HDP’nin Iğdır Hoşhaber Belediye Eşbaşkan Adayları Belli Oldu

HDP'nin Iğdır’a bağlı Hoşhaber beldesinin belediye eş başkan adayları belli oldular..
Bu haber 2019-02-11 17:55:53 eklenmiş ve 804 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır’a bağlı Hoşhaber beldesinin belediye eş başkan adayları belli oldu. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde HDP’nin Hoşhaber belediye eş başkan adayları Ahmet Karasu İle Oya Malgaz olarak netleşti.

HDP’nin En büyük farklılıkları arasında bir kadın hareketi olması itibariyle eş başkanlık sistemi uygulanıyor. Bu nedenle Hoşhaber beldesine Belediye Başkan adayı Ahmet Karasu’nun yansıra HDP eski Iğdır İl eş başkanı emekli öğretmen Oya Malgaz olarak belirlendi.

Ahmet Karasu’nun Özgeçmişi:

1982 yılında Iğdır’ın Hoşhaber beldesinde dünyaya geldi. İlköğrenimini Hoşhaber’de ortaokul ve liseyi Iğdır’da okudu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Turizm Otelcilik Bölümünü okuduktan sonra iki yıl gemilerde çalıştı. 4 yıl bir mağazada yöneticiliği yaptıktan sonra uzun bir süredir inşaat alanında dekorasyon işi ile iştigal etmektedir. 2010 yılından bu yana Metropollerde ve yerelde partinin çalışmalarına aktif olarak katılmakta olan Ahmet Karasu evli ve dört çocuk babasıdır.

Oya Malgaz’ın Özgeçmişi:

1968 yılında Diyarbakır'da doğdu. Van Yüzüncü Yıl Eğitim Yüksek Okulunu bitirdi. Eğitim-Sen'de dönem dönem yönetimlerde yer aldı. Öğretmenlik mesleğinden emekli olduktan sonra 2 yıl DBP İl Yönetiminde çalıştı. 2 yıl da HDP İl Yönetiminde görev aldı.

Kurdi-Der geçici yönetimindeyken tutuklandı.7 ay ceza evinde kaldı. Tahliye olduktan sonra tekrar HDP Iğdır il Yönetiminde çalışmaya başladı. HDP 27. Dönem Iğdır Milletvekilliği için aday adayı oldu. Ziraat Mühendisi-Müteahhit Ahmet Malgaz ile evli olan Oya Hanım, biri doktor, biri avukat olmak üzere üç çocuk annesidir.

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA