ESKİ BAŞBAKAN NAJİB REZZAK, MALEZYAYI SOYUP –SOĞANA ÇEVİRMİŞ...

Bu Yılın Mayıs Ay’ında yapılan operasyonlarda evinde çanta –çanta mücevher, dolar… çıkan eski Malezya Başbakanı Rezzak, Varlık fonundaki 700 Milyon Doları zimmetine geçirmekten hakim karşısında. Hukuk çevreleri Rezzakın hayatının geriye kalanını hapiste geçericeğini beyan ediyorlar…
Bu haber 2018-09-22 06:20:34 eklenmiş ve 1223 kez görüntülenmiştir.

 

ESKİ BAŞBAKAN NAJİB REZZAK,  MALEZYAYI SOYUP –SOĞANA ÇEVİRMİŞ...

 

Bu Yılın Mayıs  Ay’ında yapılan operasyonlarda evinde çanta –çanta mücevher, dolar… çıkan  eski Malezya Başbakanı Rezzak, Varlık fonundaki 700 Milyon Doları zimmetine geçirmekten hakim karşısında. Hukuk çevreleri Rezzakın hayatının geriye kalanını hapiste geçericeğini beyan ediyorlar…

 

Varlık fonundaki paraları zimmetine geçirdi' denilen eski Malezya Başbakanı Razak 25 suçtan yargılanıyor...

 

21'i para aklamayla alakalı olmak üzere 25 suçtan yargılanan eski Malezya Başbakanı Necip Razak bugün hakim karşısına çıktı.

 

"Varlık fonundaki paraları usulsüz olarak kullanmak ve zimmetine geçirmekle" itham edilen Razak hakkındaki tüm suçlamaları reddetti.

 

SEÇİMLERİ KAYBEDİNCE ORTAYA ÇIKTI

 

BBC Türkçe’nin haberine göre; Razak, kişisel banka hesabına yasa dışı bir şekilde yaklaşık 700 milyon dolar geçirmekle suçlanıyor. Suçlamaların kaynağı ise Razak'ın iktidardayken kurduğu 1MDB adlı varlık fonu.

 

Razak'ın 20 yıla kadar hapsi isteniyor.

 

9 yıl boyunca Malezya'yı yöneten Razak, Mayıs ayında yapılan genel seçimi kaybetmişti.

 

SUUDİ KRALİYET AİLESİ TARAFINDAN BAĞIŞLANDIĞINI SÖYLEDİ

 

ABD Adalet Bakanlığı'nın tahminine göre, Malezya'nın varlık fonundan 4 milyar dolar çalındı.

 

Malezya'nın yeni başbakanı Mahathir Muhammed, iktidara geldikten sonra ülkede tartışmalara yol açan varlık fonunun incelenmesini istemiş, incelemeler sonunda yaklaşık 4 milyar doların fondan çalındığını tespit ederek bu paraları geri almak için çalışmalar başlatmıştı.

 

Razak, hesabına geçirmekle suçlandığı paraların Suudi kraliyet ailesi tarafından bağışlandığını savunuyor.

 

Eşi ve kendisinin yurtdışına çıkışı yasaklanan Razak'ın evine yapılan baskında çok sayıda çanta ve büyük miktarda para ve mücevher bulunmuştu.

 

Bulunan el çantaları arasında Hermes, Birkin ve Louis Vuitton gibi lüks markaların olduğu açıklanmıştı.

 

Malezya Polisi'nin Ticari Suçlar Birimi'nin Müdürü Amar Singh, "Personelimiz bu çantaların içini kontrol etti ve 72 el çantasının içinde aralarında Malezya Ringgit'i, ABD Doları'nın da olduğu para, saatler ve mücevher de bulundu. Tam olarak ne kadar mücevher var bilmiyorum. Çünkü miktarı gerçekten büyük" demişti.

 

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve oturuyor

Malezya Polisi: Eski Başbakan'ın evlerinde para ve mücevher dolu lüks el çantaları bulundu

 

Lüks el çantaları arasında Birkin, Hermes ve Louis Vuitton gibi markaların bulunduğu belirtildi.

 

Malezya Polisi, eski Başbakan Najib Razak'ın evlerinde içlerinde lüks ürünler bulunan yüzlerce kutu ve döviz dolu el çantaları bulunduğunu açıkladı.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar 

Razak'ın başkent Kuala Lumpur'daki evlerine yapılan baskınların, kamu kalkınma fonu 1MDB'deki yolsuzluk iddiaları konusunda yapılan soruşturmayla bağlantılı olduğu belirtildi.

 

1MDB'deki yolsuzluk iddiaları, Razak'ın genel seçimlerde eski müttefiki Mahathir Mohamed'e yenilmesinin başlıca nedenlerinden biriydi.

 

Razak'ın kurduğu fondaki milyarlarca doların nerede olduğu bilinmiyor.

 

Eski Başbakan'ın kendisinin de fondan kendi hesabına 700 milyon dolar aktardığı iddia ediliyor. Razak ise bu iddiaları reddediyor.

 

Mahathir Mohamed kayıp paranın bulunması için soruşturmayı yeniden açmayı değerlendirdiğini söylemiş ve Razak'ın ülke dışına çıkmasını yasaklamıştı.

 

Razak'ın ofisi, oturduğu ev ve başkentte sahip olduğu diğer adreslere yapılan baskınlar, birkaç gündür medyanın da tanıklığında devam ediyor.

 

Telif hakkıEPA

Polis bir noktada, Razak'ın evinden çıkartılan bir kasanın açılması için çilingir çağırdı.

 

Malezya Polisi'nin Ticari Suçlar Birimi'nin Müdürü Amar Singh gazetecilere yaptığı açıklamada bulunanlar arasında "Marka el çantalarının bulunduğu 284 kutu olduğunu" belirtti.

 

Singh "Personelimiz bu çantaların içini kontrol etti ve 72 el çantasının içinde aralarında Malezya Ringgit'i, ABD Doları'nın da olduğu para, saatler ve mücevher de bulundu. Tam olarak ne kadar mücevher var bilmiyorum. Çünkü miktarı gerçekten büyük" dedi.

 

Singh bulunan el çantaları arasında Hermes, Birkin ve Louis Vuitton gibi lüks markaların bulunduğunu söyledi.

 

Razak'ın avukatıysa bulunanların "çok değerli olmadığını" ve polisin "müvekilliğinin imajını bozmayı" amaçladığını söyledi.

 

Yolsuzluk skandalı

Najib Razak uzun süredir, 2009'da kurduğu devlet yatırım fonu 1Malaysia Developmend Berhad (1MDB) ile ilgili yolsuzluk ve kötü yönetim suçlamalarıyla karşı karşıyaydı.

 

Fon, başkent Kuala Lumpur'ı bir finans merkezi haline getirmek ve stratejik yatırımlarla ekonomiyi desteklemek için kurulmuştu.

 

Arcak 2015 başlarında, bankalar ve tahvil sahiplerine olan 11 milyar dolarlık borcunun taksitlerini ödeyemeyince dikkatler fon a çevrildi.

 

Wall Street Journal gazetesi, fondan 700 milyon doların Najib Razak'ın kişisel banka hesaplarına gittiğini gösteren belgeler bulunduğu haberini yapmıştı.

 

Najib ise 1MDB ya da herhangi bir kamu fonundan para aldığı iddialarını reddediyor.

 

 

ETİKETLER : ESKİ BAŞBAKAN NAJİB REZZAK MALEZYAYI SOYUP –SOĞANA ÇEVİRMİŞ...
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA