AKYAKALILAR ADNAN MENDERES KÜLTÜR MERKEZİNDE BULUŞTULAR..

Ardahan Merkez Akyaka Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği geleneksel hale getirdiği dayanışma gecelerini, geçen yıl olduğu gibi bu yılda Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezinde icra ettiler..
Bu haber 2018-12-11 08:21:41 eklenmiş ve 1864 kez görüntülenmiştir.

 

AKYAKALILAR ADNAN MENDERES KÜLTÜR MERKEZİNDE BULUŞTULAR..

 

Ardahan Merkez Akyaka Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği geleneksel hale getirdiği dayanışma gecelerini, geçen yıl olduğu gibi bu yılda Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezinde icra ettiler..

 

Dernek yine geleneksel hale getirdiği gibi menüsünde bölgemizin vazgeçilmez tat ve lezzeti olan kaz eti sunarken, yemekte bölgeye has organik ürünlerden oluşan yiyecek, içecek sunumu yapıldı..

 

BULUT, GELENEKLERİMİZİ YAŞATMAK ve GELECEK NESİLLERE TAŞIMAK ZORUNDAYIZ..

 

Dayanışma gecesinde açılış konuşmasını yapan Başkan Orhan Bulut, dernekler kültürel değerleri yaşayan ve yaşatan kurumlardır. Bu anlamda kültürel değerlerimizi hem yaşamak hemde gelecek nesillere taşımak zorundayız dediler. Bulut, tüm katılımcıları selamlayıp teşekkür ettikten sonra, hedefimiz üyelerimizi bir araya getirerek kaynaştırmaktır dedi.

 

Akyakalılar, davetliler ve dernek  üyeleriyle birlikte bir araya gelerek icra eetikleri etkinliğe Türkiyenin dörtbiryanında bulunan Akyakalılar, Bursa, Ankara, İzmir, İstanbul gibi şehirlerden de birçok stk başkan ve yönetimleri katıldılar..

 

Başkan Bulut bizim bölgenin kaz geceleri meşhurdur dolaysıyla atamız ve ecdatlarımızdan bizler böyle gördük yeni yetişen nesillerimize de bu geleneği taşımak, öğretmek zorunluluğumuz var dedi. Başkan Orhan Bulut yöremizin kazı meşhurdur ta atalarımızdan kalan bir gelenek bizlerde bu geleneğin mirasçısı olarak yeni yetişen nesillerimize bu geleneğin güzelliğini yaşatmak için uğraş veriyoruz dedi Bulut kendi topraklarını bırakarak  gurbet ellere gelmiş tüm hemşirelerimizi ayrımsız desteklerimiz sürmektedir üyelerimizin refahı ve huzuru için elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz bu tür geceleri yapmak güzeldir çünkü tüm Ardahanlıları buluşturmanın keyfini yaşıyoruz birlikte kenetlenerek gücümüze güç katıyoruz üyelerimiz rahat olsunlar herkesin haklarını savunuyoruz Dernekçilik sadece tabela üzerinde kurulmamalı bir şeylerin yapılması gerekiyorsa biz yöneticiler olarak her daim yanlarındayız dedi Başkan Bulut konuşmasında bu gecede bizlere destek veren tüm üyelerimize ve sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum saygılarımı sunuyorum diyerek sözlerini tamamladı gecenin sonunda bazı iş adamlarına plaket takdim edildi sonrası üyelerin gönlünce Türküler eşliliğinde halaylarla kaz gecesi son buldu.

 

Geceye, eski vali vekili Hakkı Özgür, Bursa Ardahanlılar İl-İlçe Dernekleri Federasyonu Başkanı Güven Gökten ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Özgür-Der Aile Derneği Başkanı Enver Özgür, Bursa Akyakalılar Dernek Başkanı Tarık Yolcu Orak ve yönetimi, İstanbul AAvrupa Yakası Ardahanlılar Derneği gibi birçok STK, başkan ve yönetimleri gecede yer aldılar.

 

Geçen yıllarda olduğu gibi Akyaklı iş dünyası Akyakalıları buluşturan bu geceye sponsor oldular. Bu yıl iş dünyasından Fedai Savaş, Tatar Holdingten İmdat Tatar, Irmaklar Holdingten Birol Irmak, iş kadını Saliha Akçay Aykut, Ertan Haşimoğlu, Zekeriya Şeker gibi birçok iş adamı geceye sponsor oldular.

 

Akyakalı Halk Müziği Sanatçısı Murat Yılmazın sahne aldığı, sunumunu yaptığı  dayanışma gecesinde derneğe ve sivil topluma, eğitime katkısı olan iş adamlarına ve üyelere plaket verildi.

 

Ardahan Merkez Akyaka Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği, blgemizin yönetim, denetim, katılım ayaklarının sağlam ve sağlıklı çalıştığı yegane derneklerimizden biri olduğu gibi, Ardahan Dernekler Federasyonunun kurucu üyeleri arasında yer alan bir dernek. Dernek 2010 lu yıllardan günümüze Ardahan STK yapılanmasına da önemli katkılar sunan yapılanmasıyla da öne çıkmaktadır. Yaptığı her etkinlikte yüzlerce hemeşrimizi birbiriyle buluşturduğu gibi, Ardahanı ilgilendiren tüm etkinliklerde yer alamsıyla da öne çıkmaktadır..

 

AKYAKA DERNEĞİ FOTO GALERİ TIKLAYINIZ..

Haber-Foto-Osman Kaya - AHA.Kocaeli Darıca

 

 

ETİKETLER : AKYAKALILAR ADNAN MENDERES KÜLTÜR MERKEZİNDE BULUŞTULAR..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA