BEYKOZ ÇAYIR FESTİVALİ YÜZBİNLERİ BİRBİRİYLE BULUŞTURMAYA BAŞLADI...

Anadolu, Mezopotamya'nın zengin folklor, türkü, inanç kültürü, yemek kültürü, kültürel değerlerinin zengin kültürünün sergilendiği, yüzbinleri birbiriyle buluşturan Beykoz Belediyesi Geleneksel Tarihi Beykoz Çayır Festivali Perşembe günü Başladı...
Bu haber 2018-08-04 07:59:30 eklenmiş ve 3122 kez görüntülenmiştir.

 

BEYKOZ ÇAYIR FESTİVALİ YÜZBİNLERİ BİRBİRİYLE BULUŞTURMAYA BAŞLADI...

 

Anadolu, Mezopotamyanın zengin folklor, türkü, inanç kültürü, yemek kültürü, kültürel değerlerinin zengin kültürünün sergilendiği, yüzbinleri birbiriyle buluşturan Beykoz Belediyesi Geleneksel Tarihi Beykoz Çayır Festivali Perşembe günü (2-12 Ağustos), Beykoz Sivaslılar Sosyal Derneği ve Beykoz Erzurumlular Derneği’nin etkinlikleriyle başladı. Cuma günü (3-8-018) ise Bekoz Ardahanlılarla, Beykoz Kars Ardahan Iğdır derneği etkinliği ile devam etdi.

 

Kars Ardahan ve Ardahan Derneği stantlarında bölgeye özgü yöresel yiyecekler, içecekler bölgenin diğer alanlardaki kültürel değerleri çok güzel bir şekilde sergilenireken, Çayır genelinde ise birbirinden renkli görüntüler,  ortaya çıkmaya başladı.

 

Çayır'ı dolduran onbinleri belediye yetkilileri hergün güzel ikramlarla karşılamaya başladılar. Açılış öncesinde çayırın etrafında kurulan geleneksel el işi ürünleri ve yemeklerin sergilendiği stantları dolaşan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek festivali izlemeye gelen vatandaşlara alanın farklı noktalarında kurulan stantlarda çorba ikram etti.

 

Festivalin ilk günü  Erzurum ve Sivas’ın tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini anlatan tanıtım filmleri ile başlarken 2. günü Kars-Ardahan dernelklerinin etkinliği ile devam etdi.

 

Kars -ardahan gecesinde ise tam bir sanatçı furyası yaşandı. Bölgemizin önde gelen sanatçısı Burhan Yıldırım gecenin sunumunu yaparken, Mehmet Kılıç, Berwar, İsmail Avcı, Kenan.. gibi onlarca sanatçı sahne aldı. Tam bir müzik şöleni yaşattılar. Ondan önceki günde ise Hüseyin Yıldırım ve Burhan Topal sahne almışlardı.

 

Her iki  etkinlikte de dernek başkan ve yönetimleri bu harika etkinliğinden dolayı, kültürel değerleri yayma ve yaşatmasından dolayı, onbinleri birbiriyle buluşturmasından dolayı  başkan Yücel Çelikbilek'e teşkkür ettiler.

 

Tarihi Beykoz Çayırı’nda yapılan ilk iki günlük geceye Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, belediye başkan yardımcıları, yöre derneklerinin başkanları, yönetimleri, bölgemizin önde gelen simalarından Gürsel Tekin, bölgemizi ilgilendiren her etkinliğe katılan Ataşehir BLd. Bşk Yrd. Orhan Çerkez, Sarıyer Bld. Bşk. Şükrü Genç gibi birbirinden değerli bir protokol da katılım gösterdiler.

 

DOĞU ANADOLU SERHAT BÖLGESİ DERNEKLERİ ETKİNLİĞİNE HALKTAN KATILIM ÇOK AZ OLDU...

 

ilk iki günde yapılan etkinlikte dernekler protokol bölümünü bile dolduramadılar. Kars-Ardahan gecesine katılan Gürsel Tekin vb. önde gelen hemşerilerimiz bu tür gecelerde onbinlere hitap yerine bu boşluğu görünce büyük bir şaşkınlık yaşadılar. Tekin kısa zaman içinde programı olduğunu söyleyerek alandan ayrıldı. Bu durum serhat bölgesi-doğuanadolu bölgesi derneklerinin neden kitlelerine hakim olmadıkları sorusunu gündeme getiriken, genel anlamda Beykoz Çayır festivali inanılmaz derecede güzelliklere sahane olmaya yüzbinleri bir biriyle buluşturmaya başladı. Beykoz çayırı her akşam dolup taşmaya binleri birbiriyle buluşturmaya başladı.

 

Sadece Beykoz'da değil İstanbulun diğer birçok ilçesinde de Kars Ardahan Derneklerinin etkinliklerine halktan, derneklerden katılım çok kötü düşmüş durumda. Geçen ay Ardahan Dernekler Federasyonunun Bakırköy'de yaptığı etkinlikte de benzer görüntüler ortaya çıkmış halktan, federasyona üye derneklerden katılım olmamıştı. İstisnalar dışında kars-ardahan dernekçiliği bu alanı kendi egoları için kullanan anlayışlar nedniyle kötü bir gerileme ile yüzyüze. Serhat halkının,  yönetimlerin bu gerileme üzerine kafa yormaları gerekmektedir. Bu gerilem nedeniyle bölge nüfusumuz 2019 yerel seçimlerinde yerelde, kamuda, iş dünyasında siyasette yine nal toplayacaklardır. Derneklerin kötü kullanılması nedniyle nüfusumuzun 1. 2. 3. olduğu İstanbulun birçok ilçesinde yine çöpçü tayin eceek gücümüz olmayacaktır. Halk kendileriyle oynayanları deşifre etmedikçe, ekarte etmedikçe her alanda gerileme de kaçınılmaz olmaktadır...

 

HABERİN FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

ETİKETLER : BEYKOZ ÇAYIR FESTİVALİ YÜZBİNLERİ BİRBİRİYLE BULUŞTURMAYA BAŞLADI...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA