Rusya İnternetin Fişini Çekecek..

İşte süper güç olma böyle birşey. Rusya önümüzdeki haftalarda ülkedeki internetin gezegenin kalanından bağımsız çalışıp çalışmayacağını deneyecek.
Bu haber 2019-02-21 20:56:03 eklenmiş ve 1022 kez görüntülenmiştir.

 

Rusya İnternetin Fişini Çekecek..

 

İşte süper güç olma böyle birşey. Rusya önümüzdeki haftalarda ülkedeki internetin gezegenin kalanından bağımsız çalışıp çalışmayacağını deneyecek. Rusyanın bu hamlesi dünya ülkeleri içinde de bir ilk olacaktır..

 

Bir süre önce Rusya’da parlamentonun önüne gelen bir yasa tasarısı, ülkedeki internet erişiminin gerektiğinde Dünyanın geri kalanından yalıtılabilmesi için gerekli önlemlerin alınmasını öngörüyordu. Her ne kadar Putin henüz tasarıyı imzalamamış olsa da, ülke genelinde bu konudaki çalışmalar uzun zamandır sürüyor.

 

Ulusal Dijital Ekonomi Programı kapsamında yürütülen bu çalışmalar, Rusya’daki internet alt yapısının gerektiğinde gezegenin geri kalanından yalıtılmış ve bağımsız olarak ayakta kalabilmesini öngörüyor. Ayrıca tüm ülke içindeki internet erişiminin de, kontrol ve sansürden sorumlu devlet kurumu olan Roskomnazor üzerinden geçirilerek yapılması planlanıyor.

 

Rusya’nın tüm telekom şirketleri ve servis sağlayıcıları da bunun için gerekli altyapı yatırımlarını, devlet desteğini de alarak yapıyorlar. Bu proje sayesinde Rusya’da devlet internet erişimi üzerinde tam sansür ve kontrol kabiliyetine sahip olacak. Ayrıca dışarıdan gelecek ciddi bir siber tehdide karşı gerektiğinde ülkenin bu sayede savunulması da planlanıyor.

 

Her ne kadar ülke çapında bu konudaki çalışmalar yıllardır sürüyor olsa da, şimdiye kadar tam anlamıyla bir deneme yapılmamış. Bu yüzden de kimse düğmeye basıldığında ne olacağından emin değil. Bunun ilk denemesi ise önümüzdeki haftalarda resmen yapılacak.

 

Henüz deneme için bir tarih belli değil. Ancak bu deneme esnasında Rusya’da internet erişiminin ülke dışına tamamen kapatılması planlanıyor. Bu esnada ülke içindeki internet erişiminin de kesintisiz devam etmesi amaçlanıyor. Denemenin sonucuna göre Putin’in bekleyen tasarıyı imzalayıp resmen devreye sokması bekleniyor.

 

 

ETİKETLER : Rusya İnternetin Fişini Çekecek..
Diğer Bilim-Teknik haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA