HDP Belediye Eş Başkan Adaylarına Miting Gibi Karşılama

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır Eş Belediye Başkan Adayları Yaşar Akkuş İle Eylem Çelik’e bugün coşkulu bir karşılama töreni gerçekleştirildi. Karşılamanın mitinge dönüştüğü Nuhnebi Camii meydanına binler akın etti
Bu haber 2019-01-25 16:09:56 eklenmiş ve 1505 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Dün Diyarbakır'da HDP'nin aday tanıtım programına katılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır Eş Belediye Başkan Adayları Yaşar Akkuş İle Eylem Çelik’e bugün coşkulu bir karşılama töreni gerçekleştirildi. Karşılamanın mitinge dönüştüğü Nuhnebi Camii meydanına binler akın etti.

Saat 13.00’da Suveren köyü aşağısında araç konvoyu ile karşılayan coşkulu kitle daha sonra il binası önüne geldi. İl binası önündeki platformda sırasıyla HDP İl Eş Başkanı Kemal Seyrek, Iğdır Milletvekili Dr. Habip Eksik, Iğdır Belediye Eş Başkan Adayları Eylem Çelik ile Yaşar Akkuş birer konuşma yaptılar. Platforma aday adayları Mehmet Nuri Güneş ve Yılmaz Hun’un yanı sıra Tuzluca, Halfeli ve Hoşhaber eş başkan adayları da davet edildiler.   

İl Başkanı Seyrek: Bu coşkulu katılım için halkımıza teşekkür ediyoruz

Kitleye katılımdan dolayı teşekkür ederek söze başlayan HDP İl Eş Başkanı Kemal Seyrek; Bugün saatlerce, yollarda, meydanda bizleri bekleyerek yalnız bırakmadınız. Bu coşkulu katılım için sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. Allah yardımcımız olsun. Biz kazanacağız, mutlaka kazanacağız” dedi.

Vekil Eksik: 31 Mart’ta onları tabela partisi yapacağız

Daha sonra söz alan HDP Iğdır Milletvekili Dr. Habip Eksik: “Ben Sayın Selahattin Demirtaş’ın mahkemesinden geliyorum. Iğdır’a selamları vardı. 31 Mart’ta onları tabela partisi yapacağız. Öyle yapacağız ki Iğdır’da tabela asacak bina bulamayacaklar. Iğdır’da hiç kimse bizim birlikteliğimizi bozamaz. Çocukları Ankara’da, İstanbul’da kolejlerde okutup oralarda yaşayanlar. Seçimden seçime çantalarını alıp gelip kardeşliğimizi bozamayacaklar. Iğdır’ın Azerisini, Kürdünü, Türkünü kimse birbirine düşüremeyecek. HDP Iğdır’da yaşayan herkesin temsilcisidir. Onlar istiyorlar ki Iğdır’ın seçimini 38 odalı polis evine yazılan 375 polis ile askeri gazinoya yazılan 400 tane asker oyu belirlesin. Diyorlar ki İstanbul’daki derneklerden kaydedilenler belirlesin. Onlar değil, seçimi Iğdır halkı belirleyecek ve zafer HDP’nin olacak.” Dedi.

Eş Başkan Adayı Eylem Çelik: Tüm Türkiye’ye kardeşlik mesajı vereceğiz

HDP Iğdır Belediye Eş Başkanı Eylem Çelik ise konuşmasında: “ Merhaba Iğdır halkı, sizleri insani ve devrimci duygularımla selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Ben Iğdırlı devrimciliği yaşam ilkesi haline getirmiş bir ailenin kızı olarak, tüm Iğdır’a kardeşlik için varım. Iğdır’da Türküyle, Kürdüyle, Azerisiyle bizleri ayrıştırmaya, bölmeye çalışanlara tüm Türkiye’ye birlikte yaşam ve kardeşlik mesajı vereceğiz. Partimiz bize çok büyük bir sorumluluk emanet etti. Bizde kendimizi Iğdır halkına emanet ediyoruz. Başta Leyla Güven yoldaşımız olmak üzere açlık grevindeki tüm yoldaşları selamlıyorum. Buradan Selahattin Demirtaş’a söz veriyoruz ki; Aydınlık bir 1Nisan sabahına uyanacağız. Kürdüyle Türküyle hep birlikte belediyemizi yöneteceğiz” şeklinde konuştu.

Iğdır Belediye Başkan adayı Akkuş: 31 Martta neye mal olursa olsun biz kazanacağız

Son sözü alan HDP Iğdır Belediye Eş Başkan Adayı Yaşar Akkuş önemli açıklamalarda bulundu. Akkuş, kitleyi Kürtçe selamladığı konuşmasında: “Iğdır’ın onurlu, değerli halkı coşkunuzu selamlıyorum hepiniz hoş geldiniz. En başta şunu belirtmek istiyorum; Iğdır belediyesini kazanmamızın temellerini atan Sayın Hasan Alagöz’e, 85 yıllık iktidarı deviren Sayın Mehmet Nuri Güneş’e, irademizi yıkmak istedikleri ve Başkan Güneş’i cezaevine atıklarından sonra görevi devralan Sayın Hüseyin Malk’a, ve bu mücadeleye büyüterek, bu mücadeleye olmadığı kadar hizmetleri ile ileri bir noktaya getiren Sayın Murat Yikit’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bununla beraber bizimle aday adayı olan tüm arkadaşlar, Haydar beye, Hakkı beye, Yılmaz beye, Sayın Mehmet Nuri Güneş’e ve Sayın Murat Yikit’e sonsuz saygılarımı sunuyorum. Faşist blok bizi yenmek için her şeyi yapıyor. Biz kazanacağız. Onun içinde bizim gece gündüz demeden mahalle mahalle, ev ev, kapı kapı çalışmamız lazım. Bu şekilde kazanacağız. Bu saten sonra Iğdır belediyesini kaybetmeyi hiçbirimiz kaldıramayız. Biz kazanacağız. Biz kazanacağız. Başka yolu yok. Kazanmanın da yolu çalışmaktan geçer. 31 Martta neye mal olursa olsun biz kazanacağız. 2014’te bize diyorlardı ki “Belediyeyi çamaşır suyu ile yıkayacağız.” Bize yaptığımız insanlık ve kardeşlik heykellerini başlarına yıkacağız” diyorlardı. Bugün daha ileri bir seviyeye gittiler. Birileri çıkıp diyor ki “Iğdır işgal altında” biz işgalci değiliz bu ülkenin asıl sahipleriyiz. Biz Çanakkale’de Kürtler ve Türkler olarak yan yana savaşarak bu cumhuriyeti kurduk. Birlikte savaşarak bu toprakları kazandık. Iğdır en başta bizimdir. Azerilerindir, Terekemelerindir, Türklerindir, Iğdır’da yaşayan herkesindir. Iğdır’da yaşayan herkes Iğdırlıdır, Iğdır’ın sahibidir. Şimdi de diyorlar ki bu haç ile hilalin savaşıdır. Bize Hıristiyan diyorlar, Hıristiyan. Biz elhamdülillah Müslümanız Müslüman. Değerli halkım biz belediye başkanlarımızın yarıda bıraktığı bazı projeler zamanla bitemedi. Biz hepsini tamamlayacağız. Mehmet Nuri Güneş’in “Yeşil kuşak projesini”, Murat Yikit’in hal projesini tamamlayacağız. Birileri Kürt ve Azeri ayırımı yapmak istiyor. Ama HDP geleneği on yıldır Iğdır’da iktidarda bizde ayrı gayrı olmadığına tüm Iğdır şahittir. İşte biz o kardeşlik çizgisini sürdürerek daha yükseğe taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” Şeklinde devam etti.

Not: Haberin geniş videosunu Iğdır Doğuş Gazetesinin Facebook sayfasında izleyebilirsiniz...

Karşılamadan Görüntüler:

    

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA