HOÇVANLILAR PİKNİKTE BULUŞTULAR..

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) ve Federasyona üye dernekler piknikte buluştular.Geçen Yıl Beykoz Kaymak Donduran'da yapılan piknik, bu yıl ise Başakşehir Şamlar parkında gerçekleşti.
Bu haber 2018-07-17 07:52:38 eklenmiş ve 2177 kez görüntülenmiştir.

 

HOÇVANLILAR PİKNİKTE BULUŞTULAR..

  

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) ve Federasyona üye dernekler piknikte buluştular.Geçen Yıl Beykoz Kaymak Donduran'da yapılan piknik, bu yıl ise Başakşehir Şamlar parkında gerçekleşti.

 

Terör tehdidi, ülkemize karşı yapılan küresel saldırlar, olağanüstü koşullar nedeniyle Hoç-Fed'in geleneksel hale getirdiği ve 2000'li yıllardan beri yılda birkez bölgede yapılan " Hoçvan Yayla Festivali" iki yıldır bölgede yapılamıyor. Federasyon yönetimi bu anlamda Hoçvanlıların beklentilerine cevap veremedi. Federasyona üye bazı dernekler protesto edercesine piknik etkinliğine katılmadfılar.

 

STK'ların geriliği yerel-kamu yönetim geriliği ile buluşunca Ardahanlılar sıla-i rahim yapmadan mahrum kaldılar... Ardahan Kamu-Yerel Yönetimi de bu konuda çok geri-STK'larla iletişim kurmada çok zaytıf.

 

STK, kamu, yerel gerilikleri birbiriyle buluşunca iki yıldır Hoçvanlılar yayla festivali yapamdılar. Bunun yerine Federasyon üyesi Qımıli, Murka gibi bazı dernekler geçen ay içinde bölgede kendi adlarıyla bireysel yayla şenliği yaptılar. Hoç-Fed Yayla Festivali açığını  kapatmak için 2 yıldır İstanbulda piknik şöleni düzernleyerek bu açığı gidermeye  çalışmaktadır.

Doğu Medya-Heber Merkezi

 

HOÇVAN PİKNİK FOTO GALERİ...

 

Hoçvanlılar Piknikte Buluştu.

Hoçvanlılar, Federasyonuna bağlı olan bütün köy dernekleriyle  güç ve gönül birliği yapmak için piknikte buluştu. Yoğun katılım ile geleneksel pikniklerini şenlikler içinde yaptılar.

Hoçvan federasyonuna bağlı bütün köy derneklerinin yoğun katılımı ile geçtiğimiz Pazar Başakşehir Şamlar parkında ‘’Hoçvan Ailesi’’ olarak sabahın erken saatlerinde İstanbul’un dört bir tarafından geleneksel piknikte bir daha bir araya gelmek için toplandı.

Müzik dinletisiyle başlayan piknikte Federasyon Başkanı Latif Yılmaz Kürtçe ve Türkçe bir konuşma yaptı. Yılmaz, ‘’Hoş geldiniz safa getirdiniz. Dileğim hiç bölünmeden eskiden olduğu gibi hep beraber daha güçlü olmak için bir araya gelmeye devam etmeliyiz. Birbirimizin eksiğini görmeden ama bu eksikleri elbirliği ile gidererek nasıl daha güçli olabiliriz diye elimizden geldiğince çalışmalıyız’’ dedi.

Eksiklerinin, sıkıntılarının olduğunu da belirten başkan bunların üstesinden de gelmek için elimizden geldiğince çalışıp hep beraber hal etmeliyiz dedi.

Etkinlikte gençlerin sanatın bir yönü olan şiire merak salmaları için teşvik amacıyla şiir yaarışması düzenlendi. Yarışmadaki şiirleri değerlendiren kurul birinci olarak, ‘’Beni Unutma’’, ikinci olarak, ‘’Çocukluğuma Yazıyorum’’, üçüncü olarak, ‘’Koru Beni Anneciğim’’ şiirleri yer aldı. Federasyon bu genç şairleri birer çeyrek altınla ödüllendirdi.

Pikniğe katılım gösteren sanatçılar olan Gıyas Yılmaz, Mehmet Morkoç, Remzi Demir Baş’ın söyleyip çaldıkları müziklerlerle Hoçvanlıları halaylarla eğlendirdiler.

Federasyon yönetimi olarak alınan bir kararda İşadamı Yakup Süt’e  ‘’Onursal Üyelik’ verildi. Plaket verme merasiminde kendisi Türkiye’de olmadığından dolayı Yakup Süt’ün plaketi kardeşi Yusuf Süt’e verildi. Bir açıklama yapan Süt, bu plaketi sadece abim adına değil, şimdi cezaevinde olan siyasi mahkumlar, Selahattin Demirtaş ve tüm Hoçvanlılar adına alıyorum. Bu yasaklanan yayla şenliklerini  gene yapılması gereken yerde vatanımızda yapmak için elimizden gelenini yapmaya gayret etmeliyiz. dedi.

Süt’ün plaketini taktim ettikten sonra kısa bir açıklama yapan eski başkan Yakup Mavzer, ‘’Plaket vermek bölgemiz adına onur vericiydi. Bizler güçlü insanlarız ve baskılar bizleri yıldırmamalı’’ dedi.

Sponsorlar

 Volkan Kaya

Şeref Caferoğlu

Mehmet Yıldız

Orhan Gökçe

Mevlüt Aktürk

Ulaş Morkoç

 

Msih Renas Erol- Doğu Medya/İstanbul

 

ETİKETLER : HOÇVANLILAR PİKNİKTE BULUŞTU..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA