BEBEREG –SIXIRPETLİLER TEK DERNEK ÇATISI ALTINDA BİRLEŞME KARARI ALDILAR…

Ardahan –Hoçvan Samanbeyli Kültür ve Dayanışma Derneği kurulduğundan beri Sıxırpet –Beberegin tek çatı altında toplanması sorununa iki köyün tek dernek çatısı altında toparlayarak çözüme kavuşturdu.
Bu haber 2018-09-17 07:41:08 eklenmiş ve 2393 kez görüntülenmiştir.

 

BEBEREG –SIXIRPETLİLER TEK DERNEK ÇATISI ALTINDA BİRLEŞME KARARI ALDILAR…

 

Ardahan –Hoçvan Samanbeyli Kültür ve Dayanışma Derneği  kurulduğundan beri Sıxırpet –Beberegin tek çatı altında toplanması sorununa iki köyün tek dernek çatısı altında toparlayarak çözüme kavuşturdu.

 

İş adamlarımızdan Yıldız Film Platoları Sahibi Ercan Yıldız, Doğu Medya genel yayın Yönetmeni Yusuf Yasin Sit, Tuncer öztürk, Özcan Sit… gibi ileri gelen Bebereg-Sığırpetliler iki köyün tek dernek çatısı altında birleşmeleri için dernek merkezinde dernek yönetimi ile bir araya geldiler.

 

Dernek genel başkanı   Ayhan Öztürk ve Eş Başkan Sadegül Yıldız açılış konuşmalarını yaparak gelenleri selamladılar. İki köyün tek dernek çatısı altında birleşmeleri gündemiyle toplandıklarını  ifade ettiler. Başkanlrın açılış konuşmasının ardından görüş alış verişinde bulunuldu.

 

Toplantıda ilk konuşmayı yapan iş adamı Ercan Yıldız, dernek kurulduğundan beri iki köyün tek dernek çatısı altında birleşmeleri belki istisnalar olabilir ama hepimizin ortak isteği.  Şimdi Ben Beberekliyim eşim Sıxırpetli. Ve kurulduğundan beri  dernekte nasıl koştuğumuzu hepinizin malumu, bir etkinliğimiz olduğunda Bebereg-Sıxırpet farketmez herkesin kapısını çalıyoruz.  Etkinliklerede birlikte katılıyoruz.  Nereden bakarsanız bakın Bebereg-Sıxırpetliler ancak tek çatıtında yer alarak güçlü bir dernek olma şansına sahiptirler. Yıldız “ Eşim Sıxırpetli, ben Beberegliyim bizi nasıl birbirimizden ayıracaksınız”  diye  espri yaparak iki köyü açısından durumun ciddiyetini ortaya koydu.

 

Yusuf Yasin Sit ve diğer konuşmacılarda İstanbul genelinde dağınık nüfus yapısı göz önüne alındığında ancak tek dernek çatısı altında var olabileceklerini, güç olabileceklerini belirttiler. Fazlada resmiyete takılmamak gerektiğini belirten konuşmacılar, önemli olan bizim akrabalığımız, aynı kültüre, ortak değerlere sahip olmamız, birbirimize yakınlığımız ve akrabalığımızdır. Siyaset, görüş.. üstü durarak Sığırpet-Bebereg Ailesini büyük ailemizi dernek çatısı altında inşa etmek zorundayız. Aksine büyükşehrin  öğütücü dişlileri altında öğütülür gideriz dediler.. Bütün konuşmacılarda düğün-cenaze heryerde birlikteyiz. İsesekte ayrı hareket etme lüksümüz yok.  Kendimize yer alma, İstanbul Anadolu ve Avrupa Yakasında nüfusumuza daha iyi nasıl hizmet veririrz, nasıl daha iyi bir alt yapı inşa ederiz bu konulara kafa yormalıyız dediler…

 

Dernek başkanı Ayhan Öztürk ve Eş genel başkan Sadegül Yıldız’da, etkinliklerde beberegli –sıxırpetli farketmez herkes desteğini sunuyor. İki köyün iş adamından aile ve sülalerine herkes desteğini sunuyorsa bunun bir resmiyete kavuşturulması gerekmektedir.  Şu anda derneğimizin üye sayısının yarısına yakını beberegli. Bizim yaptığımız mevcut durumu resmiyete kavuşturmak oldu.

 

Derneğin adını Sığırpet-Beberg Kültür ve Dayanışma Derneği olarak değiştirdiler.

 

Pazar günü Esenyurtta bulunan Sığırpet Derneği merkezinde bir araya gelen Bebereg- Sıxırpetliler tbnın da, halkında isteği doğrultusunda birleşme kararı aldıklarını ve tek çatı altında dernekçilik faaliyetlerini sürdüreceklerini kabul  ettiler.

 

DERNEĞİN MERKEZİNDE PAZAR GÜNÜ (23-09-2018) AŞURE YEMEĞİNDE BULUŞUYORUZ…

İki köyün tek dernek çatısı altında birleşme kararı almasının ardından bu heycanı herkesle paylaşmak için yönetim önümüzdeki, Pazar günü bu ayın 23’ünde saat 14.00 ,  17.00  arası aşure programıyla Sıxırpet –Bebereglileri ağırlayacak. Ve yönetim, herkesi aşureye bekliyoruz dediler.

 

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ…

 

ETİKETLER : BEBEREG –SIXIRPETLİLER TEK DERNEK ÇATISI ALTINDA BİRLEŞME KARARI ALDILAR…
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA