OCAK AYI İŞ-STK DÜNYAMIZDAN HABERLER..

2019 Yılının ilk ayında iş-stk dünyamızın öne çıkan haberlerini sizler için biraraya topladık. İstanbul başta olmak üzere metropollerde her yılın ilk ayları derneklerimizin dayanışma geceleri etkinlikleri ile öne çıkarlarken, bu etkinlikleri özel haberlerle sizlere ulaştırıken iş dünyamızdan 2019 yılının ilk ayında
Bu haber 2018-12-23 22:06:09 eklenmiş ve 2411 kez görüntülenmiştir.

 

OCAK AYI İŞ-STK DÜNYAMIZDAN HABERLER..

 

2019 Yılının ilk ayında iş-stk dünyamızın öne çıkan haberlerini sizler için biraraya topladık. İstanbul başta olmak üzere metropollerde her yılın ilk ayları derneklerimizin dayanışma geceleri etkinlikleri ile öne çıkarlarken, bu etkinlikleri özel haberlerle sizlere ulaştırıken iş dünyamızdan 2019 yılının ilk ayında iş-stk dünyamızın diğer önemli haberlerini sizler için bir araya topladık..

 

HAMZA ŞAİR DİLOVASI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI..

 

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve takım elbise

 

Belediye başkanları aday adaylıkları sırasında Dilovası halkı ve hemşeri camiamızdan yoğun bir destek alan alan Sanayici iş adamlarımızdan Hamza Şair dİLOVASI  İlçesinin Ak Parti Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Başkan Erdoğan tarafından başkan adaylığı açıklanan Şair aday adaylığı sürecinde hemşeri camiamız başta olmak üzere kendisine destek sunan herkese sonsuz teşekürlerimizi snuyoruz diyerek seçim sürecinde aynı şekilde destek bekledi,klerini ve başkanlık yarışında ipi göğüsleyecekleri,niş ifade ettiler..

Şairin aday adalığı sürecinde Doğu Medya olarak kendisini takip etmiş hakkında haber yapmıştık. "ŞAİR DİLOVASI BLD. BŞK ADAY ADAYI" Haberi için tıklayınız..

 

 

GEKE ZAFER UMRE YOLCUSU..

 Görüntünün olası içeriği: Zafer Sural, oturuyor ve iç mekan

Profesyonel Hizmetler Firmasının Sahibi, Bölge STK yapılanmamızın önde gelen mimarlarından iş adamlrımızdan Zafer Sural önümüzdeki Cumartesi günü umrer yolcusu olarak, kutsal topraklara doğru yolculuğa çıkıyor..

Birçok derneğimizde başkanlık, yk üyelikleri görevlerinide üstlenen Sural her yıl düzenli olarak eğitime, gençliğe ve STK alanıan önemli katkılar sunan ve yüzlerce insanı istihdam eden bir iş adamı olarak öne çıkmaktadır. Geke Zafer Haci Zafer olarak döndüğünde kendisiyle kutsal topraklar hakkında röportaj yapıp sizlere aktaracağız..

 

YÖNETİCİLİĞİ ve YETENEKLERİYLE TURİZM HİZMET SEKTÖRÜNDE ÇIĞIR AÇTI..

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, iç mekan 

Beykoz İlçesi sınırları içersinde bulunan Anadolu Hisarı tarihi ve turistik yerleriyle İstanbulun en gözde ileçelerinden biri. İstanbul genelinde olduğu gibi hemşertilerimiz Beykoz İlçesi sınırları içerisinde birbirinbden güzel harikulade Turizm-Hizmet mekanlarına imza atarak iş dünyası açısından büyük atılımlara imza attılar.

Bir Türkiye ve Dünya markasına dönüşen yurt içi ve yurt dışıından insanları Beykoza Çeken Bayramoğlu Döner, Köfteci İrfan, İstanbul Boğazında eşsiz konumuları ile Kandilli Balıkçısı, Ihlamur Cafe, Anadolu Hisarı Surları dibinde Boğazın üstünde tarihi yalı cafe olarakl hizmet veren King Way Cafe ve Kanlıca sahil şeridinde yer alan Raifa Cafe ve doğa ile iç içe kahvaltı keyfi yaşatan Beykoz Kuş Evi sadece bunlardan birkaçı. Bu birbirinden güzel ve özel mekanların yanı sıra Anadolu hisarı Göksu Deresi üzerinde ve sahil şerindede 2017-18 yıllarında faaliyete geçen eşsiz mekanlarda ortaya çıkardılar.

 

            ANADOLU HİSARINDA BİR TURİZM ELÇİSİ, TURİZM-HİZMET PRENSESİ TANSU ASKEROĞLU..

Turizm hzimet sektörünün önde gelen ailelerinden biri olan Askeroğlu Ailesinden Necat Askeroğlunun hayata geçirdiği  Anadolu Hisarı Göksu deresi üzerinde yer alan Lotus Cafe, Çömlekçi Hasan Usta adlarıyla İstanbul genelinde eşine az rastlanır harikulade iki eser ortaya çıkardılar. Yerli-yabancı turistlerin yanı sıra ünv. öğrencilerinin de en çok tercih ettiği mekanlar arasınad Lotus Cafe ile Çömlekçi Hasan Usta başı Çekmektedirler.

İşte bu güzel ve özel harikulade iki eserin ortaya çıkmasının en önemli mimarı, yöneticisi ve beyni aileden Tansu Askeroğlu. Tansu Askeroğlu  üniversite mezunu. Genç, girişimci, sivil toplum alanına duyarlı, güler yüzlü bir kişilik olduğu gibi hemşeri camiamız içinde gençliğin en önemli kanaat önderlerinden biri. Profesyonel yöneticiliği ile gençler içinde idol ve örnek bir kişilik olarak kabul edilen edilen Askeroğlu Ailesinin Prensesi Tansu Askeroğlu, 2017 yılında İst. Ünv. Sosyal hizmetler bölümünden mezuniyetinin ardından, şimdide aynı Ünveristede İşletme dalında eğitimini sürdürmektedir..

 

TEKİN AİLESİ BÜYÜK BİR TRAFİK KAZASI İLE SARSILDI..

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Tekin Ailesi bölgemizin iş-stk-siyaset alanında önde gelen ailelerinden.. Hoç-Fed Üyesi Qımıli Derneği başkanlığını da bir dönem yapan Yunus Tekin'in oğlu Çetin Tekin  ağır bir trafik kazası geçirdi. Bölge derneklerimizin yaptıkları futbol musbakalarında profesyonel futbolu ile öne çıkan gençlerimizden Çetin Tekin ağır bir tarfik kazası geçirdi.

Geçen Cumartesi gece geç saatlerde meydana gelen kazada Tekin ve iki arkadaşının içinde olduğu araba Şişli Gayrettepe civarında kaza meydana gelmiş taklalar atarak duran ve adeta hurdaya dönen arabada Tekin ve arkadaşları yaralı olarak kurtulmuştu. Vucudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluşan Çetin Tekin Şişli etfasl hastahenesi Beyin Cerrahi bölümünde acil serviste 3-4 gün yattıktan sonra  Çarşamba günü taburcu edilmişti.

İş adamlarımızdan Taner Tekin, Serhat Tekin'in yeğenleri olan Çetin Tekini bölge iş-stk federasayon ve derneklerimizden de yoğun bir geçmiş olsun ziyareti gerçekleşti. 

 

 

İŞ DÜNYASI FİRMALAR GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ..

 

 

 

 

ARDAHAN İL DERNEĞİ KARTAL’DA, SIXIRPET BEBEREGLİLER ESENYURTTA KAZ GECESİNDE BULUŞTULAR..

 

Merkezi İstanbul Kartalda bulunan İstanbul Ardahan Kültür ve Dayanışma Derneği Kartal Uğur Mumcu’da, Sıxırpet-Bebereg Derneği de Esenyurtta  1000 e yakın hemşerimizi dayanışma gecesinde Cumartesi akşamı aynı saatlerde birbirleriyle buluşturdular.

 Görüntünün olası içeriği: 15 kişi, Jülide Ferihan Kaya, Yılmaz Yeni ve Musa Gök dahil, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

İbrahim Rojhılat, TRT Kurdide program yapan Mehmet Kılıç gibi sanatçıların yer aldığı dayanışma gecelerinde yer yerden oynadı. Derneklerin yöresel lezzetleri metropollere taşıması, kaz geceleri yapmalrı her geçen yıl kazın değerini artırdığı gibi, bölgede organik doğal kanatlı hayvan üretimine ve bölge ekonomisine de büyük katkı sağlamaya başladı, bir kaz giderek bir koyun yerine geçmeye başladı..

 

Kartlada gerçekleşen geceye CHP vekilleri damga vururken, diğer partilerden, iş-stk,siyaset sanat dünyasından da herzaman olduğu gibi yoğun bir katılım oldu.

 

SIXIRPT-BEBEREG DERNEĞİNİN GECESİ İZDİHAMA VARAN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ..

Bu yıl 3. Dayanışma gecesine Esenyurt İncirtepe Kültür Merkezinde imza atan HoçvanDernekler Federasyonu üyesi Sıxırpet-Bebereg Derneğinin 3. Dayanışma Gecesi izdihama varan bir katılımla gerçekleşti..

Bölgemizin en güzel leezeti olan kaz yemeği, ve diğer yöresel içeceklerin geleneksel hale getşilip sunulduğu geceye 500 yerine 750-880 kişilik katılım olunca katmcılar salona sığamadı.

Yöneticiler ve bazı aktif üyeler gecede meşhur kaz eti yiyemeden ayrılırlarken, bu kadar yoğun bir katımın olacağını beklemediklerini çünkü 500 olarak basılan biletlerden 400 üzerinde dağıtıldığını ifade ettiler..

Geceye Hoç-Fed başka yönetimi, Eyüp Karslılar Derneği, Ardahan Kültür Evi Yönetimi, Hoç-Fede üye dernekler, Esenyurta merkezleri bulunan birçok dernek, Esenyurt Ardahanlılar Gençlik Platformu üyeleri Esenyurtun bazı mahallelerinin muıhtar adayları, HDP, Ak Parti, CHP siyasi partilerden siyasetçi sanatçı gruplardan da yoğun bir katılım oldu.

Gecede Sıxırpet-Bebereklşi Sanatçı Enver Yıldızla, Ulusal bazda tanınan Kürd Müziğinin önde gelen sanatçılarından İbrahim Rojhılat sahne aldılar.  Kurdi muzik eşliğinde yediden yetmişe herkes ahalaya durdu.

Gecede geceye katılan iş adamlarından ve stk yöneticilerinden 150 ilköğretim öğrencisine kışlık bot yardımı yapıldı.

Bebereg-Sıxırpetlilerin tek dernek çatısı altında toparlanması yönündeki çabalarıyla , gecelerin görkemli bir şekilde geçmesini sağlayan Yıldız Film Platoları sahibi Ercan Yıldız ve Dernek Bşk Yrd. Eşi Sadegül Yıldız başta olmak üzere, Burhan Şit, İrfan Koç gibi derneğe katkısı olan tüm iş adamlarına kanat önderlerine aktif üyelere teşkkür edildi. Gençlik spor ve derneğe katkıları dolayı Hasan Avşara plaket verildi.

 

BAŞKAN ÖZTÜRKE PLAKET TAKDİM ETTİLER..

Görüntünün olası içeriği: 16 kişi, Erkan Thmsergezer Erkan, Yılmaz Yeni, Güven Yıldırım ve Ercan Öztürk dahil, gülümseyen insanlar, iç mekan

Esenyurt Balık Yolu Mahallesi Muhtar adayı da olan derneğin başkanı Ayhan Öztürke dernekçiliattığı ivmeden dolayı mahalleliler ve Esenyurt gençlik platformu üyeleri plaket takdim ettiler. Her yönünyle desteğimiz size tamdır başkan diye ifade ettiler. Başarılı yöneticiliğinden dolayı kendisini kutladılar..

 

GECEDE HDP’YE SERT TEPKİ..

Her anlamda güzel bir şekilde icra edilen gecede tek olumsuzluk HDP İstanbul Eş Başkanı Demirin halkın yabancı olduğu bir söylemle siyaset yapması oldu. Bu da bazı katılımcıların gidip kendisine gecemizde siyaset yapma hakkınız yok. Siyasetinizi başka yerde yapınız çıkışına ve sert tepkiye neden oldu. Katılımcıların çoğu, halkı ve derneklerimizi kullanamasınız diye büyük bir tepki verdiler.. Yöneticilerin ve üyelerin müdahalesi ile arabede büyümeden yatıştırıldı..

 

Demirin Kürtler  başta olmak üzere vatandaşın  soykırımı üzerine kurulan eski tc sisteminin ana direği CHP gibi faşist-soykırmcı  orjinli bir partiye ve marijinal sol yapı askeri darbe ile beslenen bileşenlerine demokrasi güçleri demesi 15 yıldır bu yapıları TR sathından silmeye çalışan iktidara faşist demesi halkta büyük bir tepkiye neden oldu.

 

Çoğu masada halk derneklerinin bu yönlü siyasete alet edilmesini kınadıklarını, dernekler başta olmak üzere kripto kürtlerin artık kürtlerle oynamayı durdurmalarını.. bir daha böyle bir durumun yaşanmaması içinde yöneticileri sert bir şekilde uyardılar.. Ape Mıhammaed ise ula eskiden Kürtçe türkü söylesek kurtçe müzik çalsaydık burayı bırakın polis askeriye panzerlele basardı. Bu ak parti nasıl faşist oluyor, bunlar nasıl devrimci oluyor hele bana bir izah edin  diye bize sitemde bulundu.. Gecede halk kimin kürtlere hizmet ettiğini, halka hizmet ettiğini halkın iyi bildiğini bu anlamda halkın özgür iradesiyle kimsenin oynamaya hakkının olmadığı ifade edildi..

 

Birkaç cümleyle özetlersek halkın saflığından ve iyi niyetinden cesaret alan bazıları çeşitli kılıflarla hala Kürt nüfusuyla oynamaya çalıştıkları gözden kaçmazken geçmiş yıllarda yapılan etkinliklerde HDP’li yöneticiler ne kadar sert konuşursa konuşsun halk ıslık , alkış, zafer işaeretleri, narlarla kendilerini destekliyordu. Ama bu durum giderek tersine dönmeye başladı. HDP artık Kürtler içinde marijinal sol partiler konumuna düşerek bitiş çizgisine hızla kaymaya başlamış. Demirin konuşmasını halk ve katılımcılardan ziyade masadaki hdpliler dışıda alkışlayanda olmadı..

 

DERNEKLER GECE FOTO GALERİ-1

 

DERNEKLER GECE FOTO GALERİ -2 

ETİKETLER : ARDAHAN İL DERNEĞİ KARTAL’DA SIXIRPET BEBEREGLİLER ESENYURTTA KAZ GECESİNDE BULUŞTULAR..
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA