ARDAHANLILARIN KURTULUŞ GÜNÜ AMERİKAN ŞÜKRAN GÜNÜNÜ GEÇTİ...

ARDAHAN DERNEKLERİ 23. ŞUBAT ARDAHANLILAR KURTULUŞUNU YURT GENELİNDE KUTLADILAR..
Bu haber 2019-02-26 00:26:02 eklenmiş ve 2402 kez görüntülenmiştir.

ARDAHANLILARIN KURTULUŞ GÜNÜ AMERİKAN ŞÜKRAN GÜNÜNÜ GEÇTİ...

 

Şubat Ayı Ardahanlıların Türkiye gündemine damga vurdukları bir aya dönüştü. 23 ŞUBAT Ardahanlıların kurtuluş günü Amerikalıların kurtuluş gününü  geride bırakarak bir ay boyunca çeşitli etkinliklerrle anıldı.. Şubat ayı boyunca Ardahan kamu yerel stk yönetimleri çeşitli etkinliklerle  Ardahanın kurtuluş gününü kutladılar.

 

Yaklaşan 2019 Mart yerel seçimlerine de Ardahanlılar damga vurmaya başladılar. İlk defa istanbulun 5-6 ilçesinde Ardahanlı -Serhatlı belediye başkan adayları ları boy göstermeye başladılar.

 

Yönetim, denetim, katıılım ayağı sağlam çalışan, şefaf ve halka hesap veren  ciddi STK’lar başarıdan başarıya koşarken, başarılı projelere ortaya çıkıp inanılmaz projelere  imza atamaya başlarken, dernekçiliği rant-hırsızlık, soygun, halkı pazarlama, kişisel egolarını tatmin aracına dönüştürmek isteyen, hasta kişilikler, çürük anlayışlar kapsadıkları derneklerle birlikte bittikleri gibi, toplum nezdinde deşifre olarak bitmeye başladılar.

 

Son yıllarda iş dünyası da ciddi stk’lara üst düzeyde katkı sunmaya başladı. Serhat STK (sivil toplum örgütleri) alanına maddi anlamda en büyük katkı 2000'lerden itibaren Süt gurubundan gelirken, bölgemizin önde gelen iş dünyası lideri genç iş adamı Volkan Süt bu geleneği daha da büyüterek, bu alana en büyük katkıyı yapan iş adamı olurken, eğitim alanına ise Baran Korkmaz gibi  devler damgalrını vurdular. TR'de hiçbir holdingin eğitime yapmadığı katkıyı Korkmaz yaptı.. 

 

Türkiye genelinde siyasetin ayrıştırıcı ve ötekileştirici karekteristik özellikleri devam ederken, halk yada seçmen siyaset kadar keskin olmadan pragmatik düşünerek siyaset alanına  yaklaşım sergilemeye başladı.

 

Türkiye siyasetinde devrim gibi gelişmeler yaşanmaya başlandı. Siyaset alanı başkanlık sistemiyle birlikte giderek Amerikan siyasetine benzemeye başladı. Çok kutuplu siyaset yapısı giderek iki ana kutup altında toplanmaya başladı. İktidar kanadı son 15 yılda ülkemize yerel yönetimler başta olmak üzere devrim üsütüne devrimlere imza atarken..

 

Muhalefet kandımnda ise giderek kırmızı çizgileri sıfırlanan, iktidar cenahında kendilerine yer bulmayan ilegal yapılara varana dek herkesimi birbiriyle buluşturmaya başlayan benzemezlerin aynı çatı altına aktığı bir durum yaşanmakta. Son 15- 20 yıldır yenilgi üstüne yenilgi alan muhalefet giderek ciddi bir alternatif olma yolunda ötekileştirilen tüm kesimleri kapsayarak ilerlemeye başladı..

 

Önümüzdeki yerel seçimlerde vatandaşın siyasete bakış açısının ne olduğu, muhalefetin yeni biçimini kabullenip kabullenmeyeceği de nasıl şekillendiği de netleşerek ortaya çıkmaya başlayacaktır.

 

HDP,  sol, sosyalist cenaha dönüşerek artık kürt partisi olmaktan hızla uzaklaşmaya marijinal kürt-türk solunun birbiriyle buluştuğu çatıya dönüştü. Bu çatı Türkiye muhalefetini dizayn eden üst aklın aksine hala chp ve chp zihniyetine tam ısınmadığı gibi, güven sorunu iktidar ve mulefete karşı had safhada devam ediyor. Bu anlamda batıda hdp kendi adayları ile seçime ağırlık veriyor. CHP de yapı olarak bu yeni sol yapılanmayı kabul etmede büyük zorluklar yaşamakta. Bütün bu doneler bir araya geldiğinde hdp birçok il-ilçede kendi adayları ile seçime girerken..

 

Üst aklın dizayn ettiği bir chp algısı chp tabanınandan büyük kopuş tehlikesini de beraberinde getirmeye başladı. Adeta tarihe karışan dsp canlanmaya başladı. Umulmadık bir büyüme sürecine girdi. Ak Parti-MHP itifakında yer alamyan seçmen yada taban marijinal sol örgütlerden ilegal yapılara herkesimi kucaklama algısı ile ortaya çıkan chpyi kabullenecek mi, yoksa dsp ye mi akacak.. Yada tepki olarak daha güçlü bir ak partimi doğuracak şimdilik hepsi birer  muamma. 

 

Yukarda da ifade ettiğimiz gibi seçmen yerel yönetime olaylara pragmatik yaklaşmakta, kendisine yakın olanlar hangi partideyse yönünü o yana çevirmektedir.. Seçimin bu atmosferinde Şubat Ay'ında Ardahanlılar etkinlikleriyle Türkiye gündemine damga vurmaya başladılar..

 

Ardahan Kurtuluş Günü foto galeri-1

Ardahan kurtuluş foto galeri -2

 

ARDAHAN DERNEKLERİ 23. ŞUBAT ARDAHANLILAR KURTULUŞUNU YURT GENELİNDE KUTLADILAR..

 

23 Şubat Ardahanlılar Dünya Ardahanlılar Kurtuluş Günü Ardahanda valiliğin organizasyonuyla kutlanırken, Başkan Erdoğan da Kurtuluş günü nedeniyle mesaj göndererek Ardahanlıların Kurtuluşunu kutladılar.

 

Coşkulu ve güzel geçen kutlamay ı Ardahanlılar bayram havasında karşılarken, Başkan Erdoğanın kutlama mesajı ise etkinliğe bir başka güzellik katdı. Valilik akam aracına Ardahanlılar atlarıyla eşlik ettiler. Bölgeden temsilcilerimizin bildirdiğine göre çokbüyük olumsuzlukların yaşandığı da ortaya çıktı. İddialara göre Ardahanda CHP ve HDP’ye protokolde yer verilmediği gibi, davet edilmediği söylentileri bu yılki etkinliğe damgasını vuran ana gelişmeler oldular..

 

İstanbul’da ise Ardahan STK yapılanması, Ardahan Lobisi oturmadığından Ardahan dernekleri kafalarına göre etkinlik yaptılar..

 

Ardahanın kurtuluşu etkinlikleri çerçevesinde derneklerin etkinlikleri içerisinde   en kapsayıcı olanı, kapsamlı olanı Ataşehir Karderin düzenlediği etkinlik oldu. Onu Maltepe Ardahanlılar Derneği İzledi. Binlerce hemşerimizi birbirleriyle buluşturdular. Ardahanın önde gelen ve en önemli derneklerinden biri olan Ardahan Kültür Evi ise Ekin TV’de düzenlenen programla, yoğun bikatılımla Ardahanın kurtuluşunu kutlayan bir diğer derneğimiz oldu.

 

Ardahan'ın kurtuluşunun 98. yıl dönümü coşkulu bir şekilde kutlandı..

 

Vali Masatlı, Köksoy ve Kırış, bindikleri tören aracında halkı selamlayıp şehrin kurtuluşunu kutladı. Tören aracına bazı vatandaşlar da atları ile eşlik etti.

 

Ardahan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıl dönümü törenlerle kutlandı.

 

Valilik önündeki törende Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Kırış, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

Soğuk ve sisli havada gerçekleşen törenin ardından kutlamalara Kongre Caddesi'nde devam edildi.

 

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende konuşan Köksoy, Ardahan ve bölgenin kurtuluşu için eşsiz mücadele verenleri bugün rahmetle andıklarını söyledi.

 

Köksoy, gümüzde nasılki iş-it, pkk-fetö ortaya çıkarıldıysa, coğrafyamız terör örgütleriyle cehenneme çevriliyorsa,  20 yüzyılda aynı güçler terör çetlerini ermeni halkının içine boca ederek Müslüman nüfusa soykırımı dayattılar. Dün alana döşenen terör çeteleri tutmadığı gibi, günümüzde coğrafyamızın tümüne döşenen terör lejyonları tutmayacaktır. Yakın bir zamanda etraf halklar anlamsız sınırları kaldırarak Milleti Ali Osman olarak Türkiye ile bütünleşeceklerdir.. Çünkü hepsi vahşi kapitalizmin oynadığı soykırım oyununu gördüler. Vatanın bölünmez bütünlüğü için verilen mücadelenin tarihi mücadele olduğunu vurgulayan köksoy, "Dün gibi bugün de İş-İt, PKK, FETÖ ve benzeri terör örgütlerine karşı başarılı mücadeleler  veriliyor. Bu mücadelelerde şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilere acil şifalar diliyoruz. Ayrıca Ardahan'ın kurtuluşunda verilen mücadeleleri anlatan etkinlikleri yapmakta emeği olanları da tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

 

Törende şiirlerin okunmasının yanı sıra halk oyunları ekipleri gösteri yaptı, çeşitli yarışmalarda deceye girenlere ödülleri verildi.

 

Katılımcılar daha sonra yöre halkının Ermeniler adına ortaya salınan terör çetlerinin  bir camiye toplayıp  kadın, çocuk-ihtiyar ayırımıyapmdan yakılarak katledildiği Halilefendi Mahallesi'ndeki söz konusu caminin maketinin bulunduğu alana kadar yürüdü. Burada vahşi terör çetlerinin soykırıma uğrattığı Müslümanlar için dua edildi.. Program, katılımcıların burada şehitler için dua okumasıyla sona erdi.

 

ARDAHAN FEDERASYONU YİNE BOŞ SALONA HİTAP ETDİ..

 

İl-İlçe derneklerinin içinde yer almadığı, çekildiği Ardahan Federasyonu ise 23 şubatı kutlayan derneklerimizden biri oldu. Ardahan Dernekler Federasyon'un düzenlediği.. ARDAHAN'ın 98. kurtuluş yıl dönümünü kutladıkları geceye katılan dernek sayısı onu geçmedi.. Halbuki kutlama  için yayınlanan mesajda 64 üyeli federasyon diye afişe edilmişti.   Alabala(Açıkyazı)köy derneği, morofka, Ardahan Kültürevi, bazı hanak, posof derneklerinin katıldığı .. Toplamda katılımcı dernek sayıları onu geçmeyen bir başarısız ornizasyona daha ev sahipliği yaptı.

Federasyon  başkanı Fakir Yılmaz burada yaptığı konuşmada Mayıs ayında konrede başkanblığı bırakacağını ve yorulduğunu ifade ettiler.

 

Yaklaşık olarak  250  kişinin katıldığı etkinlikte sanatçı Erkan Ergezer ve Gürhan Yıldız sahne aldılar..  

 

Bu ay köy dernekleri içerisinde en başarılı dayanışma gecesine, STK ruhuna yaraşır en kapsamlı geceye ise Hoç-Fed üyesi Lehimli Köyü Derneği imza atdı. Katılımcılar salona sığamadılar. Dernek birbirinden güzel projerlele başarıdan başarı koşmaya devam ettiği gibi belediye başkanı dahil hiçbir siyasiyi etkinliğe davet etmedi. Etkinliği ziyarete eden Esneler bağımsız bld. Başkan adayı Mustafa Kaplanı ise alınan karar gereği başkanın adı anons bile edilmedi. ..

 

Ardahan Kurtuluş Günü foto galeri-1

Ardahan kurtuluş foto galeri -2

 

 

 

MALTEPE ARDAHANLILAR DERNEĞİ YÜZLERCE HEMŞERİMİZİN KATILIMIYLA 23 ŞUBATI KUTLADI..

 

Maltepe Ardahanlılar  düzenlediği geceye yüzlerce hemşerimşizi,Ardahan İl-İlçe köy derneri, Karderin düzenlediği geceye ise binlerce hemşerimiz, il, ilçe, köy dernekleri, Ardahan eğitim vakfı  gibi yüzlerce  stk da katılım gösterdfiler. İstanbulda Ardahan için en büyük Kutlamaya  Karder imza atdı.

 

MALTEPE ARDAHANLILAR GECESİ…

 

Başkan Yaşar Gelerin düzenlenen gece ile ilgili basın açıklamsını olduğu gibi yayımlıyoruz..

 

1-Maltepe Ardahanlılar Derneği olağan faaliyetleri çerçevesinde 23 Şubat 2019 Cumartesi günü akşamı saat 18.00-23.00 saatleri arasında Maltepe Belediyesi Küçükyalı Kültür Merkezi Kubbe Altı Salonu’ nda ‘’23 Şubat Ardahan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’ nun 98. Yıldönümü’’ nedeniyle bir etkinlik yapılmıştır.

2-Etkinliğe çok seçkin davetliler katılmış ve etkinlik yoğun katılım, güzel görüntüler ve anlamlı bir etkinlik şeklinde gerçekleştirilmiştir.

3-Etkinliğimize gönüllerin vekili olan Eski Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Ardahan Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Emekli Korgeneral Alparslan Erdoğan, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Emekli generaller, İş insanları Cebrail Kamacı, Serdar Ocak, Yılmaz Kızılharaba, Cemal Uygur, Necmi Dursun, Sevil Cimşit, Mahir Geler, Recep Akçay, Erdoğan Akbulak, Mevlüt Yeşilyurt, Ankara Ardahan Dernekler Federasyon Başkan Yardımcısı, Kadın Kolları Başkanı Canan Avşar Uzun, Ses Sanatçısı Mine Kuş, Suna Korkut ve çok sayıda federasyon üyesi kadın ve gençler, Dernek başkan ve Yöneticileri Serkan Kaya, Barış Karahan, Ahmet Demirbaş, Şemistan Papakçı, Erhan Yılmaz, Kenan Çağlar, Tuncer Şimşek, Arev Başkanı İlter Avşar, Yavuz Uzunkaya, Cevdet Şentürk, Ferman Güner, Mustafa Demir, Nurhayat Görmez, Yasin Selami Erdoğan Çağdaş Yıldız, Ferman Güner, Erzurumlular Derneği Başkanı, Diyarbakırlılar Derneği Başkanı, Rıfat Çolakoğlu, Bürokratlar Mehmet Cesim Gültekin, Ekrem Dündar, Hacı Kurban Geler, Taner Akbulak, Celal yıldız, Serpil Zerey, Atanur Çiftlik, Aygünay Karagöz, Yusuf Şirin, Gürsel Yıldız, Sabri Sefertaş, Küçükyalı STK’ lı kadınlar grubu, Küçükyalı ECA Elginkan İlkokulu veli grubu, Çıldır Lisesi Mezunları bir grup arkadaş, Maltepe’de yaşayanlar ve İstanbul’un her köşesinden gelen Ardahanlı hemşerilerimiz, Meclis üyesi adaylarından Necip Uygun ve diğerleri, Maltepe Çınar Mahallesi muhtarı Ayşem Möröy, Ardahanlı sanatçılarımızdan Alpay Karadağ, Murat Zorba, Mehmet Yılmaz , Konuk sanatçılar Mine Kuş ve Sivaslı Leman Doğan, Kafkas Dans Grubu, Basın emekçileri ve adlarını yazamadığımız değerli katılımcılar katılım sağladılar.

4-Gecenin açılış konuşması Tüm Dernek Yöneticileri (Nilgün Sinan Sevdiren, Jülide Ferihan Kaya Zihni Akbulut, Günay Kamacı, Mustafa Topçu, Turgay Akpınar, Yakup Canpolat, Gürhan Taşdemir, Mahir Akbulak, Tekin Karadağ, Fahrettin Tatar, Kıbrıs Geler, Fikret Geler, Taner Akbulak, Ağahan Aksu)nin sahneye davet edilmesi ile Dernek Başkanımız Yaşar Geler tarafından yapıldı. Daha sonra protokol konuşmaları Ensar Öğüt, Alparslan Erdoğan, Ramazan korkmaz, Gülcemal Fidan ve Ali kılıç tarafından yapıldı.

5-Sonrasında yemek bölümüne geçildi. Yemekte Ardahan yöresel yemeklerinden lezzetler olan (lavaş ekmeği, yeşermiş çeçil peyniri, turşu, meşhur kaz eti, bulgur pilavı, kavrulmuş un helvası, su, kola, fanta gibi içecekler) ikram edildi.

6-Şimdiye kadar çeşitli alanlarda Ardahan’a en iyi hizmet etmiş olan en iyi altı kişiye plaket verildi. Bunlar Siyaset alanında üç dönem kesintisiz millet vekilliği yapmış Ensar Öğüt, Ardahan Üniversitesini kurup geliştiren Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, 40 yıllık ordu hizmeti olan ve 15 Temmuz kalkışmasını önlemede aktif rol oynayan Korgeneral Alparslan Erdoğan, Ardahan Eğitimine büyük katkı sunan ve Çin’deki kodlama yarışmasında ülkemizi temsil eden öğrencileri destekleyen Ardahan Eğitim Vakfı Başkanı İlter Avşar, Ardahan’da istihdam yaratarak kalkınma ve işsizliğe katkı sunan İş insanı Ali Rıza Nasıroğlu ve Derneğimize ve projelerimize önemli katkıları olan Serdar Ocak oldular.

7- Müzik eğlence bölümünde ise, sahne alan sanatçı hemşerilerimiz Alpay Karadağ, Murat Zorba ve Mehmet Yılmaz olurken, iki de sürpriz sanatçımız vardı. Ankara’dan gecemize katılmak üzere gelen Karslı hemşerimiz ve Ankara Ardahan Dernekler Federasyonu Kültür sanat Yönetmeni Sanatçı Mine Kuş ve yine aslen Sivas’lı ama bir Ardahan gönüllüsü Leman Doğan, saz ekibinden Nimet Koç ve 5 kişilik bir saz ekibi sahne aldılar. İnsanlarımızı coşturdu ve eğlendirdiler.

8-Gecenin kapanışı ise, Recai Uğurlu ve ekibinin müthiş Kafkas dansı gösterisiyle oldu. Maltepe basının önemli isimlerinin (Tayfun Köselerden ve eşi Melek Köselerden, İbrahim Bilgin ve eşi Gülbin Aybar, Sinan Erdoğdu ve diğer gazetecilerin takibi de unutulmamalıdır.

9-Gecenin yükünü çeken ve derneğimiz gönüllüsü Sinan Orhan ve Jülide Ferhan Kaya’nın çabaları anlatılamaz. Adını yazdığım ve yazamadığım telgraf ve kutlama gönderen Ardahan Bağımsız Milletvekili Öztürk Yılmaz ve Çelenk gönderen Maltepe AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Erikçi’ ye ve tüm insanlarımıza sonsuz teşekkürler.

23 Şubat 2019

Maltepe Ardahanlılar Derneği Yönetim Kurulu

Adına

Yaşar GELER

Başkan

Maltepe Ardahanlılar Derneğinin organizasyonu 23 Şubat Ardahanın kurtulusu programı Mine kuş  Mehmet YILMAZ  Murat ZorbaLeman Dogan in türküleriyle halaylar güzeldİ..

 

KARDER KAZ DAYANIŞMA GECESİ  BİNLER BİRBİRİYLE BULUŞTU..

 

Bu yıl İstanbulda Ardahanın Kurtuluşu nedeniyle en yoğun katılımın olduğu etkinlik KARDER’İndüzenlemiş olduğu gece oldu. Kar-Der dayaıma gecesinde kaz yemeği ikram edilirken, Ardahanın 98. Kurtuluş yıldönümü de coşkuyla kutlandı.. Kalabak devasa salonlara sığmadı. Buna rağmen gelen herkes kaz eti yedi. Kimse mağdur olmadı. Her zaman olduğu gibi Karder yine dev bir organizasyona imza atdı. Gece geçen yıllardan farklı olarak  STK etkinliğinden ziyade CHP’nin propagandasının yapıldığı bir etkinlik olarak ta öne çıktı, geceye siyaset damgasını vurdu.. 

 

Kars ve Yöresi Sosyal Kültürel Yardımlaşma Derneği (KARDER), geleneksel olarak düzenlediği kaz gecesi etkinliği serhat ilimiz Ardahan’ın kurtuluşunun 98. yıl dönümünü kutladı.KARDER, kaz gecesinde Ardahan’ın kurtuluşunun 98. yılını kutladı

 

KARDER (Kars ve Yöresi Sosyal Kültürel Yardımlaşma Derneği), Serhat ili Ardahan’ın kurtuluşunun 98. yıl dönemi nedeniyle gelenekselleşen kaz gecesi etkinliği düzenledi.  Düzenlenen programda Serhat İli Ardahan’ın kurtuluşunun 98.yılı kutlandı. Etkinliğe 2200 kişi katılım sağladı.

 

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ile Belediye Meclis Üyesi Adayı Kurtuluş Özaydın da geceye katılan isimler arasındaydı.

 

KARDER, Ardahan'ın 98. kurtuluş yıldönümünü kutladı

Galeri: KARDER, Ardahan'ın 98. kurtuluş yıldönümünü kutladı

Geceye katılan Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, Kars’ın Anadolu’nun kale kapısı olduğunun altını çizerek; “Kars’ın Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete büyük katkısı olmuştur.” dedi.

 

BATTAL İLGEZDİ KARDER’İN KAZ GECESİNE KATILDI

Etkinlik yöresel sanatçılar ve geleneksel kaz gecesi ile renklendi. KARDER’in Ardahan’ın kurtuluşunun yıl dönemi dolayısıyla düzenlemiş olduğu etkinliğine CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi de katıldı. İlgezdi’nin Ardahan’ın kurtuluşunun 98. yıl dönümü etkinliğindeki; “Bizim emanetimiz olan Cumhuriyet için Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına buradan bir kez daha söylemek istiyorum;  İyi ki Cumhuriyeti bize emanet ettiniz. İyi ki Cumhuriyeti kurdunuz.” sözleri geceye damgasını vurdu.

 

ATATÜRK İLE TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE VE MİNNETLE ANIYORUM

Ümraniye Prenses Düğün Salonu’nda gerçekleşen programa İlgezdi’nin yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri, Karslı hemşehriler de büyük katılım göstererek salonu doldurdu.  Gecede KARDER adına konuşma yapan Dernek Başkanı Orhan Çerkez konuşmasında Ardahan’ın yaşadığı mücadeleye yer verdi.  Çerkez: “ Birlik ve beraberliğimiz için gerçekleştirdiğimiz programımıza,  geleneksel kaz gecemize ve Ardahan’ımızın 98.yıl dönümü etkinliğimize hoş geldiniz. Bugün sözlerime Serhat ilimizin kurtuluşuna değinerek başlamak istiyorum. Uzun bir süre Rus işgalinde kalan Ardahan’ımız her ne kadar bağımsız ve özgürlüğü için mücadele etmişse de pek başarılı olamamıştır. Ancak Mondros Mütarekesinin şartları reddedilmiş, Ardahan kongresiyle ile kurtuluşa giden yolu açılmış Ardahan’ımızı Kazım Karabekir Paşa ve Halit Paşa komutasındaki ordularımız  tarafından 23 Şubat 1921’de düşman işgalinden kurtarmıştır. Bizler yataklarımızda rahat uyuyalım diye gece geç saatlere kadar nöbet tutan, yaralanıp gazi olan, canlarından ve kanlarından gözünü kırpmadan vazgeçen kahraman Türk askerlerine saygılarımı sunuyorum. Serhat ilimiz Ardahan’ımızın kurtuluşunda bu toprakları bize vatan yapan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.” dedi.

 

ÇERKEZ: “ÜSTLENDİĞİMİZ MİSYON, KÜLTÜRÜMÜZÜ KORUYUP TOPLUMDA YAŞATMAK OLMALIDIR”

Orhan Çerkez ayrıca KARDER olarak sivil toplum kuruluşları ile birlikte yaptıkları sosyal faaliyetlere ve derneklerin amacına değindi. Orhan Çerkez: “Değerli misafirler hemşehri derneklerinin düzenlemiş olduğu bu etkinliklerin amacı dostlukları pekiştirmek sosyal yaşamı ve dayanışmayı sağlamaktır. Bu düşüncelerle birlikte asıl üstlendiğimiz misyon, kültürümüzü koruyup toplumda yaşatmak olmalıdır. Çünkü bizim kültürümüzde kardeşlik vardır. Dayanışma vardır.  Edep vardır, ahlak vardır. Erkân vardır. Medeniyetlere ev sahipliği yapan topraklarımızda hoşgörü ve kardeşlik vardır. Bu sorumluluğun bilinci içerisinde hareket eden biz KARDER elçileri yaptığımız faaliyetlerden bahsetmek istiyorum. Yeditepe Üniversitesi’nde Kars’ın kurtuluşunu coşkulu bir şekilde kutladık. Ataşehir Kızılay Lions grubu, Kent Konseyi, Ataşehir Gönüllüleri ve Farkındalık Derneği, Ataşehir Engelliler Derneği, Anadolu Sakatlar Dernekleri ile koordinasyon kurarak hep birlikte ihtiyaç sahiplerine gıda, kırtasiye gibi yardımlarda bulunduk. ”

 

ÇERKEZ: “DOĞU EKSPRESİ İLE KARS’A GİTMEK İSTEYEN TÜM KATILIMCILARA REHBERLİK ETTİK”

“Tarihimizde büyük acı ve hüzünle hatırladığımız  Sarıkamış şehitlerimizi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde Kuranı Kerim okutarak Prof. Dr. Bingür Sönmez hocamızın katkılarıyla şehitlerimizi  andık. Gelişen ve gelişmekte olan turizme katkı sunmak için her defasında tarihi ve kültürel değerlerimizi anlattık. Doğu Ekspresi ile Kars’a gitmek isteyen tüm katılımcılara rehberlik ettik. Memleketimizin güzelliklerini anlattık. Yıllardır STK’lar hep toplumların kendi kültürlerini korumak görevini üstlenmiştir. Bu bağlamda şunu söylemek gerekir ki; Ataşehir derneğimizi koşulsuz şartsız her daim desteklemiştir. Derneğimizden desteğini esirgemeyen Başkanımız Sayın Battal İlgezdi’ye ve başkan vekilimiz İlhami Yılmaz’a teşekkür ediyorum. “ diyerek konuşmasına son verdi.

 

BATTAL İLGEZDİ, ALKIŞLARLA KÜRSÜDE

Orhan Çerkez’in açılış konuşmasını yaptığı Ardahan’ın kurtuluşunun 98. yılı dolayısıyla gerçekleşen etkinlikte CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi sahneye davet edildi. Katılımcıların büyük tezahüratlarıyla sahneye çıkan İlgezdi’nin selamlama konuşması davetlilerin alkışlarıyla sık sık kesildi. CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, konuşmasına STK’ların önemine vurgu yaparak başladı.

 

İLGEZDİ: “KARS’IN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURİYETE BÜYÜK KATKISI OLMUŞTUR”

İlgezdi: “ Çok değerli hanımefendiler, aramızda bulunan sivil toplum kuruluşları bugün buraya teşrif eden hemşehrilerimiz, konuklarımız hepinize hoş geldiniz diyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Öncelikle bu geceyi düzenleyen Orhan Çerkez’e ve yönetime çok teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi sivil toplum kuruluşları özellikle büyük kentlerde çok önemlidir. Hepimiz Anadolu’nun farklı il ve ilçelerinden İstanbul’a geldik.  Burada kendi kültürlerimizi, kendi geleneklerimizi yaşatmak için bir araya gelmek zorundayız.  İyi ki STK’lar var, bu konuda Orhan Çerkez’in de başarısı yansıtamaz nitelikte, bu işi çok iyi yaptığı ortada. Gerçekten de hem Ataşehir’de hem de diğer ilçelerde kendi anlayışlarını her toplantıda anlatıyor. Yaptığı etkinlikler her zaman ses getiriyor. Tabii Kars’ın farklı özellikleri var. Kars Anadolu’nun kale kapısıdır. Güneşin Anadolu’dan doğduğu ilk yerdir. Özellikle de Kars’ın Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete büyük katkısı olmuştur. “ ifadelerine yer verdi.

 

“MECLİS ÜYELERİNDEN ATAŞEHİR’DE BİR MİLLİ TAKIM YAPTIM”

“Battal İlgezdi Ataşehir Belediye Meclis Üye Aday listesini hazırlarken “ Meclis üyelerinden Ataşehir’de bir milli takım yaptım” ifadelerini kullanarak kardeşlik anlayışına hizmet ettiğinin altını çizdi.  Battal İlgezdi: “Önümüzde bir yerel seçim var. Ben 10 yıldır Ataşehir’in belediye başkanıyım. Bu seçimde de partim beni aday gösterdi. Zor koşullarda meclis üyesi arkadaşlarımı seçmeye çalıştık. Meclis üyeliğine çok fazla talep vardı. Hepsi birbirinden değerliydi. Ama ben meclis üyelerinden bir milli takım yapmak istiyordum.  Meclis üyelerinden Ataşehir’de bir milli takım yaptım. Çünkü yerel yönetimin partisi yok.  Daha doğrusu benim şöyle bir anlayışım var: İnsan odaklı bakarım her şeye.  Yani A partisi B partisi beni ilgilendirmiyor. Bu kenti hep birlikte yöneteceğiz. İster sağcı olsun, ister solcu olsun, ister milliyetçi olsun. Önemli olan bu kentte hiç kimseyi ayırt etmeden herkesle beraber olmaktır. Benim kurduğum meclis üyeliği listesi de aynen böyledir sevgili dostlarım. Belki bu anlamda eleştiri alıyorum. Ama onları da göğüslemeye hazırım.” Dedi.

 

“İSTANBUL EKREM İMAMOĞLU’NUN OLACAK HERKES BUNU BÖYLE BİLSİN”

İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun selamını ileten Battal İlgezdi, “Önümüzdeki yerel seçimlerde hep soruyorlar. İstanbul ne olacak? Diye. Vallahi, İstanbul Ekrem İmamoğlu’nun olacak, herkes bunu böyle bilsin. Buraya gelirken kendileri telefonla beni aradı. Sizlere sevgi ve saygılarını iletti. Sizlerden destek istedi. Ekrem İmamoğlu, yetenekli, birikimli, yönetimi iyi bilen bir arkadaşımızdır. “ Diye konuştu.

Ardahan Kurtuluş Günü foto galeri-1

Ardahan kurtuluş foto galeri -2

 

 

“BEN VE ARKADAŞLARIM İSTANBUL’A SEVGİ VE KARDEŞLİĞİ GETİRECEĞİZ”

Konuşmasında yaklaşan yerel seçimlerden söz ederken İstanbul’un Ekrem İmamoğlu ile değişeceğini dile getiren Battal İlgezdi, cumhur ittifakının yerel seçimlere ‘beka’ seçimleri açıklamalarına “Hangi bekâ seçimi?” sorusunu yöneltti. İlgezdi konuşmasında şunları kaydetti: “İstanbul’un bir değişime ihtiyacı vardır. Ama yine de onlar şikayet ediyorlar. Her şeyi bu CHP yaptı diyorlar. Allah’tan korkun CHP 20 yıldır iktidar değil ki! İstanbul’u 20 senedir şikayet edenler yönetiyor! Eğer İstanbul’da deprem alanları yok edilmişse  dönüp kendilerine bakacaklar. Eğer İstanbul’da her taraf imara açılmışsa, konutlar yükselmişse dönüp kendilerine bakacaklar! Elimize vicdanımıza koyacağız sandığa giderken doğru oyu kullanacağız. Bu bir yerel seçimdir. Ne Cumhurbaşkanlığı seçimidir, ne milletvekili seçimidir. Bu anlamda bazı şeyleri birbirinden ayırt etmek gerekiyor. Diyorlar ya ‘beka’ seçimi diye. Ben de soruyorum; hangi beka seçimi? Toplumun sevgiye, kardeşliğe ve barışa ihtiyacı vardır.  Ben ve arkadaşlarım İstanbul’a sevgi ve kardeşliği getireceğiz. Bizim emanetimiz olan Cumhuriyet için Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına buradan bir kez daha söylemek istiyorum;  İyi ki Cumhuriyeti bize emanet ettiniz. İyi ki Cumhuriyeti kurdunuz.”

 

LEHİMLİ GECESİ İZDİHAMA VARAN BİR KATILIMLA, BÜYÜK BİR ÇOŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ, LEHİML DAYANIŞMA GECESİNDE BİRÇOK İLKE İMZA ATILDI..

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, ayakta duran insanlar, takım elbise ve iç mekan

 

Lehimli foto galeri-1

 

Ardahanın en eski, en köklü derneklerinden biri Lehimli Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği. Dernek  Dernek 1976 yılında devrimci-demokrat-sosyalist-hümmanist yapısıyla ön plana çıkan önder ve örnek bir kişilik olan Rahmetli Seyfettin Zorba  tarafından Esenlerde kuruldu.  Zorbadan Sonra Kemal, Sanin, Ekrem Tekçe, Deniz Morkoç, İrfan Zorba ve 2017’den beri Ahmet Tekin derneğin başkanlığını yapmaktadır.

Ekrem Tekçe döneminde Hoçvan Dernekler Federasyonuna üye olan dernerk, Tekçe döneminde Esenlerde mülkiyete kavuştu. Bir başka deyişle derneğin kurumsallaşmasının en büyük mimarı Ekrem Tekçe ve yönetimi olurken, kurumsalaşma kimliğini dernek bu dönemde kazanarak giderek örnek bir stk olmaya başladı. Dernekte yönetime gelen her yeni yönetim derneğe birşeyler katı. Bayrağı hep yukarılara taşıdılar. Dernek Tekçe döneminden beri yaptığı dayanışma geceleri izdihama varan bir yoğunlukta geçmektedir..

 

Ahmet Tekin ve yönetiminin başarı çıtasını dahada yukarılara taşıdığı dernek, bu yıl Esenler Kadir Topbaş Kültür merkezinde yapılan dayanışma gecesinde devasa salon yine doldu taştı. İnsanlar oturacak yer bulmadılar. Başkan Ahmet Tekin ve yönetyimi birçok ile ve başarıya birlikte imza attılar.

 

Bu yılki dayanışma gecesinde birçok ilk yaşandı. Hoç-Fed ve üye dernekler dışında hiçbir siyasi partinin devaet edilmedi,dernek binasının yanı sıra derneğe lokal alındı. Ardahan ve Hoçvan futbol musabakalrında iki şampiyonluk alındı. Ve hepsinden önemlisi köylerinde çok amaçlı kültür merkezi projesini hayata geçirdiler.  

 

Derrneğe Lokal alındı yakın bir zamanda açılacak.

Bu yılki dfayanışma gecesinde ise çok amaçlı kültür merkezi projesi tanıtıldı. Derneğin yönetim, denetim, katılım ayağı sağlam çalışması, kuruşuna kadar açık-şefaf hesap veren bir stk olması nedeniyle halkın güveninin tam olduğu dernek, köyün ileri gelen iş adamları, kanaat önderleri, Lehimlililer çok amaçlı kültür evi projesine  büyük ilgi gösterdiler. Herkes elinden gelen desteği sunmaya başladı..

 

Derneğin her etkinliğinde ilk günkü heyecan aşk ve şevkle toplumsal alana hizmet eden önceki başkanlşardan iş adamı Deniz Morkoç ve İrfan zorba gibi başkanlar başta olmak üzere yeni projelere herkes destek sundu. Bir iş adamı kültür merkezinin tüm inşaat demiri giderini üstlenirken, bir diğeri arsa temini, geri kalan her aile iş adamı ve kanaat önderi ise bütçeleri oranında ayırımsız destek sundular..

 

TEKİN BAYRAĞI DAHADA YUKARILARA TAŞIYACAĞIZ..

 

Gecede yönetim kurulu üyeleriyle birlikte sahneye çıkan başkan Ahmet Tekin açılış konuşmasını yaptı. Tekin, 7’den 70’şe ortaya konan duyarlılık ve kuruma karşı, derneğe karşı, ortaya koydukları duyarlılık ve sahiplenmeden dolayı tüm lehimlilere ve katılımcılara teşkkür etdi. Destek ve tevchünüze yönetimimle birlikta layık olmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Köyümüz hepimizin mensup olduğu büyük ailemizdir. Bu büyük ailnin birer fertleri olarak derneğinize sahip çıkmanızdan dolayı, Köylülerimiz olarak hepinizle gurur duyoyoruz, herkesin gönlünce ğlenmesini ve vakit geçirmesini dilyoruz, ortaya koyduğumuz ve koyacağımız projelerle derneğimize ve köyümeze hizmeti büyüteceğimiz gibi Lehimli bayrağını daha da yukarılara taşıyacağız dediler. . 

 

HOÇ-FED BAŞKANI BİR EMEKLİ AYLIĞINI DERNEĞE BAĞIŞLADI..

 

Tekin’in ardından Hoç-fed başkanı Türkayılmaz katılımcıları selamlama konuşması yaptı. Yılmaz, Hoç-Fed’de başkanlığa geldikten bir ay sonra annesinin hakkın rahmetinekavuştuğunu cenazesinin bölgeye defin edildiğini, bu defin işlemleri sırasında is Ardahan Hoçvan Hasköy Kültür Evinde tasziyeleri kabul ettiklerini ifade ederek, Hasköylüleri tebrik ve takdir ettiklerini, çok güzel bir kültür evlerininbölgede olmasından dolayı gurur duyduklarını ifade ettiler.

Yılmaz, kimse hesap cüzdanını, hesabını öbür tarafa götürmez. Toplumsal alana hizmet hem insani açıdan, hem dini açıdan büyük bir erdemdir. Bu anlamda lehimli yönetöini tebrik ve takdir ediyorum. Çok Amaçlı Lehimli Kültür merkezine bir emekli aylığımı bağışlıyoudediler.

 

Gecede Lehimlili Av. Arif Tüymezden iş adamına yoğun bir katılım olduğu gibi harika bir slayt gösterisiyle katılımcıları bögeye götürdüler. Lehimlili gençlerden biri çok amaçlı kültür merkezi projesinin tanıtımını bir mühendis mimar gibi profesyonel bir sunumla lehimlilere taşıdı. Turgay Zoprba sunuculuk yaptı, lehimlili gazeteci Hasan Tik lehimlileri en iyi şekilde kamuoyuna taşımak için arı gibi çalıştı. Gecede Hoçvanlı santçılar yer  aldılar. Ortaya koyduklarıkurdi-tıki muzikle 7 den 70 şe herkesi halaya kaldırdılar. Tam bir müzik ziyafeti çektiler.

Geceye Hoç-Fed, Hoç-Fed üyesi Qora, Tikoş, Sıxırpet-Bebereg, Panig başta olmak üzere birçok stk başae yönetimleri de katıldılar..

 

LEHİMLİLER BU HAFTA SONU YAPACAKLARI DÜĞÜNE KÜRDİSTANIN EN BÜYÜK SANTÇISI HEME HACİYİ GETİRİYORLAR..

 

Derneğin önceki başkanlarından İrfan Zorbanın Oğlunun düğünü var. U düğünde iş adamımız ve bir dönemde derneğin başkanlığını yapan Deniz Morkoç arkadşı Kürdistanın en büyük dengbejlerinden biri olan santçı Heme Haciyi Zorbalrın düğününde sahneye çıkaracak.. Hafta sonu Esenlerde yer yerinden oynayacak..

 

BAYRAMOĞLU KORA KÖYÜ MÜLKÜYETE KAVUŞTU

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, Ayhan Arslan ve Feyyaz Caferoğlu dahil, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar 

Hoç-Fed üyesi olan ve Ardahanın en başrılı köy derneklerinden biri olan Sarıyer Merkezde dernek merkezleri bulunan  Bayramoğlu Derneği derneklerine mülkiyet aldılar. Hoç-Fede üye diğer birçok derneğin Esenyurt başta olmak İstanbulda plaza gibi dernek merkezlerine imza atarken, büyük çoğunluğu ise bölgede çok amaçlı kültür merkezleri de inşa ederek büyük başarılara imza attılar. Geçen yıl Panig Derneği İstanbul Anadolu Yaksında derneklerine arsa alırken, bu yılda Bayramoğlu Derneği derneklerni mülkiyete kavuşturdular. Dernek Başkanı Devriş Arslan geçen hafta yaınladığı mesajda:

 

Derviş Arslan: Bugün Arnavutköy Anadolu mahalle Necip Fazıl cadde güllübahçe sokak no 35 de naif Şit'in yapmış olduğu inşaatta 500 bin tl lik değeri olan iki katlı dükkanı 400 bin tl ye anlaşmış bulunmaktayız.naif şit'in bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür ederiz.ayrıca derneğimizin kuruluşunda bugüne emeği geçen komisyon üyeleri ve köylülerimize teşekkür ederiz.değerli köylülerimiz derneğimizin almış olduğu mülkiyet köyümüze hayır olmasını yüce Allah'tan dileriz.değerli köylülerimiz en geç 10 gün içerisinde paranın ödenmesi gerekir bu süreçte taahhüt eden köylülerimiz taahhütlerini yerine getirmeleri gerekmektedirler.taahhütte bulunmayan köylülerimizde lütfen üstlerine düşeni yapmaları gerekmektedir.

 

PANGİS (TAŞLIDERE KÖYÜ) DERNEĞİ GELENEKSEL DAYANIŞMA GECESİNİ HAZNEDER –BAĞCILARDA İCRA ETDİ..

 

PANGİS-MUCUC FOTO GALERİ

 

Bu hafta sonu Hoçvan Dnekler Federasyonu (Hoç-Fed üyesi) üyesi Pangis Derneği kurulduğundan beri gelenejsel hale getirdiği dayanışma gecesini Haznedar –Bağcılarda bulunan Salon Güneşte icra etiler.

 

Hoç-Fed’in bölgede yaptığı yayla festivallerinden tanıdığımız sporcu kişiliği ile tanıdığımız, spor camiasında ülkemizi birçok uluslararası müsabakada da başarı ile temsil eden sporcu hocalrımızdan Reis Sönemz’in başkanlığını yaptığı Panghis Derneği yine harika güzel bir geceye imza atdı. Sönemz ve yönetimi davetlilere, katılımcılara hem müzik ziyafeti, hemde kaz yemeği ziyafeti çektirdiler.

Diğer derneklerimizin etkinliklerinde olduğu gibi katılımcılara yöresel kaz eti, yöresel yiyecek içecek ikramı yapıldı. Derneğe katkısı olan iş adamı, esnaf ve üyelere plaketleri takdim edildi.

 

KAYIP BAŞKAN  OSMAN AVŞAR PANGİS GECESİNDE  ORTAYA ÇIKTI..

 

Hoç-Fed Kurucu başkanı, iki dönemde federasyonun başkanlığını yapan, H. Hasköy kurucu başkanı 3-4 dönemde derneğin başkanlığını yapan, bölge dernekçiliğimizin oturmasında en büyük aktörlerden biri olan Başkan Osman Avşar Pangis Derneği etkinliğinde ortaya çıktı.

2018 yılında ortalarda gözükmeyen başkan, katıldığı Pangis gecesinde plaketle onurlandırıldılar. Başkan Reis Sönmez ve Yönetimi dernekçiliğe yaptığı katkılarından dolayı kendisine teşekkür edip plaket takdim ettiler..

Osman Avşarın yanı sıra Hoç-Fed başkanı Türkan yılmaz ve eski başkanlrdan Güven Yılmaz’da plaket verildi.

Hoç -Fed Kurucu Başkanının yanı sıra Hoç-Fed Başkanı Türkan Yılmaz, Eski başkanlardan Güven Yılmaz, Hoç-Fed yönetimi, Ardahan Kültürvi yöneticileri Gürhan Şimşek, Bilal Sönmez, Güven Avşar, ki bunlardan Güven Aşara da stk alanına yaptığı katkılar nedeniyle plaket verilen isimlert arasındaydı.

 

Pangis gecesinde STK alanında duyarlılıkları ile öne çıkan Zeki Avşar, Asker Avşar, bu etkinlikte arı tgibi çalışan bir yönetim, Şahzade, Erol Özer kardeşler..  vb. birçok sima olduğu gibi bunlardan Panigis Derneğine katkıları ile öne çıkan ve ilk plaketin kendisine takdim edildiği Kemal Özer, hala birlik beraberliğin tam  sağlanamamsı nedeniyle sistem ederek eleştiridi. Özer, dernek hepimizin mensup olduğu büyük ailedir. Sorun sıkıntılar hep birlikte aşılır. Siz yönetimde birini seversiniz sevmesiniz ama bu derneğe her ahlukarda sahip çıkmak zorundasınız. Bugün siz bir yöneticiyi bahne ederek geri durursanız yarın siz yönetime geldiğinizde aynı muameleyi görürsünüz ve bu bir kısır döngüdür. Bu kısır döngüyü kavramayan insanlardan yönetici olamaz, olma imkanı da yoktur. Varsa sorun sıkıntılar  dernek çatısı altına taşınır, sorun sıkıntıların çözüm adresi bu çatıdır. Etkinliğin öğle saatlerinde değil de akşam saatlerinde olacağını zan eden bazı üyeler geçte olsa salona gldiler. Bunlardan biri Avcılarda Muhtar adayı olan iş adamı ali Sultandı. Ona da plaketi takdim edildi.

 

Etkinlikte konuşma yapan başkan Reis Sönmez ve Hoç-Fed başkanı Yılmaz’da derneğe herkesin sahip çıkması gerektiğine vurgu yaptılar..

Pangisliler bir sonraki gecede mülkiyet sorununu çözme, derneği mülkiyete kavuşturma yönünde çalışmalara hız verme kararı aldılar..

 

MUCUC YİNE ÇOSKULU, YİNE ÖRNEK BİR KONGREYE İMZA ATDI..

MUCUCU LEHİMLİ FOTO GALERİ

Bölgemizin bir diğer başarılı köy derneği ise Hoç-Fed üyesi Mucuc (Hoçvan Beşiktaş Köyü) K derneği. Derneğin Esenyurtta iki katlı içinde mescidi, köy odası, çocuk parkı, konferans salonu olan bir kompleksi olduğu gibi, dernek aynı zamanda köyde iki katlı içinde muhtarlık binası, morg, kütüphane, konferans salonu, misafir ağırlama salonu ve odalrı olan çok amaçlı bir kültür merkezi de inşa ederek harikulade bir başarıya imza atan bir dernek.

AZ KALSIN YILMAZ YILMAZI DEVİRECEKTİ..

İki listenin yarıştığı kongede iki dönemdir başkanlık Yapan Ersan Yılmaz’la Cengiz Yılmazın hazırladığı iki liste yarıştı. Son dk. Adını duyduğumuz Cengiz Yılmaz gayet güçlü bir başkan adolduğunu hisettirdi. Hata birkaç ay önceden çalışma yapsa başkan Ersan Yılmazı rahatlıkla geçeceği bir kongreye tanıklık etdik.

Kongreye Mucuclulardan çok yoğun bir katılım oldu. İlk konuşmayı mevcut başkan yaptı. Kurucu başkandan kendisine gelene dek başkan ve yönetimlerin hep başarılı icraatlar ortaya koyduğunu bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirten Yılmaz, köydeki çok amaçlı kültür merkezinin de açılışını yaptıktan sonra başkanlıktan üyeliğe dönüş yapacağını bundan dolayı bu dönemde başkan adayı olduğunu ifade ettiler. Tüm katılımcılara saygı –sevgi ve teşekkürlerini ilettiler. Ben yada Cengiz hangimiz çıkarsa aynı aşk ve şevkle derneğimize hizmet edeceğiz dedi.

 

Başkan Adayı Cengiz Yılmaz’da yönetimin içine düştüğü eksikliklere vurgu yaptı. Mucuclular sadece Esenyurtta değil İstanbu Anadolu ve Avrupa yaksında her yerdeler Başkanlşığa seçilirsem her iki yakada halkın ayağına gidip oldukları yerlerde toplantılar icra edeceğiz. Kueucu başkandan günümüze ortaya çıkan projelere sahip çıkacağımız gibi daha da ileriye taşıyacağız dediler.

 

Hoç-Fed başkan ve yönetimi, hoç-fede üye dernek başkan ve yönetimlerinin de katıldığı kongre sabah saat 19’da başladı, akşam 4-5 e kadar sürdü.

Yapılan Seçimde Ersan Yılmaz 10, Cengiz Yılmaz 75 oy ladı. Seçimin galibi mevsut başkan Erkan Yılmaz oldu. Cengiz Yılmazda  gayet medeni bir şekilde kendisini kutlayarak başarılar diledi.

 

Herkesin akraba olduğu köy dernekleri seçiminde iki liste en çok üyeleri zorluyor. Ençok konuşulan cümle ise “Guro herji yemene em raya xu bıdıne kijani şaşdıbım diminim- Ula ikisde bizim, hangisine oy vereceğimize şaşırıyoruz”  serzenişi oldu. Kongrenin uzun sürmesi nedeniyle bazı üyeler sonucu beklemeden sdalondan ayrıldılar..

 

YEREL SEÇİMLER YAKLAŞIRKEN SİYASET DÜNYAMIZDA ÖNEMLİ SİMALAR ÖNE ÇIKMAYA BAŞLADI..

 

 

Başkan Erdoğanla Siyaset yapmak büyük bir  şereftir diyerek yola çıkan, AK Parti Dilovası bld başkan adayı olan Hamza Şair gittiği heryerde binler tarafından karşılanıyor. Etrafında tam bir sevgi seli hakim… Bu soğuk havaya aldırş etmeyen binler Şairi her koşulda sıcak karşılyorlar..

Mimarsinan Mahallemizin HEYECAN dolu genç kardeşleri, bu soğuk havada bizlere yaşattığınız SÜPRİZ'i asla unutmayacağım. HEYECANINIZ HEYECANIMDIR bilesiniz.

Ne güzel demiş Şair; Yağmur düştü yolumuza,, Dolu kar vurdu, Yiğit, yiğide yanaşmak Yine kar oldu Gönül, gönüle değince, Yol mu dayanır hey dost, yol mu dayanır. #BizBüyükBirAileyiz #ÖnceMilletÖnceMemleket #BelediyeİşiGönülİşi #HamzaŞayir

http://www.hamzasayir.com.tr

 

 

Ak Partide birbirinbden değerliyüzlerce hemşerimiz ilk sıralarda meclis üyeleri oldular. Konum olarak belediye bşk adayı olmasalar bazıları nüfusumuz açısından birer belediye başkanı gibiler:

Ak Parti Sultangazi ilçesinde Siyasi Ve Hukuki İşler sorumlusu Kemal Eyüpoğlu ,

Sancaktepede iki dönemdir meclis üyeliği yapan Yaşadığı şehire önemli katma değerler katan, hemşeri camiamız başta olmak üzere sivil toplum ve STK alanına siyasete önemli katkıları olan ender kişiliklerden ender hemşerilerimizden biri Ahmet Yılmaz. Ve Ak Parti meclis üyeleri kadrolarında yüzlerce donanımlı hemşerimize yer verdi..

 

5 dönemdir Sancaktepe Belediyesi Encümen azalığında Denetim Başkanlığı yaşadığı şehre önemli katma değerler katan  yerel yönetimde uzman ile öne çıkan Ahmet Yılmaz Sancaktepede.. Sancaktepe belediyesinde Denetim Komisyonu Başkanlığı, PlanBütçe Komsiyonu Başkanlığını birlikte yürüten bir beyin olan Yılmaz, önümüzdeki yerel seçimde yine Ak Parti Meclis üyesi adayı.

Yüzlerce meclis üyesi adayı hemşerimiz var fırsat gbuldukça sizlere taşıyacağız..

 

CHP SİYASETTEN ŞAŞIRTI..

 

İstanbul genelinde yaşanan en güzel gelişme ise siyaseten CHP’nin Sultangazi, Esenyurt, Sancaktepe, Şişli, belediye başkan adaylarını Ardahanlı olması ardahan açısından yaşanan en büyük siyasi gelişme oldu. Hemşerilerimiz bu durum karşısında şaşırdıkları gibi memnuniyetlerinide açık-açık ifade etmeye başladılar..

 

CHP İSTANBULDA ARDAHANLILARI ŞAŞIRTTI..

 

Mart 2019 yerel seçimleri yaklaşırken İstanbulda CP Ardahanlıları şaşırttı..

Sultangazi hemşei Mimar Haluk Bozkurt,

Esenyurt  yıllardır CHP’de siyaset yapan , Esenyurt ilçe başkanlığını da icra eden Kemal Deniz Bozkurt,

Sancaktepe geçen seçimde de aynı bölgede başkan adayı Özgen Nama,

Şişli Ardahan STK yapılanmasının 80-90 lardaki aktörlerinden Mali Müşavir  Muammer Keskin,

Bakırköy-  Mevcut Başkan Dr. Bülent Kerimoğlu

 

CHP İstanbulda 5 ilçede Ardahanlı Belediye başkan adayı çıkararak tünm Ardahanlıları şaşırttı..

Bu kervana Başakşehir Bld Başkan Adayı Iğdırlı Hemşerimizi Abdulhadi Akmuganı da Dahil edebiliriz..

 

ARDAHAN SİYASİ ARENASINA SUAT YILDIZ BİR YILDIZ GİBİ DOĞDU..

 Görüntünün olası içeriği: 10 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, gökyüzü ve açık hava

Sadece ilçe başkanlıklarında değil meclis üyeliklerine de birçok ilçede birbirinden değerli Ardahanlılar ortaya çıkmaya başladılar.

Bu yıl sivil toplum ve STK alanında ortaya koyduğu başarıları nedeniyle sık-sık haberlerini yaptığımız Suat Yıdız’ın Beykoz’da CHP meclis üyesi adayları arasında ilk 8 de yer alması Beykozlu Ardahanlılar açısından tek kelime ile gurur kaynağı oldu.

Suat Yıldız Marmaristen İstanbul Boğazına, buradan galata köprüsüne uzanan çizgide yüzlerce hemşerimizin iş istihdam sahibi olmasında önemli bir rol oynarken, Beykoz Kavacık Spor kulübü başkanı olduğundan beri kulüp başarıdan başarıya koşmaya başladı. Şampiyonaya haftalar kala şampiyonluğunu ilan eden bir kulüp ortaya çıkardılar.

CHP’nin iş yaşamında, spor, gençlik ve sosyal alana katma değer katan herkesimden insanın sevdiği –saydığı uat Yıldızı ilk onda meclis üyesi adayı olarak göstermesi ayırımsız bütün toplumsal kesimlerde ve hemşeri camiamızda büyük bir sevinçle karşılandı..

Hemşerilerimizden çok Beykozlu hemşerilerimizinde sevdiği ve saydığı bir kişilik olan Yıldızın öne çıkması adeta bir belediye başkanı adayı havasında karşılanmaya başlandı..

 

EFENDİLİĞİ ve İŞ ADAMI KİMLİĞİ İLE TANINAN MEMET YILDIZ SARIYERDEN MECLİS ÜYESİ ADAYI SEÇİLDİ..

 

Sarıyerde uzun yıllardır CHP’de siyaset Yapan Mc Royal Unlu Mamuller Fabrikasının sahibi, Sarıyer Yıldız Restaurant, Elmas Kum Plajı  gibi mekanlarında da işletmecisiolan iş adamı Mehmet Yıldız,

 

İSTANBULA DAMGA VURACAK MUHTARLAR GELİYOR..

 

2019  yılı STK alanında istisnalar dışında dışarıda bırakırsak birçok açıdan Ardahanlılar açısından birçok başarıya imza atılan bir yıl oldu.

Hemşerilerimizin belediye başkan adaylıkları, yüzlerce donanımlı hemşerimizin siyasi partilerin ilk sıralarında meclis üyesi adayları olmalrının yanı sıra yine yüzlerce hemşe4rimiz muhtar adayı..

Bunlardan Şeref Caferoğlu (Sefaköy) Alaattin Kılıç Beykoz, Ayhan Öztürk Esenyurt ta damga vuran insanlar. Bu üç muhtar adayıda onlarca stknın kuruluşu başkanlığının yanı sıra 3-4er kez stklara başkanlık yapan başarılı isimler. Adları yaşadıkları şehirlerle özdezleşmiş hemşerilerimiz..

Toplumsal alana sivil topluma büyük katkıları olan bu hemşerilerimiz seçildiklerinde yaşadıkları yerlere değer üstüne değer katacaklarından kuşkumuz yok. En hafifyle ekmeklerini herkesle paylaşan inançlı imanlı insanlar..

 

BEYKOZ HDP SEÇİME GİRİYOR..

Beykoz’da HDP’nin simgelerinden bir olan uzun yıllardır bu çizgide siyaset yapan, dönem –dönem ilçe başkanlıkları görevini de icra eden İzettin Yaman yine partiden Seda Öz’le birlikte Beykoz HDP başkan adayları olarak seçime girme kararı aldılar.

Bu kararın alınmasında temel etken ise yukarda da ifade ettiğimiz gibi CHP’nin Kürt olgusunu kabullenmesi ve içselleştirmesinde yaşadığı sorunlardır. Bu sorunların yanı sıra hdp il-ilçe örgütleriiiiiiiiiiiiiiiiinserbest bırakarak seçime girip girmemelerinin kendilerinin karar vermesi yönünde aldığı karar istanbulun birçok ilçesinde etkili oldu. HDP istanbulun birçok ilçesinde kendi adaylarıyla giriyor.

Kürt nunun ağır koşullarından harmanlanarak bugüne kadar  varlığını güçlendiren hdp seçmen kitlesi ne iktidara nede muhalefet kanadına tam güvenmiyor. Hdp seçmeninin önemli bir kesimi ne aka ne karaya bir oyum dahi varsa kendi partime aksine oy kullanmasak daha iyi bir analayış içinde..Metropollerde seçime gidiyor..

 

 

ETİKETLER : ARDAHAN DERNEKLERİ 23. ŞUBAT ARDAHANLILAR KURTULUŞUNU YURT GENELİNDE KUTLADILAR..
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA