Iğdır-Tuzluca HDP İlçe Kongresine Yoğun İlgi

HDP’nin yerel seçimler öncesi Iğdır’da teşkilat yenilmeye gittiği Tuzluca ilçe kongresine HDP PM Üyesi Müşerref Geçer’de katıldı
Bu haber 2018-10-07 10:51:23 eklenmiş ve 1629 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Iğdır’ın Tuzluca ilçesi Halkların Demokratik Partisi (HDP) 2. Olağanüstü kongresi dün (06.10.2018) gerçekleştirildi. Partinin ilçe binasında saat 10.00’da başlayan kongreye vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği görüldü. HDP’nin yerel seçimler öncesi Iğdır’da teşkilat yenilmeye gittiği Tuzluca ilçe kongresine HDP PM Üyesi Müşerref Geçer’de katıldı.

Divan başkanlığını görevden alınan Tuzluca belediye başkanı Mehmet Gültekin’in yaptığı kongrede, kâtip üyeliklere HDP Iğdır İl Eş Başkanı Hasan Safa, Iğdır Belediye Başkan Yardımcısı Aynur Timur ve parti yöneticisi Ahmet Karadeniz görevlendirildiler.

Açılış konuşmasını görevinden uzaklaştırılan Tuzluca belediye başkanı Mehmet Gültekin’in yaptığı kongrede, daha sonra sırasıyla HDP Iğdır Milletvekili Dr. Habip Eksik, Iğdır Belediye Başkanı Av. Murat Yikit, HDP Iğdır İl Başkana Hasan Safa ve görevden alınan Tuzluca belediye meclis üyesi Neşegül Can birer konuşma yaptılar.

Kongrede faaliyet ve mali raporun okunup oylanmasından sonra seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimde Azeri Türkü Cemşit Bozyiğit, tekrar ilçe başkanı seçildi. Cemşit Bozyiğit’in güven tazelediği HDP Tuzluca İlçe yönetimine şu isimler seçildi: Ayşe Bağış, Resul Yerlikaya, Hasan Bozkurt, Abdullah Gelturan, Engin Kızıltaş, Mehmet Damar ve Abdullah Tosun…

Seçimden sonra HDP Tuzluca ilçe başkanlığına yeniden seçilen Cemşit Bozyiğit bir teşekkür konuşması yaptı. 

“Belediyeyi kazanıp kardeşlilik anıtını yeniden meydana dikeceğiz”

Kongreye katılan HDP heyeti, PM üyesi Müşerref Geçer ile birlikte kongreden sonra Tuzluca esnafını ziyaret ettiler. Esnaf ziyaretinde görevden alınarak yerine kayyum atanan Tuzluca Belediye Başkanı Mehmet Gültekin’e sarılan bir vatandaş: “30 Mart’taki seçimlerde belediyeyi tekrar alacağız. Yıktıkları barış ve kardeşlik anıtını tekrar meydana dikeceğiz.” Diyerek sevgisini göstermesi heyete duygusal anlar yaşattı.

 Kongre ve Ensaf ziyaretinden görüntüler:

Kongreye katılan HDP heyeti, PM üyesi Müşerref Geçer ile birlikte kongreden sonra Tuzluca esnafını ziyaret ettiler

Tek liste ile gidilen seçimde Cemşit Bozyiğit, tekrar ilçe başkanı seçildi

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA