasız geçmesinde katkı sunan Iğdır Valisine, İl Emniyet Müdürüne, sağduyulu davranan MHP'nin adayı dahil diğer partilerin adaylarına teşekkür ederim" dedi. 

‘Barış ve kardeşliğin teminatı olacağız’

Iğdır’da barış ve kardeşliği 10 yıllık belediyecilik geleneğiyle sürdüreceklerini söyleyen Akkuş, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün aynı sözü tekrarlıyoruz. Iğdır’da barışı, kardeşliği bozmak isteyen zihniyetlere demokratik ve şeffaf belediyecilik anlayışımızla karşı duracağız. Seçimlerde çok spekülasyonlar yapıldı. Ama biz seçim akşamı kazandığımızı çok iyi biliyorduk. Iğdır’ın barışını, kardeşliğini hiçbir güç bozamayacaktır. Bizler de sonuna kadar barışın, kardeşliğin teminatı olacağız. Bu mücadelede emeği olan bütün yoldaşlarımıza ve arkadaşlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Eşbaşkanlar ardından belediye binasına geçerek tebrikleri kabul etti.

Mazbata Alım töreninden kareler:

Iğdır Belediyesi Eş Başkanları Yaşar Akkuş ve Eylem Çelik mazbatalarını seçim kurulu başkanı Hakim Halis Fırat'ın elinde aldılar 

Eş Başkanlar ve belediye meclis üyleri adliye önünde hatıra fotoğrafı çektiler

Belediye önünde toplu anı fotoğrafı 

Başkan Murat Yikit'ten devir teslim töreni...

Halk tebrik etmek için belediyeye akın etti...

Mazbatalarını alan Belediye meclis üyeleri tebrikleri kabul ettiler... 

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA