HALKLAR TÜRKİYE'YE BAĞLANMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİLER...

Geçmiş haber ve anlizlerrimz de de sıkça vurguladığımız gibi Türkiye'nin bütün etraf coğrafyası ve halkları Türkiye ile birleşmek bütünleşmek için harekete geçtiler.
Bu haber 2018-08-03 10:17:37 eklenmiş ve 976 kez görüntülenmiştir.

 

HALKLAR TÜRKİYE'YE BAĞLANMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİLER...

 

Geçmiş haber ve anlizlerrimz de de sıkça vurguladığımız gibi Türkiye'nin bütün etraf coğrafyası ve halkları Türkiye ile birleşmek bütünleşmek için harekete geçtiler.

 

2017-18 yılından beri Türkiye'ye katılmak için sık-sık eylem yapan Suriyeliler, Suriye halkı, Lazkiye, İdlib , Hama, Afrin, Kobani gibi bölgelerin Türkiye’ye bağlanmasını istiyorlar.

 

Suriyeliler ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklardalar. Aslında bu alışık olduğumuz bir durum. Ancak bu kez mesaj daha farklı. Çünkü eskisi gibi “Türk askeri bizi korusun” demekle kalmıyorlar, “Türkiye’nin himayesine girmek istiyoruz” diyorlar.

 

Suriye’de Lazkiye, İdlib , Hama, Afrin, Kobani. gibi kritik bölgelerin Türkiye'ye bağlanmasını isteyen Suriyeliler, dinli -dinsiz barbar terör ordu ve örgütleri, abd-israil kuşatması ve diktatör  Esed rejmi zulmu altında yaşamak istemediklerini ifade ettiler. Halk Türkiyeye bağlanmak için sık-sık eylem yapmaktadır.

 

O gösterilere katılan siviller ellerinde Türk bayrakları ve üzerlerinde “biz Türkiye’nin himayesine girmek istiyoruz” yazılı pankartlarla Türkiye’ye çağrıda bulunuyorlar.

 

Son olarak Hama’nın kuzeyinde İdlib’teki Türk askeri gözlem noktasına yürüyen kalabalık, ”Esed rejimini reddediyoruz, Türkiye himayesine girmeyi talep ediyoruz” sloganlarıyla gösteri düzenledi.

 

Suriyeli siviller, “biz bulunduğumuz bölgelerin Türkiye’ye bağlanmasını talep ediyoruz, hukuki olarak bunun gerçekleşmesi için ne yapılması gerekiyorsa, hazırız” dediler.

 

Bu gösteriler Suriyeli muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde son 2 haftadır hemen hemen her gün yapılıyor. Bölgelerdeki kanaat önderleri de Türkiye’ye mesaj göndererek, aynı konuyu dile getiriyorlar.

 

Buralarda yaşam mücadelesi veren Suriye halkı 24 Ağustos 2016’daki Fırat Kalkanı harekatıyla birlikte Türk askerini çiçeklerle, kurbanlar keserek karşılamışlardı.

Türk askerini her fırsatta topraklarına davet etmişler, “bizi Esed ve PKK zulmünden koruyun” diye seslenmişlerdi.

 

Bu kez sadece “koruyun” demiyorlar, “bizler de Türkiye’nin bir parçası olalım” diyorlar.

 

Yani Suriyeliler kendilerini değil topraklarını da Türkiye’ye getirmek istiyorlar.

 

Bayırbucak bölgesi, İdlib’in neredeyse tamamı ve Hama’nın Lazkiye-İdlib sınırında Türkiye’ye yakın kuzey noktalarının Türkiye haritasına katılması yönünde bir talep var.

 

Suriyeliler bu fikrin öncülüğünü yaparken meselenin hukuki boyutunu da araştırıyorlar.

Şu ana kadar 3 milyon civarında imza topladıkları söyleniyor.

Bölgelerinde yapılacak referandumla Türkiye’ye bağlanmak istediklerini belirtiyorlar.

 

Bu gelişmeler Küresel Katil-Soykırımcı firmalrın oyuncağı ABD, ve Ortadoğudaki ön karakolları korsan-terörist İsrail devletinin, onların alan döşedikleri terör örgüt ve ordularının ekonomi başta olmak üzere bölgeye ve bölge halklarına karşı oyunların bütün halkların öfke ve mücadele azminmi daha da bilediği bu katillerin  bölgemizde coğrafyalarımızda sonlarının da yaklaştığını göstermektedir...

ETİKETLER : HALKLAR TÜRKİYE'YE BAĞLANMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİLER...
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA