Milletvekili Eksik'ten Bakana: Iğdır İş-Kur'da Neler Oluyor?

Milletvekili Dr.Eksik, Iğdır'da İŞ-KUR'a eleman alımlarında usulsüzlükler olduğunu öne sürerek çalışma, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı'na sordu
Bu haber 2018-07-25 18:46:13 eklenmiş ve 3167 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır Milletvekili Dr. Habip Eksik Iğdır İŞ-KUR'daki usülsüzlük iddiaları ile ilgili TBMM'ye soru önergesi verdi.

Bilindiği gibi Iğdır İş-Kur il müdürlüğünde elaman alımlarında usülsüzlükler olduğu yönünde iddialar sosyal medya ve basında yer almıştı. Bunun üzrerine Iğdır Valisi Enver Ünlü'de bir soruşturma başlatmıştı. Bu kez de Iğdır Milletvekili Dr. Habip Eksik konuyu TBMM gündemine taşıdı.  

Milletvekili Eksik, Iğdır'da İŞ-KUR'a eleman alımlarında usulsüzlükler olduğunu öne sürerek çalışma, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı'na sordu.

Milletvekili Eksik'in verdiği soru önergesinde şu sualler yer aldı:

 Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına

 Aşağıda ki sorularının Çalışma, sosyal hizmetler ve Aile Bakanı Sn. Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından anayasa'nın 98'inci ve TBMM tüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplanmasını saygılarımla arz ederim.

Habip Eksik

Iğdır Milletvekili

16 Temuz 2018 tarihinde Iğdır ilimiz merkez ilçesinde 100, Tuzluca ilçesinde 200, Aralık ilçesinde 100, Karakoyunlu ilçesinde 100 kişi Olmak üzere toplam 1000 Temizlik işçisi İş Kur aracılığıyla çeşitli kamu kuruluşlarına liste yönetimi kullanılarak işe alınmıştır.

İşe alımlarda yaşanan usulsüzlüklere dair iddialar Iğdır ilimiz kamuoyunda tartışılmakta, kent sakinlerinde infiale neden olmaktadır.

1: İşçi alımlarında neden liste yönetimi yerine kura kullanılmamıştır.

2: Iğdır'da gerçekleşen alımlar esnasında kura çekilmemesi ve noter bulundurulmamasiyla ile ilgili şikayetler tarafımıza ulaşılmıştır. İşe kura yönteminin uygulanmaması ve noter bulundurulmamasinin gerekçesi nedir?

3: Gerçekleşen alımlar da işe alınanların 24 Haziran Seçimlerinde AKP'ye oy vererek oy fotoğraflarının ibraz edenler arasında seçildiği iddiaları ile ilgili soruşturma açılmış mıdır ?

4: Özellikle Tuzluca ilçesinde ki alımlarda, işe ihtiyacı olanlar yerine kamu görevlisi eşlerinin işe alındığına dair iddialara ilişkin soruşturma başlatılmış mıdır?

5: İşçi alımlarında liyakat ve ihtiyaç gözetmek yerine siyasi iktidara yakınlığın gözetilmesi kamuoyunda infale neden olmuştur. Bu infialin ortadan kaldırılması için Bakanlık olarak adli ve idari soruşturma başlatacak mısınız? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA