BÖLGE İŞ DÜNYAMIZIN GENÇ LİDERİ VOLKAN SÜT’TEN ÖNEMLİ MESAJLAR..

BÖLGE İŞ DÜNYAMIZIN GENÇ LİDERİ VOLKAN SÜT’TEN ÖNEMLİ MESAJLAR..
Bu haber 2019-01-29 13:57:05 eklenmiş ve 7153 kez görüntülenmiştir.

BÖLGE İŞ DÜNYAMIZIN GENÇ LİDERİ VOLKAN SÜT’TEN ÖNEMLİ MESAJLAR.. 

 

Bilindiği gibi Türkiye kurulduğundan 2000’li yıllara kadar katışıksız bir diktatörlük, askeri darbelerle, sağ-sol, kurd-turk, alevi-suni oyunlarıyla;  Afrikanın muz cumhuriyetlerinin gerisine düşürülmüş bir ülkeydi. Kıtaları yöneten bir imparatorluktan, halkları, dilleri, dinleri kapsayan cihanşumul Osmanlıdan eser kalmdığı gibi ırk-ırkçılığın hakim olduğu vatandaşın her alanda soykırıma uğratıldığı bir müstemleke doğmuştu..

 

2000’li yıllardan itibaren bu yapılanma giderek değişmeye, Türkiye tarihi mirasına ve misyonuna dönüşmeye başladı. 2005 yılında çıkan yeni yasalarla Sivil Toplum Örgütleri (STK-STÖ), dernekleşme alanınında, sivil toplum alanının önü sonuna kadar açıldı. Federasyonlaşma ve dernekleşmede yeni bir çığır açıldı. Bir ülkede gelişmişliğin ana düzeyinin vatandaşın bilinç düzeyiyle, eğitim, bilim ve özgür düşüncede, düşünceyi ifade özgürlüğünde, örgütlenme biçimiyle  doğru orantılı olduğu gerçeğinden yola çıkan devlet-iktidar erkinin ortaya çıkardığı sağlam yol haritasıyla ala nihaye yüzyılların geri hastalıkları yerle bir edilmeye eğitim, bilim, stk, ekonomi alanında bölgesel kalkınma ajanslarıyla Türkiye büyük hamleler yapmaya başladı. Eski TC yapılanmsının aksine toplumsal alanın önünü tıkayan vesayetler yerlebir edilirken, devrim üzerine devirmler yaşanmaya başlandı..

 

2000’li yılların ortalarında ülkemizin en büyük eksikliğinin STK alanı olduğunu, bu alandaki eksikliğin demokrasiyi vurduğu, gerikalmışlığın temel dinamiklerinden biri olduğu açığı yasalarla kapatılması başlı başına büyük bir devrimdi.

 

Serhat bölgesi açısından duyarlı insanlar, aydınlar, kanaat önderleri, sanatçılar, duyarlırlı vatandaşlar; sağ-sol, ırk vb. basitlik ve hafifliklerin içine düşmeden bu açığı kaptmak için büyük bir çabanın içine girdiler. 3-4 yıllık yoğun çaba ve çalışmalrın ardından federasyonlar başta olmak üzere  ciddi STK’lar doğmaya başladı.

 

2008-2009 yıllarında Serhat bölgesinde Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) kurularak deyim yerindeyse yüzyıllık açık kapatılmıştı. Ardından 2010 yılında Ardahan Dernekler Federasyonu, onu mütaakiben Kaisiad (Kars-ardahan-ığdır iş adamlrı derneği), Ardahan Eğitim Vakfı gibi kurumlar peş peşe doğmaya başladı.

 

Serhat bölgesinde STK alanı rayına otururken bu alanın kurumsallaşması ve alt yapısının oluşturulması açısından iş dünyasının desteğinin de büyük bir ihtiyaç olduğu gerçeği öne çıkmaya başladı. STK alnında harekete geçen aydınlar, aktörler, yöneticiler, bu alana destek sunacak iş dünyasının eksikliğini kavrayarak  arayışa girdiler.

 

İşte bu arayış sırasında bölge STK yapılanmsı Yakup Süt adını keşfetmeye başladı. Turizm-Hizmet sektörü başta olmak üzere, inşaat, tekstil birçok sektörde  ulusal-uluslararası  iş yapan Serhat bölgesinin ortaya çıkardığı en büyük değerlerden biri olan Yakup Süt STK’ların teklifi üzerine hiç terdüt etmeden devreye girdi. Süt’ün devreye girmesiyle sihirli bir el değmiş gibi 1-2 yıl içerisinde iş dünyası İstanbulun her iki yakasında; Sarıyerden Galata Köprüsüne, Galata Köprüsünden Esenyurta, Beykozdan Gebzeye uzanan çizgide onlarca toplantıya hemde İstanbulun en lüks mekanlarında imza attılar. Hoç-Fed başta olmak üzere STK alanı milyonluk mülklere, hayal edilemyecek altyapılara kavuşmaya başladı. Süt’ün girişimleriyle iş dünyası Hoç-Fed, Arda-Fed ve diğer STK’lara  gereken önemi verdikleri gibi STK alanı sağlam bir şekilde rayına oturmaya başladı.

 

Bu yıllarda İş adamı Veysel çamlı (Turinn Catering), Aytekin Kaya (Zarfsan-Aykut basım), Nurettin Yılmaz (Yılmazlar Petrol), Volkan Kaya (Dörtel Et), Taner Tekin, İrfan Koç (Koç Gıda AŞ) , Zafer Sural (Profesyonel Temizlik Hizmetleri), vb. adını sayamayacağımız onlarca  iş adamı öne çıkarken, STK alanında ise yöneticiler olarak Osman Avşar, Güven Doğruyol, Süreyya Çinik, Yakup Mavzer, Güven Yılmaz, Latif Yılmaz..gibi STK başkanlarının adını sık –sık duymaya başladık.

 

2010’dan sonra ise bölgemiz Yakup Süt gibi değerleri keşf etmesinin yanı sıra bu yıllar itibarıyla Baran Korkmaz gibi uluslararsı bağlamda ülkemiz için lobi yapabilen, küresel sermayeyi ve CEO'larını bu ülkeye çekebilen, bölgemizde Türkiye geneli hiçbir holding ve iş gurubunun yapamayacağı desteklerle eğitime trilyonluk destekler sunan büyük değerler de ortaya çıkardılar.

 

BÖLGE İŞ-STK DÜNYAMIZIN GENÇ LİDERİ VOLKAN SÜT..

 Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, ayakta duran insanlar, takım elbise ve iç mekan

Süt bölgemizi ilgilendiren her etkinlikte..

Bütün bu değerlerin bir araya gelmesiyle günümüzde iş dünyamız açısından her alanda örnek olan genç, girişimci bir lider, doğmaya, öne çıkmaya başladı : Volkan Süt.

 

Günümüzde turizm-hizmet sektörü başta olmak üzere ulusal, uluslararası alanda iş yapan, onlarca işyerinin CEO’su,  iş adamı kimliğiyle Volkan Süt, ağabeyi ağa lakaplı Yakup Süt’ün izinden giderek günümüzde bölgemizi ilgilendiren her yerde. İş-STK dünyamızın en aktif bireylerinden bir iş adamı olarak ayırımsız tüm toplumsal katmanların etkinliklerinde öne çıkmaya başladı. İş dünyamızın ezici çoğunluğu bir-iki yerde gözüküp kaybolurken Süt ailesi bunun aksine istikrarlı, her zaman toplumla iç içe olan yapılanma ve duruşlarıyla, ırk-dil,din ayırımına düşmeyen siyaset, görüşüstü yaklaşımları,  kesintisiz destekleriyle örnek bir aile oldular. 70- 80'lı yıllarda İstanbula gelen hemserilerimizin iş-barınma ihtiyaçlarını gidermede her zaman ön safta yer aldılar.. 

 

Ciddi STK’ların, bölgemizi ilgilendiren büyük tüm organizasyonlarda eksiksiz ve aksaksız olarak gördüğümüz, deyim yerindeyse bölge iş-stk dünyamızın genç liderine Serhat bölgesi STK yapılanması, iş dünyası, ülkemizin genel gidişatı üzerine sınırlı da olsa sohbet etme şansı yakaladık. Sütün kısa da olsa görüşlerini sizlerele  paylaşalım isedik:

 

SÜT TÜRKİYE A LİGİNE ÇIKMAYA BAŞLADI..

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, Ahmet Bağci, Derviş Delı ve Yavuz Uzunkaya dahil, gülümseyen insanlar, oturan insanlar, kalabalık ve iç mekan

Süt, bölgemizi ilgilendiren her etkinliğe onalrca iş adamıyla katkı sunuyor.. 

Süt, günümüzde dünyanın siyasal-ekonomik, düşünsel anlamda, sistem anlamında  yeniden bir yapılanmaya doğru gittiğini, dünyanın artık tek kutuplu olmaktan çıkarak çok kutuplu bir dünya haline gelmeye başladığını, dünya genel anlamda sistem değişlikliğine giderken dünyayı dizayn eden eski aktörlerle, dünya arenasında  Rusya-Çin-Türkiye  gibi  ortaya çıkan yeni aktörlerin her alanda birbiriyle yarıştığı, savaştığı bir boyuta geçti dünyamız. Bir başka ifadeyle dünya küresel sermaye, küresel büyük güçlerin birbiriyle her alanda bilek güreşine tutuştuğu bir dönemden geçiyoruz.

 

Bu savaş ve yarışta temennimiz insanlığın bin yıllardır ortaya koyduğu değerlerin kazanması, canlı-cansız yaşamı baz alan bütün gezegenimizi baz alan, en büyük değer olarak insanı ve adaleti öne çıkaran bir anlayışın tüm dünyaya hakim olmasıdır..

 

Buradan Türkiye’ye ülkemize geldiğimzide dünya yeniden yapılanırken, ülkemiz büyük atılımlar yaparak giderek küresel bir aktör konumuna yükselmeye, Çin’in sınırlarından Afrikanın derinliklerine mazlum milletler ve halkların yön ve yüzlerini döndükleri, tarihi miras-*misyonuna dönüşen bir yapılanmaya ortaya çıkmaya başladı.  Bu 80 milyon açısından hepimizin gururudur. İstanbul özelinde Türkiye artık küresel sermayenin başkenti olmaya başladı. Ülkemiz büyük sancılar yaşasada, ekonomik alan başta olmak üzere giderek hızla A Ligine çıkmaya başladık. 

 

BÖLGE STK  YAPILANMASI BİRAN ÖNCE RAYINA OTURMALIDIR:

 

Süt, küresel, ulusal sorunlar bizlerin üstesinden gelebileceği sonlar değil, ama bu dünyada yaşadığımıza göre kayıtsız kalacağımız sorunlarda değil. Bu gelişmeler direkt olmasa da dolaylı yollardan hepimizin hayatlarını etkileyen gelişmeler olduğundan kısaca  değinme ihtiyacı hisettik.

 

Bizleri, bizi ilgilendiren 1. Dereceden bizim bölgemiz bölge ve iş stk yapılanmamız olmaktadır. Tek kelime ile ifade edersek iş dünyamızn gidişatına ve yükselişine stk dünyamız ayak uyduramamakta çok geri bir profil ortaya koymaktadırlar.

 

Bunu 1-2 örnekle açıklayacak olursak Hoç-Fed gibi birkaç STK’yı dışarda tutarsak bölge STK yapılanmamız tam bir enkaz yığını. Örneğin İstanbul’da 10-15 ilçede 1, 2, 3. Büyük nüfusa sahibiz. Yerel yönetimler geldi kapıya dayandı. STK’larımız siyaset, görüş üstü ne bir araya gelebildiler, ne bu yönlü bir tek etkinlik yapabildiler. Teşbihte hata olmaz diyen  Süt, siyaset, görüşüstü bütün toplumsal kesimleri kapsyan stk yapılanması oladığı gibi “ Bırakın Belediye Başkan adaylarını çıkarma çöpçü atayacak  boyutları yok, birçok semte öne çıkan hemşerilerimiz ise STK’lardan ziyade kendi kişisel beceri ve başarılarıyla öne çıkmaya başladılar, iş dünyası olarak öne çıkan hemşerilerimize ayırımsız desteğimizi sunuyor, hepsine başarı dileklerimizi de iletiyoruz” dediler.

 

STK’lar başta olmak üzere bölge iş dünyasının, bölgemizin  devasa sorunlarını taşıdıkları bir iş adamı aynı zamanda Volkan Süt. Bu anlamda deyim yerindeyse hergün nefes alamyacak kadar yoğun ve stresli bir çalışmanın içinde. Süt bu yoğunluk ve strese rağmen toplumsal alana ellerinden gelen katkıyı azami düzeyde sunmaya çalıştıklarını ifade ederek  STK alanı bütün bölge bazında lobileşmeyi becermeden ve başarmadan iş dünyasından destek talep etmesi bütün iş camiamızda büyük bir rahatsızlığa neden olmamaktadır. Bu konuda  hemşerilerimizin küçük ve basit insanlardan köy, il-ilçe, federasyon bazında artık kurtulmaları lazım. Bir STK’yı stk yapan ‘Yönetim-Denetim-Katılım’ ayaklarının sağlam işlediği STK’ların ortaya çıkması gerekmektedir. STK alanı ülkesini, dünyayı tanıyan, kişisel ego*çıkarları peşinde olmayan, toplumsal yararı kendi kişisel yarar  ve çıkarından önde tutan kişilikli donanımlı asla ben demeyen biz diyen insanlardan oluşmalıdır. Bu anlamda iş dünyası, stk kriterlerini taşımyamayan yapılanmalara destek sunmaması gerektiğpinin altını çizen Süt, hak edilmeyen bir destek sunduğunuzda toplumu, toplumsal alanı bilerek veya bilmeyerek çürttüğünü iş dünyamızda iyice bilnce çıkarmalıdır. Hak edilmeyen destek toplumsal alanı çürütmektedir dediler..

 

Süt, 2019 yılının hemşeri camiamızın her alanda geliştikleri, karşılıklı sevgi-saygının perçinlendiği, başarının takdir edildiği, stk alanı başta olmak üzere stratejik eksiklik ve aksaklıklara yöneldiğimiz bir yıl olmasını diliyor, bütün hemşeri camiamızı selamlıyoruz dediler..

 

ETİKETLER : BÖLGE İŞ DÜNYAMIZIN GENÇ İMPARATORU VOLKAN SÜT’TEN ÖNEMLİ MESAJLAR..
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA