ÇİN ve RUSYA’DAN VOSTOK 2018 TABİKATINA TÜRKİYE’YE KATILMA DAVETİ …!

Rusya, İran, Türkiye Arasında milli parlarla ticaret dönemine geçilme kararı alındığı bu günlerde Rusya'dan Türkiye’ye Nato’nun bütün dengelerini sarsacak bir dev davet teklifi geldi. Rusya'nın Çin ile birlikte Sibirya'da yapacağı ve bu yüzyılın en büyük askeri tatbikatı olan Vostok 2018 tatbikatına Türkiye’ de davet edildi..
Bu haber 2018-09-09 19:46:02 eklenmiş ve 1067 kez görüntülenmiştir.

 

ÇİN ve RUSYA’DAN VOSTOK 2018 TABİKATINA TÜRKİYE’YE KATILMA DAVETİ …!

 

Rusya, İran, Türkiye Arasında milli parlarla ticaret dönemine geçilme kararı alındığı bu günlerde Rusya'dan Türkiye’ye Nato’nun bütün dengelerini sarsacak bir dev davet teklifi geldi. Rusya'nın Çin ile birlikte Sibirya'da yapacağı ve bu yüzyılın en büyük askeri tatbikatı olan Vostok 2018 tatbikatına Türkiye’ de davet edildi..

 

Milli Savunma Bakanı Akar, Tahran dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'nın Çin ile birlikte Sibirya'da yapacağı Vostok 2018 tatbikatına Türkiye'nin de davet edildiğini ve konuyu değerlendirdiklerini söyledi.

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile olan üçlü zirvesi için gittiği Tahran'dan dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönüş uçağında Suriye'de siyasi çözümden ABD ile olan ilişkilere kadar önemli konularda açıklamalarda bulundu.

 

Erdoğan, Suriye’nin başına gelenlerin arkasında Doğu Akdeniz’deki doğalgaz rezervleri olduğu söylemleri anımsatılarak Akdeniz’e ilişkin sorular üzerine, Türkiye’nin hem bölgedeki gelişmeleri izlediğini hem de kendi değerlendirmelerini yaptığını kaydetti. Erdoğan, halen Akdeniz’de Rusya’nın tatbikat yaptığını anımsatırken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da tatbikatlar hakkında bilgi verdi.

 

Denizde yapılan tatbikatın 25 gemiyle, 30 noktadan başladığını, gemilerin üzerinde gerçek mühimmat, 20-25 km menzile sahip füzeler olduğunu anlatan Akar, şu ifadeleri kullandı:

 

Amerika da bunu görüyor. Yani tatbikat önem taşıyor

 

Akar, önümüzdeki günlerde yapılacak Vostok-2018 tatbikatına Türkiye’nin de davet edildiğini ve halen katılımın değerlendirildiğini açıkladı. Rusya’nın 11-17 Eylül arasında Çin ve Moğolistan’la Sibirya’da yapacağı ortak tatbikata 300 bine yakın Rus askeri katılacak.

 

VOSTOK 2018 TATBİKATI NE MANAYA GELİYOR?

 

Rus Savunma Bakanlığı kaynakları, Vostok 2018 Tatbikatı’nın yaklaşık 300 bin personelin katılımıyla bir rekor kıracağını ve kuvvet hazırlama seviyesi ile meşhur Sovyet Zapad-81 Tatbikatı’ndan bu yana en güçlü caydırıcılığı görünür kılacağını belirtiyorlar. Açık-kaynaklı veriler, yaklaşık 36 bin kara harp platformu ile bin kadar uçağın tatbikata katılacağını; Merkez ve Doğu askeri bölgelerinin, Hava İndirme Birlikleri’nin, Kuzey ve Pasifik donanmalarının faaliyette aktif rol alacağını ortaya koyuyor.

 

Çin askeri birliklerinin yaklaşık 3 bin 200 personel, 30 döner-kanatlı unsur ve 900 kadar kara harp platformu ile tatbikata katılacak olması büyük önem arz ediyor. Sovyetler Birliği döneminde genel bir çatışmanın eşiğine kadar gelen iki silahlı kuvvetlerin bugün birlikte Vostok Tatbikatı gerçekleştirecek olması hem ABD’ye bir mesaj niteliği taşıyor hem de Moskova ile Pekin arasındaki askeri stratejik işbirliğinin geldiği aşamayı gösteriyor.

 

TÜRKİYE, RUSYA VE İRAN YEREL PARA BİRİMİYLE TİCARET YAPACAK

Mısırlı uzman: Kasımda büyük değişiklikler olacak! 

Rusya-İran-Turkiye, 3 ülke, yerel para birimleriyle ticaret yapma konusunda anlaştı. İran Merkez Bankası Başkanı Abdunnasır Himmeti, Türkiye, Rusya ve İran'ın yerel para birimleriyle ticaret yapma konusunda mutabık kaldığını söyledi.

 

İran Merkez Bankası Başkanı Abdunnasır Himmeti, Türkiye, Rusya ve İran'ın yerel para birimleriyle ticaret yapma konusunda mutabık kaldığını söyledi.

 

Himmeti, basına yaptığı açıklamada, yakın bir gelecekte Türkiye ve Rusya Merkez Bankalarının yöneticileriyle bir araya geleceklerini ve mutabık kalınan hususların hızlıca uygulamaya geçmesini temenni ettiklerini ifade etti.

 

İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen Suriye konulu zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katılımıyla verimli görüşmeler yaptıklarını aktaran Abdunnasır Himmeti, petrol, gaz ve temel ürünlerin alışverişi ile bankacılık konularında uzlaşı sağlandığını kaydetti.

 

Himmeti, 3 ülkenin de ticarette doların devre dışı bırakılması konusunda hemfikir olduğunu, Türkiye-Rusya-İran'ın kendi para birimleriyle ticaret yapacağını ve belirlenen kur üzerinden işlem yapılacağını vurguladı.

 

Bu arada Himmeti, geçen ay İran'da petrol dışı ihracattan sağlanan 2 milyar 500 milyon dolar tutarındaki gelirin, temel ürünler ve fabrikalara hammadde ithalatı için düşük kurdan ithalatçılara tahsis edildiğini, bundan sonra da serbest piyasada 16 bin tümen olan avroyu ithalatçılara 9 bin tümenden satacaklarını açıkladı.

 

AA.. DÜNYA TEK KUTUPLU OLMAKTAN  ÇIKMIŞ…

Karikatür

ABD İç Güvenlik Bakanı Kirstjen Nielsen, ‘Amerika’nın tek kutuplu dünyasını ve yaşam biçimini’ tehdit eden, dünyanın değişen düzeninden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

 

ABD İç Güvenlik Bakanı Kirstjen Nielsen, George Washington Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada dünyada değişmekte olan güç dengesine değindi.

 

Nielsen, "Uluslararası sistemi on yıllar boyunca belirleyen güç dengesi yıkılıyor. Amerika'nın tek kutuplu dünyası tehdit altında. Dünya genelinde iktidar vakumu oluşuyor ve bu boşluk hızlı bir şekilde düşman devletler, teröristler ve uluslararası suçlularla doluyor. Tümünün ortak bir hedefi var, yaşam biçimimizi bozmak istiyorlar ve birçoğu kargaşa, istikrarsızlık ve şiddet yayıyor" diye konuştu. Kadının konuşmasına dikkat, Amerikanın yüzyıldır işlediği suçları dünyanın üzerine yıkmaya çalışmak için hala öğrencileri ve amerikalıları kandırmaya çalışıyor...

 

 

 

ETİKETLER : ÇİN ve RUSYA’DAN VOSTOK 2018 TABİKATINA TÜRKİYE’YE KATILMA DAVETİ …!
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA