TERÖR-TÜNEL, CUDİ, PKK ve KIRMIZI LİSTE…

Türkiye Kürdistanında onyıllardır süren ve bir türlü bitirilmeyen projeler Türkiye’nin terör örgütü PKK’nin ve FETÖ’nün belini kırması ve bu örgütlerin kırımızı listelerini delmesiyle kısa bir zamanda tamamlanmaya başlandılar…
Bu haber 2018-09-24 08:41:58 eklenmiş ve 1391 kez görüntülenmiştir.

 

TERÖR-TÜNEL, CUDİ, PKK ve KIRMIZI LİSTE… 

 

Türkiye Kürdistanında onyıllardır süren ve bir türlü bitirilmeyen projeler Türkiye’nin terör örgütü PKK’nin ve FETÖ’nün belini kırması ve bu örgütlerin kırımızı listelerini delmesiyle kısa bir zamanda tamamlanmaya başlandılar…

 

20-30  yıldır devam eden fakat terör  nedeniyle bir türülü bitirilemeyen projeler son-1-2 yıldır kısa zamanda bitirilmeye başlandı. Cudi Dağı tünelleri, Amedeki tarihi eserlerin restorasyonu..  fetö –pkk terörünün belinin kırılmasıyla kısa zamanda bitirildiler. Cudi Dağı Tüneli Şırnak ile Cizre ilçesi arasındaki uzaklığı 55 dakikadan 15 dakikaya indirdi. Kürdistanda artık silahlar ve ölüm değil halka hizmet yarışı ve turizm patlaması yaşanmaya başlandı...

 

Kayyum atanan belediyelerde ise Kürdistanda imardan iskana, turizimden, ekonomiye  halkın refah düzeyine  hızla iyileşmeler ve büyümeler yaşanmaya, göç tersine dönmeye başladı.

 

Eski Diktatör TC ile  PKK ve FETÖ ve diğer terör türevleri  el ele vererek yarım yüzyıla yakındır Kürdistanı bir cehenneme halkın sokağa çıkmaya korktuğu her gün onlarca Kürdün katl edildiği bir mezbahaya çevirmişti.

 

Ama 15 Temmuz Fetö işgal hareketinin çökertilmesi, Ak Parti iktidarı ile birlikte terör örgütlerinin belinin kırılması sonucu Diyarbakır, Van vb. adları terörle anılan Kürt şehirleri artık milyonlarca Turistin ziyaret ettiği yaşam kalitesinin hızla yükseldiği şehirler oldular.

 

KÜRDİSTANDA TURİZİM PATLAMASI…

 

Eski puta tapan tc ve terör örgütlerinin tahrip ettiği Diyarbakırdaki 4 ayaklı minare gibi Kürdistan şehirlerinin sembolleri haline gelen bütün tarihi esrler restorasyonla yeniden can buldular. Kürdistan şehirlerine milyonlarca turist akını başladı. Önümüzdeki yıllarda Mezopotamya –Kürdistan coğrafyasında turizm patlamsı yaşanacak. Doğu ve Güneydoğudaki tarihi eserlerle yıllık yarım milyar turistin ziyaret edeceği dünyanın en büyük turizm potanyelinin olduğu tek ülke Türkiye..

 

2019 YEREL SEÇİMLERİ CHP ve HDP’NİN SDONU OLACAK…

 

Doğu ve Güneydoğu’da, Metropollerde yaptığımız araştırmalar yüzyıla yakındır attürkçülük, tatakürtçülük, Müslüman halkları dininden, diyanetinden yaşam biçiminden kopararak siyonist trör devleti israilin uşak ve kölelerine , soykırıma açık koyun sürülerine… dil-din, ırk mezhep ..  gibi olguları kullanarak halkları tarihten silmeye yönelik büyük bir soykırım harekatı olduğunu sadece Türkler ve Kürtler değil Hıristyan halklar Rumlar ve Ermenilerde görmeye başladılar. Bundan dolayı Ermenistanda devrim gibi gelişmelerle Türkiye-Ermenistan yakınlaşması da amasız başladı.

 

3. Dünya savaşının yaşandığı Ortadoğu coğrafyasında Türkiye Çinin sınırlarından Afrikanın derinliklerine mazlum milletlerin, halkların çekim merkezi  ana vatanı olurken Kürdistanda turizimden ulaşıma, imardan iskana, tarihi dokuya , Avrupadan Çin’e tarihi ipek yolu yeniden inşa edilirken; halk yaşanan gelişmeleri görmeye, ekonomikkriz diye yutturulmaya çalışılan sadırıların küresel bir savaş saldırsı olduğunu darmeye anlamaya başladı.

 

Halk, HDP-PKK çizgisinin artık Kürtlerle bir ilgi alaksının olmadığını, sol-seküler, atatürkçü, atakürtçü, kürt-türk  halkını dinininden örf-adet, gelenek ve göreneğinden koparma siyonist abd-israil oyunlarıyla Kürtlere ve Türkiye harına soykırım oyunlaının icra edildiği yapılanmalara da dönüştüklerini görmeye ve anlamaya başladı.

 

Halk kürtler adına ortaya çıkarılan sol-seküler çizgilerin özünde abd-israil tetikçileri ve bekçileri olduğunu günümüzde yaşanan gelişmelerle net olarak görmeye, anlamaya başladı.

 

Bu gelişmeler önümüzdeki yerel seçimlerde CHP’nin büyük metropollerde bitişini, Kürdistanda ise HDP’nin büyük şehir belediyelerini tamamıyla kaybetmesini beraberinde getirecek bütün gelişmelerin kapısını da sonuna kadar açtılar.

 

Türkiye’ye yönelen küresel savaşı ekonomik kriz diye yutturmaya çalışanların aksine halk önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde atatürkçüleri-atakürtçüleri  tamamıyala tarihe gömecek, Kürtler Kürt aile ve aşiretlerinin yoğunluktta olduğu proje olmayan  Hak-Par gibi partilere kaymaya başladılar. Bir başka deyişle Türkiye halkları yüzyıldır kuşatıldıkları ataputçluk ve soykırım oyunlarını önümüzdeki zaman dilimde tarihe gömeceklerdir…

 

Türkiye halkları bir taraftan bu devrimci gelişmelere imza atarken diğer taraftan Türkiye’yi natodan çıkaracak, abd-israil terör devletleriyle ticari, siyasal, sosyal ticari..  ilişkileri sonlandıracak tamamıyala asya-afrika halklarını avrasyayı esas alan yerli-milli bir muhalefetin yani Ak Partinin başaramadıklarını,eksikliklerini tamamlayan  bir milli muhalefetin doğması içinde yoğun bir çabanın içinde olacaklardır.

 

TÜNELLERE ŞEHİT ADLARI VERİLDİ..

 

Yaklaşık 21 yıl aradan sonra biri 700, diğeri 800 metre uzunluğundaki 2 tünel tamamlandı. Tünellerden biri açılırken, diğeri ise yol bağlantısına yönelik çalışmalar nedeniyle henüz hizmete alınmadı. Tünellere Page ve Erdal adı verildi. 1 Ekim 2017'de abd-isarilin paralı terör lejyonları saldırısı sonucu şehit edilen ikisi de kürt kökenli olan  Jandarma Yüzbaşı Mustafa Erdal ve güvenlik korucusu Dündar Page'nin adları verildi.

 

Hüseyin Page-Doğu Medya-Şehr-i Nuh (Şırnak)

 

HABERİN GÖRSELLERİ TIKLAYINIZ…

 

 

ETİKETLER : TERÖR-TÜNEL CUDİ PKK ve KIRMIZI LİSTE…
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA