CHP Belediye Başkan Adayı:Iğdır'da Birliği CHP Sağlar

CHP Iğdır İl Başkanı Yardım Artantaş: Bizim AKP ve MHP ile doku uyuşmazlığımız var…
Bu haber 2019-03-05 17:02:58 eklenmiş ve 698 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Cumhuriyet Halk Partisi Iğdır İl Teşkilatı yerel basın ile kahvaltıda bir araya gelerek adaylarını tanıttı. İl Başkanı Yardım Artantaş basın mensuplarına Iğdır merkez ile ilçe ve belde belediye başkan adaylarını tanıttı. Tanıtım kahvaltısında il genel meclis ile belediye meclis üyesi adayları da hazır bulundular.

Iğdır merkez ile üç ilçede de iddialı olduklarını belirten CHP’liler, Iğdır merkezde Sözer Sayan, Aralık ilçesinde Zafer Bayat, Tuzluca ilçesinde Abdullah Çinibulak, Karakoyunlu‘da da Cafer Dalga ve Hoşhaber beldesinde ise Osman Toka ile iddialı bir şekilde kazanmaya odaklanmışlar.

CHP İl Başkanı Artantaş: Bizim AKP ve MHP ile doku uyuşmazlığımız var

Kahvaltıda bir konuşma yapan CHP Iğdır İl Başkanı yardım Artantaş: “Biz Iğdırlıların AKP ve MHP ile doku uyuşmazlığımız var. Bizimkilerin oralarda ne işi var. Üç kuruş menfaat için değer mi? Iğdırlının adresi Cumhuriyet Halk Partisi olmalıdır.” Dedi.

Belediye Başkan adayı Sayan hedef ve projelerini analttı

Daha sonra söz alan CHP Iğdır Belediye Başkan adayı Sözer Sayan "AK Partinin Ağrı adayı Savcı Sayan ile hiç bir alakam ve akrabalığım yoktur. O Ağrı ilinden benim melektim Iğdır'dır." dedi. 

Başkan adayı sözer Sayan “Cumhuriyet Halk Partisi Olarak Iğdır Belediyesinde Hayata Geçireceğimiz İlkelerimiz” başlığı altında hazırladığı hedef ve projelerini şöyle sıraladı:

1- Biz Iğdır’da; yurttaşlarımızın yaşam tarzlarına, değerlerine ve kimliklerine saygılı davranan, hiç kimseyi ötekileştirmeyen, hoşgörülü bir belediyecilik yapacağız.

2- Biz Iğdır’da oluşan zenginliğin bir avuç siyasetçinin yada yandaşın cebine rant olarak girmesini değil, tüm yurttaşlarımıza hakça dağıtılmasını istiyoruz.

3- Biz Iğdır’da; Iğdır sakinlerine, ödedikleri vergilerin hesabının verildiği ve tüm harcamaların denetlendiği şeffaf bütçeli bir belediye vaat ediyoruz.

4- Biz Iğdır’da; yoksulluğun, açlığın ve işsizliğin olmadığı; hiçbir çocuğumuzun yatağına aç gitmediği bir kent vaat ediyoruz.

5- Biz Iğdır’da; tüketen ve israf eden değil, her alanda üreten ve insanlarımıza nitelikli istihdam yaratan bir belediye vaat ediyoruz.

6- Biz Iğdır’da; yenilikleri ve akıllı teknolojileri Iğdır’ın doğasına ve kültürel mirasına ihanet etmeden hayata geçiren bir belediye vaat ediyoruz.

7- Biz Iğdır’da; Iğdır sakinlerinin trafikte harcadığı süreyi azaltan ve ulaşım maliyetini düşüren yenilikçi ve alternatif ulaşım modelleri sunan bir belediye vaat ediyoruz.

8- Biz Iğdır için; yüksek binalardan oluşan “beton ormanlarında” boğulmak değil, çocuklarımızın parklarda ve yeşil alanlarda oynadığı, planlı, temiz ve nefes alabileceğimiz bir şehir vaat ediyoruz.

9- Biz Iğdır’da yoksul, engelli ve yaşlılar başta olmak üzere tüm dezavantajlı vatandaşlarımıza insan onuruna yaraşır biçimde sosyal yardım ve pozitif ayrımcılık yapan bir belediye vaat ediyoruz.

10- Biz Iğdır’da; Iğdır sakinlerinin kültür-sanat etkinliklerine ve spor faaliyetlerine kolayca erişebilmesini sağlayan bir belediye vaat ediyoruz.

11- Biz Iğdır’da; yalnızca insanların değil, Iğdır’daki tüm canlıların haklarının gözetilmesini sağlayan bir belediye vaat ediyoruz.

12- Biz Iğdır’da; emeklisi, işçisi, memuru, esnafı, sanayicisi, çiftçisi, öğrencisi velhasıl tüm yurttaşlarımızın hep birlikte mutlu ve huzurlu yaşadığı bir şehir vaat ediyoruz.

CHP Iğdır Belediye Başkan Adayı Sözer Sayan'ın Özgeçmişi:

01.08.1953 yılında Iğdır’da çiftçi bir ailenin beşinci ve son çocuğu olarak dünyaya geldim

.Annem babam hacılardı okuryazar değillerdi.

. 1972 yılında Iğdır Lisesinden, 1974 de ise Hava Kuvvetleri Hava Teknik Okulundan hava astsubayı olarak mezun oldum..

. Türkiye'nin ve Nato'nun bir çok üssünde uçak silah teknikeri olarak görev yaptım. .

. 1982 de İngiltere'de, 1985 de Fransa'da askeri eğitimi ve 1992 de ABD de F-16 uçaklarının elektronik silah sistemlerinin eğitimini aldım.

. 1993 İtalya da Nato bünyesinde Bosna Hersek Destek gücünde görev yaptım.

. Birçok askeri başarı ve ödüllerim bulunmaktadır.

. 1994 yılı sonunda kendi isteğimle emekli oldum.

. 1995-1999 yılları arasında ABD'nin Texsas Eyaletinde ithalat/ihracat işi yaptım, aynı zamanda Texsas Teknik Üniversitesinde elk./elektronik eğitimlerine katıldım mezun oldum. Çok iyi derecede İngilizce bilmekteyim.

. 1999 yılında Iğdır'dan Demokratik Sol Partinin milletvekili adayı oldum, seçim çalışmalarına katıldım.

. 2007 yılında CHP Ankara 2 bölgeden milletvekili aday adayı oldum. Halen Ankara Yenimahalle ilçesinde CHP üyesiyim.

.2000 yılından beri kamuya inşaat müteahhitliği yapan bir şirketim var.

. Evliyim, biri kız, üçü erkek, dört çocuğum var. Eşim Öğretmen emeklisidir. Kızım yazar ve sanatçı, oğullarımdan biri mimar, biri makine mühendisi, diğeri ise iktisatçıdır. Kızım ve en büyük oğlumdan üç erkek torunum var.

. Halen aktif olarak çalışmağa devam ediyorum.

.Gücünü halkından alan dürüst, temiz, aktif, çalışkan, özverili, şeffaf ve tarafsız politika gütmek temel hedefimdir.

 

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA