Tuzluca’da Ahmet Sait Türkan Öne Çıkıyor

Saadet partililer Tuzluca’da kazandıklarından emin bir şekilde “Biz fark atmak için çalışıyoruz” diyorlar.“Partilerimiz istediğimiz adaylara yer vermediler İnadına Ahmet Sait Türkan” diyenlerde var
Bu haber 2019-03-04 10:40:02 eklenmiş ve 742 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Iğdır’ın Tuzluca ilçesi de heyecanla 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere gün sayıyor. İlçede Saadet Partisi, HDP, Ak Parti ve CHP belediye başkanlığı ve il genel meclis üyeliği için yarışıyor.

Geçtiğimiz hafta ilçeyi ziyaret ederek partilerin seçim büroları ile esnaf ve vatandaşı dinledik. Tanıyanlar bizi tanıdı, tanımayanlara da anket çalışması için geldik dedik. Tanıyanlar samimiyetimize dayanarak sorularımızı cevapladılar. Tanımayanlar ise düşüncelerini tüm gerçekliği söylediler. Hepsine zaman ayırdıkları için teşekkür ediyoruz.   

Halk Saadet Partisinden aday olan Tuzluca eski belediye başkan Ahmet Sait Sadrettin Türkan öne çıktığını düşünüyor. Ahmet Sait’in seçim ofisindeki heyecan ve kararlılık daha önce seçildiği dönemdeki heyecandan çok daha fazla göze çarpıyor.

Saadet’in seçim bürosunda her partiden Tuzlucalı var

Çal kapı ziyaret ettiğimiz Ahmet Sait Türkan’ın Seçim ofisinde Kürd’ünden Azeri’sine, Ak Parti’lisinden HDP’lisine, MHP’lisinden CHP’lisine her kesimden Tuzlucalıyı görmek mümkün. Hatta bazı şahısları görünce şaşırdık. Diğer partilerden aday olmuş, yöneticilik yapan, başka partinin üyesi olan tanınan bilinen şahıslarda vardı. Hatta “beni falanca buraya gönderdi Ben gelemiyorum! Sen git çalış” şeklinde konuşanlar oluyor. 

Ahmet Sait Türkan'a gelecek olan gizli oylar da var

Hatta ve hatta diğer partilerin seçim bürolarından Saadet’e telefon açarak “Burada olduğuma bakmayın. Malum durumdan dolayı buradayım biliyorsunuz. Oyum sizindir” şeklinde arayanların sayısı da az değil. Bu şekilde Ahmet Sait Türkan'a gelecek olan gizli oylar da sözkonusu...  

Neden buradasınız diye sormadan edemedik: “Bu bir milletvekili seçimi değil. Belediye başkanlığı seçimidir. Bu işi de en iyi yapan Ahmet Sait oldu. Onun döneminde TOKİ konutları, içme suyu, yollar, Yüksekokul kararı, kaldırımlar parke taşları ile tanıştık. Rahmetli babası da belediye başkanlığı yapmıştı. Ona güveniyoruz. Tuzluca’yı köy görünümünden çıkarıp şehir görünümüne kavuşturdu. Proje adamı, Tuzluca’yı çok iyi biliyor, Halkı da çok iyi tanıyor. Tutamayacağı sözü vermiyor. O önde olduğu için hep ona saldırıyorlar. Herkese eşit mesafede hizmeti esas alıyor, onun için yanındayız.” Gibi cevaplar aldık. Ak Parti başta olmak üzere diğer partilerin akıl almaz uçuk vaatleri ile insanları işleri ile tehdit ve diğer kirli duyumlara da şimdilik değinmek istemiyoruz.

“Partilerimiz istediğimiz adaylara yer vermediler İnadına Ahmet Sait Türkan”

Halk arasındaki görüşmelerimizde partilerinden küsmüş birçok Tuzlucalı ile de karşılaştık. “Partilerimiz istediğimiz adaylara yer vermediler İnadına Ahmet Sait Türkan” diyenlerde var. Bu şekilde düşünen partililer arasında HDP ve Ak Partililer başı çekiyor.

“Biz kazanmak için değil, zaten kazanmışız, fark atmak için çalışıyoruz”

Çoğunluğunun gençliğin oluşturduğu SP’nin Seçim bürosu dolup taşıyor. Heyecan, kararlılık ve kazanacaklarına olan büyük bir inanmışlık ile Saadet partililer Tuzluca’da kazandıklarından emin bir şekilde “Biz fark atmak için çalışıyoruz” diyorlar. Tuzluca’nın önde gelen şahsiyetlerinin belediye meclis ve il genel meclis listesinde yer aldığı Saadetin adayları kendilerinden emin çalışmalarını gece gündüz sürdürüyorlar. Tabiri yerinde ise arı gibi çalışıyorlar.

Tüm partiler Ahmet Sait Türkan’ı rakip görüyor

Ziyaret ettiğimiz diğer partilerin seçim büroları da Ahmet Sait Türkan’ı rakip olarak gördüklerini, onunla yarıştıklarını belirtiyorlar. Bu da gösteriyor ki Saadet Partisi Tuzluca’da başa güreşiyor. Eski belediye başkanı Ahmet Sait Türkan ipi göğüslemeye çok yakın görünüyor.

 “HDP, Mehmet Gültekin ya da Kenan Moğul’u aday gösterseydi çok zorlanırdık diyen Saadet’liler, zincirin en zayıf halkası olarak gördükleri Faruk Korkusuz’un Ak parti’den aday gösterilmesinden de son derece memnunlar. Kayyum sonuç alamaz,  kimse oy vermez diyorlar.” Mevcuttaki diğer adayların zayıf oluşu Saadet’lilerin özgüvenini daha da artırmışa benziyor.

Ahmet Sait Türkan'ın Seçim Çalışmalarından Bir Kaç Görüntü:

Ev Ziyaretlerinden bir kare

Seçim bürosu geç saadtlere kadar dolup taşıyor

Mitinge dönüşen seçim bürosu açılışı mesajı vermişti...

 

 

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA