Ahmet S. Türkan: Yaptıklarını Ve Yapacaklarını Açıkladı

Eski başkan, yeni başkan adayı Türkan’ın önce yaptığı hizmetleri sonra da yapacağı projeler ile özgeçmişini aşağıda dikkatlerinize sunuyoruz
Bu haber 2019-03-14 09:23:16 eklenmiş ve 700 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ - Iğdır

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinin Saadet Partili Belediye Başkan adayı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, 2009-2014 yılları arasında belediye başkanlığı yaptığı dönemde ilçede yaptığı hizmetleri anlattı. Başkan adayı Türkan, “yaptığım hizmetler yapacaklarımın teminatıdır” diyerek yeni projelerini açıkladı.   

Eski başkan, yeni başkan adayı Türkan’ın önce yaptığı hizmetleri sonra da yapacağı projeler ile özgeçmişini aşağıda dikkatlerinize sunuyoruz:

2009-2014 Yılları Arası Başkanlık Döneminde Yapılan Hizmetler

1- Kentsel Dönüşüm Kapsamında İlçe Merkezine 80 Daire 90 İş Yeri Yapıldı.

2- İlçe Merkezi İçme Suyu Şebekesi 53 Km PE Boru İle Yenilenmiştir. İçme Suyunun Daha İyi  Kullanımı İçin 1500-500-400 Tonluk 3 Adet Su Deposu Yapıldı.

3 - İlçe Merkezine 48 Km Kanalizasyon Şebekesi ve Ara Bağlantıları Yapıldı  (Atık Su Projesi Yapıldı).

4 - İlçe Merkezine Modern 1000 Kişilik Camii Yapıldı.

5 - Belediye Başkanlığına Ait Araç Filosu Yenilenerek, Belediyeye 4 Milyon Değerinde Yeni Araç Alımı gerçekleştirildi.

6 - İlçeye Sebze Halı ve Çok Amaçlı Toplantı Salonu Yapıldı.

7 - Her Yıl 1000 Aileye Yılda 3 Defa Gıda ve Giyim Yardımı Yapıldı.

8 - İlçe Merkez Mahallelerine Parklar Yapıldı.

9 - Aşağı Ve Orta Mahallelerde 10 Km Yeni Yol Ve Yol Genişletme Çalışması Yapıldı.

10 - İlçe Cadde Ve Sokaklarına 180.000 M2 Parke Taşı Döşendi.

11 - İlçeye 700 Adet Afet Konutu Yapılması İçin Bakanlıklarla Birebir Görüşmeler Sonucu Proje Kabul Edilerek Konut Yapımı Gerçekleşti.

12-  İlçe Girişine Selçuklu Mimarisine Uygun Kemer ve İlçe Merkezine Saat Kulesi Yapıldı.

13 - İlçeye Meslek Yüksek Okulu açılması için YÖK'ten Onay alınarak Tuzluca Meslek Yüksek Okulu Kurulması Gerçekleşti.

14 - Tuzluca'da Dere Islah çalışması ve Çevre Yolu Işıklandırma projelerini hazırlayarak ilgili bakanlıklardan kabul edilmesini sağlandı.

Yapılacak Projeler:

Tuzluca’ya doğal gaz getirilmesi, tuz otel ve hamam projesi ile sağlık turizminin canlandırılması, Tuzluca Meslek Yüksek Okulunun Tuzluca’ya getirilmesi ve teleferik gibi büyük olan yaklaşık 10 projenin gerçekleştirilmesi öncelikli hedefimizdir. Ayrıca kadın istihdamında öncelik, gençlerimizin meslek sahibi edinmesi ile ilgili çalışmalar, çocuklarımız için daha çok yeşil alan ve parkların yapımı önceliğimiz olacak. Tuzluca Milli Eğitimine bağlı tüm okullara her tür maddi desteği sağlayarak okullarımızın eğitimine destek verilmesi ve de öğretmenlerimizin ulaşım problemini çözerek ücretsiz yapılması için çalışmalar yapılacak. Tuzluca bölgenin cazibe merkezi olacak ve Tuzluca’yı bilmeyen duymayan kalmayacak…

Ahmet Sait Sadrettin TÜRKAN Kimdir?

01.06.01975 yılında Iğdır Merkeze bağlı Tuzluca İlçesinde doğdu. İlk,Orta ve Lise öğrenimini Tuzluca’da tamamladı.A.Ü. İİB Fakültesi’nden iktisat eğitimi aldı.Makro İktisat dalında yüksek lisans yaptı.Uzun yıllar GİMA, Carrefoorsa gibi ulusal ve uluslar arası firmalarda üst yöneticilik yaptı.Aynı zamanda sahibi olduğu firmada uluslar arası ticaretle uğraştı ve 45 ülkede bulundu.2009-2014 yıllarında Tuzluca Belediye Başkanlığı yaptı. Görevi sırasında Tuzluca’ya içmesuyu, Kanalizasyon, Toki, Afet Konutları gibi alanlarda büyük proje ve yatırımlara imza attı. Meslek hayatı boyunca; Etkili Zaman Yönetimi, Stresle Başetme, Personel Motivasyonu, Yöneticilik Etkinliği ve Liderlik başta olmak üzere 15 tane kişisel gelişim seminerine katıldı ve sertifika aldı. Halen yurt dışı ticaretle uğraşmaktadır.3 çocuk babasıdır. İngilizce, Fransızca, Rusça,Kürtçe olmak üzere 4 yabancı dil biliyor. Tuzluca’da ’Duymayan Bilmeyen Kalmayacak’ sloganıyla yola çıkan Başkan Tuzluca’yı bölgede ve ülke genelinde bilinir yapmak ve özellikle Tuz Dağı ile ilgili Sağlık turizminde cazibe merkezi yapmak konusunda çok iddialı…

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA