M.Nuri Güneş Iğdır Belediye Başkanlığı İçin Başvurdu

Iğdır HDP il örgütü başvuruların odağı halinde. Bugün Iğdır belediye başkan aday adaylığı için eski belediye başkanı Mehmet Nuri Güneş, partisine başvurusunu yaptı
Bu haber 2018-11-28 11:57:21 eklenmiş ve 1745 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için siyasi partilerde aday adaylık başvuruları sürüyor. Iğdır HDP il örgütü de başvuruların odağı halinde. Bugün Iğdır belediye başkan aday adaylığı için eski belediye başkanı Mehmet Nuri Güneş, partisine başvurusunu yaptı.

Başvuru dilekçesini HDP il binasında komisyona teslim eden Mehmet Nuri Güneş, gazetecilerin sorusu üzerine şunları söyledi: “Yerel yönetimler demokrasinin beşiğidir. Ancak evrensel ölçülerde çağdaş demokrasi ile buluşulabilir. Biz bu çerçevede özellikle ahlaki ve politik toplumun inşası gereği, yaşanabilir bir kent için geçmişte böylesi bir çabanın sahibi olmaya çalıştık. Bizim yaklaşımımız üç “İ” üzerine idi. Neydi bu, İnsanız, insanlara insanca yaklaşım. Bu çerçevede gelişen talep üzerine görevimizi yerine getirdik, Başvurumuzu yaptık. Dileriz halkın beklentisi doğrultusunda kararlaşmaya gidilir. Geçmişte ne idi isek yine o çabanın sahibi olacağız.”

Mehmet Nuri Güneş’i kısaca tanıyacak olursak:

HDP geleneğinin oluşum kongresi Kars il temsilciliği (1991), sırasıyla ilçe, il başkanlığı, PM, MYK üyeliği, Genel Saymanlık, 7 yıllık genel merkez yöneticiliği sırasında 1995-1999, 2002 seçimlerinde Iğdır Milletvekilliği, 2005 Yerel seçimlerinde Iğdır Belediye Başkanı seçildi.

 

 

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA