SULTANGAZİ ARDAHANLILAR SALONLARA SIĞAMADILAR…

Sultangazi Belediyesi iftar çadırı alanında, 1000 kişilik iftar çadırı Ardahanlılara yetmedi, masalar dışarılara taştı. 2000'e yakın hemşerimiz birlikte iftar açtılar.
Bu haber 2018-06-01 08:55:56 eklenmiş ve 5279 kez görüntülenmiştir.

SULTANGAZİ ARDAHANLILAR SALONLARA SIĞAMADILAR…

 

Sultangazi Belediyesi iftar çadırı alanında  (30-05-2018 Roja Çar-Şem) İstanbul Avrupa Yakası ARDAHANLILAR Derneğinin iftarı vardı.1000 kişilik iftar çadırı Ardahanlılara yetmedi, masalar dışarılara taştı. 2000'e yakın hemşerimiz birlikte iftar açtılar.

 

Açılış konuşmasını derneğin başkanı Akın Bozkaya yaparken, Bozkaya tüm katılımcıları selamladı, ardından Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay halkı selamlama konuşması yaptı. Sultangazi Belediyesi’nin Kudüs Temalı, Filitin ve Mescidi Aksa temalı Ramazan Etkinlik Alanında bir araya gelen Ardahanlılar Belediye başkanına Mescidi Aksaya duyarlılığından dolayı tebrik ve terşekkürlerini sundular.

 

Başkan konuşma yaparken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kudüs bizim ince çizgimizdir” sözüne atıfta bulunduğu sırada salonda alkış tufanı koptu…

 

İftar Programına Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti Sultangazi İlçe Başkanı Abdurrahman Dursun ve Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Kemal Eyyüpoğlu , CHP İlçe Başkanı Murat Poyraz, İYİ Parti İlçe Başkanı Kemal Taştemir, Saadet Partisi İlçe Başkanı Fahri Aydın, HDP Sultangazi İlçe Başkanı Atilla Bahçıvan, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Erdinç Kaygusuz ve Bayram Kara, Saadet Partisi 2. Bölge Milletvekili Adayı Hüseyin Aydoğan, CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Derya Şentürk, Dernek ve STK Başkanları, Habibler Mahallesi Muhtarı Sürmeli Aras, Kaisiad Başkanı Orhan Gökçe, Eyüp Karslılar Derneği Başkanı İsrafil Aslanoğlu, Kartal Ardahanlılar Dernek Başkanı Ahmet Demirbaş, Beykoz Ardahanlılar kurucu Başkanı Alaattin Kılıç, Morofka Dernek Başkanı Özcan Düğmeci, Orakilse Dernek Bşk Baran Kormaz ve Yönetimi, Sürgiden Yarcan Tan, Senemoğlu Derneği Yönetimi, Ardahan İl, ilçe, Köy dernek başkan ve yönetimlerinden, siyasi parti, yerel yönetim temsilcilerinden büyük bir katılımın yanı sıra  Sultangazili hemşerilerimizden de yoğun bir katılım oldu.

 

 İftar öncesi konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay : “ Alanımız bir daha farklılaştı. Ardahanlı hemşerilerimiz salona sığmıyor görüldüğü üzere. Her akşam bu güzelliği sizlerle birlikte paylaşmaktan büyük bir keyif alıyoruz. Her akşam bir il’imizi ağırlıyoruz. Sokaklarımızda komşu iftarlarımız devam ediyor. 2 bine yakın insan iftar yapıyor. Ramazan bizim komşularımızı ve akrabalarımızı, eşimizi dostumuzu yetimi hatırlatıyor. Allah olmayanlara da versin. İslam Coğrafyası kan ve gözyaşı sızıyor. Her gün şahitlik ediyoruz. İstiyor ve temenni ediyoruz ki onlar da bu güzel sofralarda bir araya gelsin. Filistinli Iraklı kardeşlerimde Ramazan’ın bereketinden istifade edebilsin. Bizim anlayışımız şu ki Milletin haysiyeti kendi haysiyetimizdir. Herkese değer veren toplumsal yapımız var. İhtiyaç sahibi olan herkese el uzatan toplumun neferleriz. İnsanlığını haklarını gözeten bir ülkeyiz. Bu ülke milli birlik ve beraberliğini bozmamalıdır. En acı hainlikleri de yapsalar bu millet asla geçit vermeyecektir. Kudüs kırmızı çizgimizdir. Bugün Recep Tayyip Erdoğan gibi bakıyoruz Kudüs’e. Birbirimize aynı mesafede aynı yakınlıkta olduğumuz müddetçe bize kimse zarar veremez. Böylesine huzurlu bir ilçede olmaktan mutluyum. ”

 

 İftar programı Ardahanlılar Derneği ve İstanbul geneli katılan derneklerle toplu fotoğraf çekimi ve Ardahanlı Halk Ozanlarının şiirler okuması ile son buldu. Programın ardından Ardahanlılar Ardahan Standının bulunduğu alana geçtiler. Etkinlik ve Ardahanlıların birbiriyle buluşması iftara kadar sürdü.

 

SULTANGAZİ ARDAHANLILARDAN İZLENİMLER ve BİR-İKİ PORTRE...

 

Son 3-4 yıldır Sultangazi Ardahanlılar Derneği önemli bir atağa geçti. Her alanda hemşerilerimiz giderek öne çıkmaya başladılar. Bizde birkaç cümle ile değinelim dedik. Ardahanlıların toparlanmasında dernek, Suat Korkmaz'ın başkanlığıyla önemli bir atağa geçti. Yavuz Uzunkaya ile birlikte ise deyim yerindeyse şaha kalktı. Burada bu derneğin mimarı kurucu başkanı Mustafa Darboğaz'ın ne kadar büyük bir öngörüye sahip olduğu da yaşanan gelişmelerden ortaya çıkmaya başladı.

 

Kurucu başkan Darboğaz, bir önceki Başkan Yavuz Uzunkaya ve eşi, dernek yönetiminden Alican Demir her etkinlikte eksiksiz gördüğümüz hemşerilerimiz olarak öne çıkarlarken, Uzunkaya ve Eşinin öz verili çalışmaları buradaki dernekçiliğe büyük bir ivme katdı. Birçok hemşerimiz yerel yönetimler başta olmak üzere Uzunkaya'nın her alanda kendilerine  yardımcı olduklarını ifade ettiler. Hemşerilerimiz Uzunkaya ve Darboğaz'ın Belediye başkanlığı yapacak boyutta hemşerilerimiz olduklarını gururla ifade etmeye başladılar.

 

Etkinlik  süresi boyunca birçok hemşerimiz derneklerine piknik yeri ayarlarken, yada belediye ile ilgili sorunlarını hal ederken Yavuz Uzunkaya'nın kendi derneklerinin bir neferi gibi nasıl kendilerine yrd. olduğunu, kendi derneklerinin bir neferi gibi çalıştıklarını aktarırken , Uzunkaya başkanlık yaptığı kısa dönemde partiler üstü, siyasetüstü duruşuyla, güzel kişiliği ile  derneği bir anda tüm İstanbul Ardahanlıların gündemine taşıyarak büyük bir başarıya imza atdı. Bizde Darboğaz gibi, Uzunkaya gibi, Atıf Gökçek, eski başkanlardan Nurettin Çukurçayır ... gibi her zaman arı gibi çalışan perde arkasındaki bir kaç hemşerimizi sadece Sultangazililerin değil, İst. genelinde hemşeri camiamız  gönlünde taht kuran, öne çıkan bu hemşerilerimizi birkaç cümle ile de olsa onure edelim dedik.

 

Darboğaz, Uzunkaya, Korkmaz, Alican Demir  ve yönetimlerde yer alan Ardahanlılar hep birlikte Ardahanı Avrupa Yakasında var ettikleri gibi hemşeri camiamızı birbiriyle buluşturmada da önemli bir mesafe kayd ettiler. Bu sürecin mimarlarından biri olan başkan Suat Korkmaz'ın etkinliklerde gözükmemesi ise en çok dikkatimizi çeken noktalardan biri olduğunu ifade etmeden geçemiyoruz.

 

HANGİMİZE HEY BARZANİ...! DİYE BAĞIRDI...

 

Etkinlikte dikkatimizi çeken bir diğer nokta ise okunan şiirler ve Halk Müziği Sanatçımız Erkan Ergezerin çok güzel ilahi okuduğu gerçeği. İftar programında Ergezer'in mükemmel bir şekilde ilahi  okuyabildiğini de görürken, okunan şiirlerde etkinliğe renk katdı.

 

 Bir şairimiz edebi değeri yüksek güzel bir Ardahan şiiri okurken bizi Ardahan'a götürürken...  bir diğer şairimizin  okuduğu şiiri anlamakta zorlandığımızı ifade etmeliyim. Şairimiz Ulu Türk ruh haliyle, ulu türkün tüm dünyayı dize getireceğini  şiirini okurken  hey Barzani diye efelenmesi yurdum insanının renkliliğini, farklılığını, vatan sevgisini... değişik bir şekilde ortaya çıkaran bir örnek oldu. Tabi ki salonda 2000'e yakın kalabalığın ezici çoğunluğu da Kürt'dü. Biz Kürtlerde ironi yapmadan durmadık. Ula şairimiz  hangimize "ayağını denk al hey Barzani"  diye bağırdı diye birbirimize bakıp ironi yaptık.

 

Akın Bozkayanın başında bulunduğu devasa, profesyonel  yönetim kadrosuyla Sultangazi Ardahanlılar İstanbul Avrupa yakasında Ardahanlıları temsil de  Ardahanın 1 numaralı derneği, yukarıda pek azına değindiğimiz hemşerilerimiz sayesinde dernek yaptığı her etkinlikte salonlara sığamıyor.

 

SULTANGAZİ ARDAHANLILAR FOTO GALERİ -1

 

SULTANGAZİ ARDAHANLILAR FOTO GALERİ -2

 

 

ETİKETLER : SULTANGAZİ ARDAHANLILAR SALONLARA SIĞAMADILAR…
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA