AHİM'DEN ALTAN ve ALPAY'A İKİ GAZETECİYE TAZMİNAT..

AİHM'den Gazeteci Mehmet Altan ve Şahin Alpay için hak ihlali ve tazminat kararı. AİHM, Altan ve Şahin’e 21 bin 500'er euro tazminat ödenmesine hükmetti.
Bu haber 2018-09-22 06:15:10 eklenmiş ve 1013 kez görüntülenmiştir.

 

AHİM'DEN ALTAN ve ALPAY'A  İKİ GAZETECİYE TAZMİNAT..

 

AİHM'den Gazeteci Mehmet Altan ve Şahin Alpay için hak ihlali ve tazminat kararı. AİHM, Altan ve Şahin’e  21 bin 500'er euro tazminat ödenmesine hükmetti.

 

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), kapatılan Zaman gazetesinin yazarı Şahin Alpay ile gazeteci ve yazar Mehmet Altan'ın başvurularındaki 8 şikayetten yalnızca ikisinde ihlal tespit etti ve 21 bin 500'er euro tazminat ödenmesine hükmetti.

 

AİHM, 1'e karşı 6 oyla Alpay ve Altay'ın 'özgürlük, güvenlik ve ifade özgürlüğü hakkının ihlal edildiği' kararına vardı.

 

Aleyhde oy kullanan kişi ise Türk yargıç Doç. Dr. Ergin Ergül oldu.

 

Ergül'ün AİHM'in yerleşik içtihatları uyarınca iç hukuk yollarının tüketilmemiş olması ve başvuranların mağdur sıfatlarının kalmaması, ayrıca Türkiye'nin olağanüstü hali ilanının akabinde Avrupa Konseyi Genel Sekreterine yaptığı derogasyon (askıya alma beyanı) gerekçeleriyle şikâyetlerin reddi gerektiğine ilişkin karşı oyu da mahkeme kararı ekinde yer aldı.

 

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), ikinci kez hak ihlâli kararı verdiği tutuklu gazeteci Şahin Alpay, 20 ay tutukluluk süresinin ardından geçen hafta İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce ev hapsi kararıyla tahliye edilmişti.

 

ETİKETLER : AHİM'DEN ALTAN ve ALPAY'A İKİ GAZETECİYE TAZMİNAT..
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA