BÖLGEMİZDEN KISA-KISA HABERLER…

Halk Müziği Sanatçısı Ergülden Konser, Çinik ve Oymak Aday Adayı, Hoç-Fed’de Devir Teslim, İş-STk dünyamız Yıldızın amcası n cenazesinde buluştular.
Bu haber 2018-10-25 07:11:38 eklenmiş ve 4838 kez görüntülenmiştir.

 

BÖLGEMİZDEN KISA-KISA HABERLER…

 

Halk Müziği Sanatçısı Ergülden Konser, Çinik ve Oymak Aday Adayı, Hoç-Fed’de Devir Teslim, İş-STk dünyamız Yıldızın amcası n cenazesinde buluştular.

 

HALK MÜZİĞİ SANATÇIMIZ ERGÜL’ÜN KONSERİNE KATILDIK.

İş-STK dünyamızdan temsilcilerin yer aldığı hemşeirimizle birlikte, Halk Müziği Sanatçımız Recep Ergül’ün Esenlerdeki konserine katıldık.

 

Tek kelime ile Ergül’ü dinlemek mükemmeldi. İki Saat süren Konserin nasıl bittiğini anlamdık. Konserin bitiminde de hemşerilerimiz sanatçımız Ergül’le birlikte  bol –bol hatıra fotoğrafları çektiler..

 

İBB ‘nin Kültür-Sanat Etkinlikleri çerçevesinde Esenler Beldiyesi Kadir Topbaş Kültür merkezinde verilen  konsere iş dünyamızdan Casim Yıldırım, Cahit Koca, Iğdırlı Ünlü Beste Ustası .. birçok dernek başkanı katıldılar.

 

Halk Müziğinin önde gelen temsilcilerinden Sarıkamış Harekatı olmak üzere, Çanakkale, Yemen, Balkan Harbi, Kore Harbi, Kıbrıs başta olmak üzere ülkemiz tarihinde yaşanmış savaşlarla ilgili söylenmiş çok sayıda halk türküsü derleyen, TRT MÜZİK’te hazırlayıp sunduğu TAKVİMLER programı ve Sarıkamış Şehitleriyle ilgili verdiği konserlerden tanıdığımız Recep Ergül’ün konseri harikaydı.

 

RECEP ERGÜL KİMDİR?

Halk Müziği Sanatçısı

Halk Edebiyatı Araştırmacısı

Radyo ve TV ProgramcIsı

Mesam Yönetim Kurulu Üyesi

 

Yayınlanmış Albümleri

Bir Türküdür Yaşamak 2001 Medya Müzik

Bir Beyaz Ölüm 2006 Kültür ve Turizm Bakanlığı/Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü

İçimde Sakladığım 2008 Başak Müzik Yapım

Sarıkamış’a Varamadan 2009 Artvizyon Müzik Yapım

Almanya Türküleri 2012 Başak Müzik

Sarıkamış Destanı 2014 Arı Prodüksiyon

Çanakkale Destanı 2015 Arı Prodüksiyon

 

Sarıkamış’lı olan çok yönlü Sanatçı Recep ERGÜL, başta Sarıkamış Harekatı olmak üzere, Çanakkale, Yemen, Balkan Harbi, Kore Harbi, Kıbrıs başta olmak üzere ülkemiz tarihinde yaşanmış savaşlarla ilgili söylenmiş çok sayıda halk türküsü derledi. 2006 yılında ise bir ilke imza attı.

1999 yılından itibaren, Sarıkamış Harekatında donarak şehit düşen askerlerimiz için söylenmiş türküleri derleyerek bir albümde topladı. Albüm ‘’Bir Beyaz Ölüm’’ adı ile 2 cd olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı. Halk Müziğimizin tanınmış pek çok sanatçısı bu albümde sesleri ile kendisine destek sundu. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla KOÇ’un katıldığı albüm galası 23 Aralık 2006 yılında Sarıkamış’ta yapıldı.

 

*Derlemelerine devam eden Sanatçı,2009 da bu kez konuyu daha da geniş bir şekilde ele alarak ‘’Sarıkamışa Varamadan’’ isimli ikinci bir albüm yayınladı.

*2004 yılından bugüne kadar, Sarıkamış ve Çanakkale konulu çok sayıda konser verdi.

* Uzun araştırmalar sonucu Sarıkamış Destanı ve Çanakkale Destanı isimli iki ölümsüz esere imza attı.

*TRT MÜZİK’te hazırlayıp sunduğu TAKVİMLER isimli anma programları ilgi ile izlendi.

* Uzun yıllardır gerçekleştirdiği ‘’ Bir Hürriyet Türküsü - ÇANAKKALE DESTANI ‘’ adlı programlar, büyük beğeni ve ilgi görmektedir.

*Eserleri THY müzik yayınlarında Seçme eserler listesinde de yer alan Sanatçı, MESAM ve MÜYORBİR üyesi, aynı zamanda Mesam Yönetim Kurulu üyesidir.

 

‘’… Sarıkamış Harekatının ağıt türkülerini Recep ERGÜL’ den dinledim. Üstün bir musıki icrası ve tesirli bir ses güzelliği terkibinde söylediği türkülerle, gözlerin nasıl yaşardığını gördüm… ‘’

 

Yılmaz KARAKOYUNLU

Yazar - Devlet Eski Bakanı

‘’ Sarıkamış Dağlarında donarak can veren gencecik çocukların dramlarını en iyi bu ağıtlar anlatır. Bu ağıtların her biri bir roman konusudur. Ve bu romanların yazarları ise halktır. O gencecik çocukların annesi, babası, yavuklusu ve kardeşleridir. Recep ERGÜL, bu eserleri derleyerek Sarıkamış Allahüekber Dağlarındaki sis perdesinin aralanmasına önemli bir katkı sunmuştur. Hüzünle dinledim.

Sarikamiş BEYAZ UMUT Derneği

31 Aralık 2016 ·

 

 HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

SARIYERDEN SÜREYYA ÇİNİK, KÜÇÜKÇEKMECEDEN  ORUÇ OYMAK  ADAY ADAYI…

 

2019 Yerel Yönetim Seçimleri yaklaştıkça sınırlı sayıda da olsa hemşerilerimizden aday adaylıklarını açıklayanlar ortaya çıkmaya başladı.. Bölge iş-stk dünyamızdan tanıdığımız Süreyya Çinik İstanbul Sarıyer’den , bir diğer hemşerimiz Oruç Oymak İse KüÇüK Çekmece den aday adaylıklarını açıklayan hemşerilerimiz oldular.

 

Adaylıklarını açıklayan hemşerilerimize iş-stk dünyamızdan tam destek mesajları geldi.

 

Sarıyer Belediye Başkanlığı İçin Sürpriz Aday Aday’ı!

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor 

2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimler için CHP Sarıyer'den sürpriz bir isim adaylık başvurusu yapıyor.

 

Yerel seçimler için aday adaylığı başvurularını başlatan CHP Sarıyer’de aday adayı başvuruları tüm hızı ile devam ediyor.

 

CHP’de Sarıyer’de 2 dönemdir belediye başkanlığı yapan Şükrü Genç’in bugün büyük ve coşkulu bir kalabalıkla aday adayı başvurusunun arkasından bir partili daha aday adayı olarak başvuru yapmaya hazırlanıyor.

 

Aday adaylığı başvurularının son gününde ilçe başkanlığına gidip başvurusunu yapacağı söylenen eski ilçe başkanı Süreyya Cinik’in Şükrü Genç’ten sonra CHP’de Sarıyer Belediyesi ikinci Aday Adayı olması beklenmekte.

 

Süreyya Cinik kimdir?

 

Süreyya Çinik, 1961 yılında Kars’ta doğdu. Fatih Kız Lisesini bitirdi. Avusturya Ggoethe Enstütüsü-Ober Stuffe, Marmara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler Yüksek Lisans (Tez aşaması)

 

1988 Sosyal Demokrat Halkçı Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda siyasete başladı. Başladığı günden itibaren CHP kadın gücü olarak daha fazla ne yapılır düşüncesi ile projeler üretti.Bir çoğunu faliyete geçirme başarısı gösterdi .

 

Süreyya CİNİK , 9 Eylül 1992 Sarıyer CHP’nin Kurucu yönetim kurulu ve seçilmiş ilk ilçe kadın ilçe sekreteri oldu.

 

Daha sonra ki yıllarda, 1994 ‘de Sarıyer Belediye Başkan adayı oldu. CHP-SHP birleşmesine kadar İlçe örgütlenmeden sorumlu Başkan yardımcılığı ve ilçe Başkanlığı yaptı. 1995 yılında 13.sıra en genç kadın aday olarak CHP ‘de İstanbul Milletvekili adayı oldu.

 

Süreyya CİNİK, STK larada çok önem verdi. Görev süresince bir çok dernek ve vakıflara üye olarak çalışmalara destek verdi. Bunlardan bazıları, Sarıyer Kars-Ardahan-Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlığı, Kars-Ardahan-Iğdır Sanayici ve İşadamları Derneği (KAISİAD) Kuruyucu Başkanlığı, İstanbul Sarıyer Kadın Dayanışma ve Çevre Platformu Başkanlığını’dır.

İngilizce ve Almanca biliyor.

 

 

Oruç Oymak, Küçükçekmece'ye talip oldu

 

CHP'li Oruç Oymak, Küçükçekmece Belediye Başkan aday adaylığı için dosyasını teslim etti.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise 

GERÇEK GÜNDEM - Küçükçekmece Belediye Başkan aday adayı CHP'li Oruç Oymak, aday adaylığı dosyasını CHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı'nda İlçe Başkanı Turgay Özcan'a teslim etti.

 

CHP'li Oruç Oymak, aday adaylığı dosyasını teslim ettikten sonra kendisini desteklemek için gelen partililere neden aday olduğuna ilişkin konuşma yaptı. CHP'li Oruç Oymak'ın partililere seslendiği konuşması şöyle:

 

"Sevgili dostlarım, he,pinize yürekten bir merhabayla sözlerime başlamak istiyorum.

1970 yılında buradan kilometrelerce uzakta, güzel Türkiye’mizin başka bir ikliminde, başka bir coğrafyasında, Kars’ta 7 kardeşten biri olarak dünyaya gözlerimi açmışım. İlkokulu Kars’ta tamamladıktan sonra, 10 yaşında,  bana okul, iş, aş, eş olan ve bundan sonraki yuvam olacak Küçükçekmece’yle tanıştım.

 

Ortaokul ve Liseyi Sefaköy Lisesi’nde okuduktan sonra hayat, bu kentte yaşayan birçok hemşerim gibi beni de iş yaşamına sürükledi ve ticarete atılmaya karar verdim. Ben insanların en mutlu günlerini çok daha güzel kılmak için çabalayan bir işletmeciyim. Bugün ise düğün salonlarımız ile birlikte birkaç ticari alanda da faaliyetlerime devam ediyorum ve bu hizmetlerimin tamamını Küçükçekmece’de gerçekleştiriyor olmaktan son derece mutluyum.

 

Kıymetli dostlarım,

 

Hayatımızın mükemmel dönüm noktaları vardır. Bu dönüm noktalarından bir tanesi, cok saygıdeğer bir aile olan Oymak ailesinin  bir ferdi olmak hacı babam* hacı annem ve kardeşlerimle mutlu huzurlu bir yaşantım oldu bir diğer donum noktası ise  bana hayatın bahşettiği güzelliklerden biri olan Süreyya Hanım ile evlendiğim 1994 yılıdır. Nice zorlukları onunla birlikte el ele aştık. Orçun, Çağan ve Sercan gibi 3 tane pırıl pırıl evladım ise 24 yıllık yolculuğumuzun en güzel hediyesi. Böyle evlatlara ve böyle bir eşe sahip olduğum için Yüce Allah’a binlerce kez şükürler olsun.

 

Bu mükemmel dönüm noktalarından bir diğeri  ise kalbimi, ömrümü, yarınlarımı adadığım, varlığını ve köklerini Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk’tan, Misak-ı Milliden, Devrimlerden alan, ruhunda Türkiye olan, Cumhuriyet olan, İsmet İnönü olan, Mustafa Kemal Atatürk olan al yıldızlı bayrağımız olan altı ok olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olduğum 2000 yılıdır. Bu ulu çınarın altında nice güzel zamanlarımız, zorluklar, güzellikler ve kazanımlar yaşadım. Beni 2009 yılında Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi, İstanbul İl Başkan Yardımcısı yapanda Cumhuriyet Halk Partisidir. O sebeple 2011 yılında en başarılı meclis üyesi seçildiğimde ilk aklımdan geçen “İYİKİ VARSIN CUMHURİYET HALK PARTİSİ” cümlesi olmuştu.

 

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

HOÇ-FED’DE DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPILDI..

Türkan Yılmaz Başkanlığında seçilen yeni Hoç-Fed yönetimi önceki Başkan Latif Yılmaz ve yönetimi arasında devir teslim yapıldı.

Görüntünün olası içeriği: 10 kişi, Nayim Ateş, Ekrem Ozer, Şeref Caferoğlu, Turgay Zorba ve Hikmet Öztürk dahil, oturan insanlar ve iç mekan

Devir teslimde Hoç-Fed önceki yönetimi le yeni yönetim biraraya geldi.

Devir teslim töreninin ardından yeni yönetim Türkan Yılmaz başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Kobngreile durum değerlendirmesi yaptılar..

 

İŞ –STK DÜNYAMIZ YILDIZIN AMCASININ CENAZESİNDE  BULUŞTU..

 Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, Ä°smail Koç, Adnan Özer, Yılmaz Koç ve Mehmet Özbek dahil, ayakta duran insanlar, kalabalık ve açık hava

İş adamlarımızdan Özcan Yıldız’ın amcası Ahmet Yıldızın vefatı dolayısıyla iş-stk dünyamız, hemşeri camiamız Kavacık Rüzgarlıbahçe Merkez camiinde buluştular.  Yıldızı son yolculuğunda yüzlerce hemşerilerimiz birlikte uğurladılar. Vefat eden Ahmet Yıldız, Kandilli Balıkçısında İstanbul’un önde gelen Balık Ustalarından Ömer Yıldızın babasıydı. Cenaze, kılınan öğle namazının ardından Anadolu Kavağı Mezarlığına defin edildi.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, Memet Avsar ve Tevfik Öztürk dahil, ayakta duran insanlar, takım elbise ve açık hava

 

Turizm –hizmet sektöründe İrfan Koçtan , Yıldız Film Platolarıyla sinema sektörünün önde gelen temsilcisi Ercan Yıldız, Merih Pastahaneleri Bişar Yılmaz, Casim Yıldırım, Abdfullah Adıman.. gibi onalrca iş adamı, Turgay Zorba, Şeref Caferoğlu,Osman Arsalan gibi federasyon ve Hoç-Fed yöneticileri, Xeskar, Bebereg-Sıxırpet, Panig gibi onlarca derneğimizin başkan ve yönetimleriyle siyasi parti temsilcileride katıldılar.

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

ETİKETLER : Halk Müziği Sanatçısı Ergülden Konser Çinik ve Oymak Aday Adayı Hoç-Fed’de Devir Teslim İş-STk dünyamız Yıldızın amcası n cenazesinde buluştular.
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA