KIŞANAK ve TUNCEL'E AKIL DIŞI AĞIR CEZALAR YAĞDI..

HDP'li Gültan Kışanak ve DBP'li Sebahat Tuncel'e ilgili davada verilen kararda akıl dışı ağır ağır cezalar verildi..
Bu haber 2019-02-01 21:09:51 eklenmiş ve 1257 kez görüntülenmiştir.

 

KIŞANAK ve TUNCEL'E AKIL DIŞI AĞIR CEZALAR YAĞDI..

 

HDP'li Gültan Kışanak ve DBP'li Sebahat Tuncel'e ilgili davada verilen kararda akıl dışı ağır ağır cezalar verildi.. Türkiye yeniden yapılanmaya gittiği halde adalet terazisini bir türlü oturtamıyor. Eski ırkçı-puta tapıcı inkarcı TC rejmi yüzünden özel anlamda Kürtler, genel anlamda bu ülkenin bütün vatandaşları bir yüzyıllarını kayb ettiler.Her alanda soykırıma uğratıldılar..

 

Kürt sorununu sanki Kışanakla, Tuncel çıkardı gibi ağır ve komik cezalara çarptırıldılar. Halbuki yeni Türkiyede Kışanak gibi iradeleri dışında  Kürt olduklarından dolayı hayataları zindanlarda ve işkencelrde geçen insanlara bırakın ceza vermeyi yaşadıkları ağır travma ve abluka nedeniyle herhangibir ceza verilmeden beraat etmeleri gerekmekteydi. Eski TC'nin ötekileştirme oyunarına set çekilkmeliydi. Kışanak ve Tuncel gibi insanlar devlet ve terör örgütleri ile hayatları çifte kıskaca ablukaya alınan insanlar..

 

Verilen karar Türkiyede azçok adalet duygusu olan herkesi incittiği gibi, dış kamuoyunda da devletin, Yeni Türkiyenin imajını çok kötü zedeleyen bir karar.

 

Devlet 1980'lardan 2005 -08 yılları arasında Kürt siyasetinde görev yapamış, bir şekilde teröre bulaşmış tüm Kürtlerin ana sorumlusunun eski ırkçı-puta tapıcı inkarcı diktatör tc rejminin olduğu gerçeğinden yola çıkarak kripto ve ajan olmayan, kanunları günümüzde  açıkça ihlal etmeyen tüm Kürtlere bırakın ceza vermeyi terör nedeniyle, içine alındıkları soykırım koşulları nedeniyle bu insanlara tazminat ödemelidir. Bu ülkede 2000'li yıllara kadar sırf Kürt oldukları için milyonlarca insan ağır bedellerle karşı karşıya kalmış, dünya tarihinin en büyük tramvalarını yaşamış; bir taraftan devlet, diğer yandan terör örgütlerinin çifte kıskacında Kürtler soykırım çemberlerine alınmışlardır. Ve bu oyunlar hala Suriye-Irak Kürdistanında Kürtleri koruma oyun ve algılarıyla sürmektedir..

 

Butür saçma ağır cezalarla  ak partinin son 15-20 yıllık kazanımları büyük bir yara aldığı gibi ülkemizle oynayan küresel soykırımcıların ve onların içerideki tüm ajanlarına da inanılmaz fırsatlar sunulmaktadır. Kışanak gibi, Tuncel gibi hayatları terör örgütleri ve devletlerin ortak kıskacında bitirilen insanlara ceza verilmesi büyük bir vicdansızlık örneği olduğu gibi Yeni Türkiyenin tüm kazanımlarını da yerle bir eden bir algının hızla içerde ve dışarda oturmasına yol açmaktadır..

 

Bu ve benzer davaların  temyize götürülerek en kısa zamanda Kürt sorunu nedeniyle hayatı ablukaya alınan tüm Kürtlerin beraat ettirilmesi devletin bekaası il doğru orantılıdır. İç ve dış ihanetçiler ençok Türkiye bir diktatörlüktür. Hak-hukuk yoktur tezini işlerken bu tür kararlar dünya çapında kendilerine büyük bir desteğin yağmasını Türkiyenin son 10-20 yıllık kazanımlarını çöpe götürecek bütün tehlikeleri içinde barındırmaktadır..

 

Devlet Bahçelinin güzel bir tesbiti var. Bütün bu ülkedeki herkes eşit vatandaştır. Kimsenin ırkından, dilinden, dininden dolayı öbüründen üstünlüğü yoktur. Bu meyanda Kürdün hakkı hukuku varsa dış mihraklar iç ihanetçiler değil devlet olarak biz yerine getiririz olgusunun içini derhal doldurmalıyız..

 

Özetle MHP'nin devrimci, insani, islami bir karektere evrildiği, chp, iyip, hdp gibi yapıların gerici, ihanetçi, seküler halkı dininden diyanetinden geleneklerinden etmeye çalışan gerici-ihanetçi  bir bitiş çizgisine girdiği bu zaman diliminde koşulların ablukaya aldığı kripto ve ihanetçi olmayan tutuklu tüm Kürtlere yeni Türkiyenin aktörleri herkesten çok sahip çıkmalıdırlar. Eski TC hastalıklarını bu ülke sathından biran önce silip atmlıdırlar.  Şu anda bütün bu şer güçleri Suriye'de Irakta Kürdistan coğrafyasında Kürdün hamisi rolunu sinsice oynamaktadırlar. Bu oyunları boşa çıkaracak tek güçte yeni Türkiyedir.. Devlet bu ince çizgiyi iyi kavramasa Türkiyeyi bugün olmaz yarın bölerler, bugün olmaz yarın düşrürler..

 

Basından..

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in yargılandığı davada; Kışanak 14 yıl 3 ay, Tuncel ise 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'a "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 14 yıl 3 ay, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'e ise aynı suçlardan 15 yıl hapis cezası verildi.

 

 

KIŞANAK VE TUNCEL'İN YARGILANDIĞI DAVADA 12. DURUŞMA GÖRÜLDÜ

 

Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesinde, eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in yargılandığı davada 12.duruşma görüldü.

 

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak mahkeme huzurunda son savunmasını yaptı. Kandıra Cezaevinde tutuklu bulunan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in ise sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılamayacağını içeren dilekçeyi mahkemeye sunduğu bildirildi.

 

Mahkeme, Kışanak'ın savunmasının ardından avukatların son savunmasını aldıktan sonra karar için ara verdi.

 

 

MAHKEME KARARLARI AÇIKLADI

 

Mahkeme, eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'a, 'terör örgütüne üye olma' suçundan 10 yıl 15 ay, 'silahlı terör örgütü propagandası yapmak' suçundan ise 1 yıl 24 ay hapis cezası verdi.

 

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'e ise 'terör örgütüne üye olma' suçundan 9 yıl 9 ay, 'silahlı terör örgütü propagandası yapmak' suçundan ise 4 yıl 15 ay hapis cezası verdi.

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Kışanak ve Tuncel hakkında açılan dava dosyası, güvenlik gerekçesiyle nakli konusunda Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilmiş, talebi değerlendiren Yargıtay 5. Ceza Dairesi, dosyanın Malatya Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar vermişti.

ETİKETLER : KIŞANAK ve TUNCEL'E AKIL DIŞI AĞIR CEZALAR YAĞDI..
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA