Iğdır'da HDP ve DBP'lilerin Evlerine Baskın

Tuzluca ve Aralık ilçesinde aralarında DBP İl Eşbaşkanı Şemam Kalkan'ın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. HDP Iğdır Milletvekili Dr. Eksik: Ne Yaparsanız Yapın. HDP’nin Zaferini Kutlayacağımız Şöleni Yapacağız" dedi
Bu haber 2019-03-17 15:31:24 eklenmiş ve 712 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Tuzluca ve Aralık ilçesinde aralarında DBP İl Eşbaşkanı Şemam Kalkan'ın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Iğdır'ın Tuzluca ve Aralık ilçesinde sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Iğdır İl Eşbaşkanı Şemam Kalkan'ın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan partililerin Iğdır İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldüğü öğrenildi.

Gözaltı nedeni öğrenilemeyenlerin isimleri şöyle: DBP Iğdır İl Eşbaşkanı Şemam Kalkan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri Kemal Kum, Nuri İrkin, Ahmet Karaca, Abdullah Tosun, Neşe Gül Can, Alican Celayir, HDP Iğdır İl Genel Meclis Üyesi Adayı Mehmet Sıddık Kırang ve Halis Güney.

Yapılan ev aramalarında birçok kişinin de evde bulunmadığı öğrenildi.

Milletvekili Dr. Eksik: Ne Yaparsanız Yapın. HDP’nin Zaferini Kutlayacağımız Şöleni Yapacağız

Gözaltılar ile ilgili açıklama yapan HDP Iğdır Milletvekili Dr. Habip Eksik şunları söyledi: "Partimizin yöneticileri, aktivistleri, il genel meclis Üyesi adayları,belediye meclis Üyesi adayları, eski seçilenleri haksız hukuksuz bir şekilde seçime 14 gün kala Şafak operasyonları ile gözaltına alındılar.

“Şölenlerimiz yasaklandı”

Yine keyfi bir şekilde mahallelerde halkla yaptığımız buluşmalar, şölenler yasaklandı. Şunu bilsinler ki baskı ve sindirme politikaları bizi asla yıldıramaz.Ben bu ilin milletvekili olarak bir kez daha net bir şekilde ifade ediyorum.Ne Yaparsanız Yapın Asla Vazgeçmeyeceğiz.31 Mart Gecesi Haksız Yere Gözaltına Aldıkları Arkadaşlarımızla Beraber Halkımızla Iğdır Meydanında HDP’nin Zaferini Kutlayacağımız Şöleni Yapacağız”

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA