SERHAD A TAKIMI KAİ VAKFI KONGRESİNDE BULUŞTU...

Karsta kafanızı hangi yöne çevirirseniz çevirin Serhad Kürtlerinin Ahmed-e Xani'si, Türklerin Bilge Kağanı, bölge halkına insanına, bölgesine aşık kişiliği ve duruşu ile İsmail Aytemiz gibi değerli insanları ve eserlerini görürsünüz.
Bu haber 2018-05-16 08:59:19 eklenmiş ve 2492 kez görüntülenmiştir.

 

SERHAD A TAKIMI KAİ VAKFI KONGRESİNDE BULUŞTU...

 

Karsta kafanızı hangi yöne çevirirseniz çevirin Serhad Kürtlerinin Ahmed-e Xani'si, Türklerin Bilge Kağanı, bölge halkına insanına, bölgesine aşık kişiliği ve duruşu ile İsmail Aytemiz gibi değerli insanları ve eserlerini görürsünüz. Prof Esfender Korkmazdan, Naif Alibeyoğluna, Serhadı kafkasları eşsiz projelerle dünyanın 1. ligine çıkarmaya başlayan Ahmet Arslanları, Sarıkamış Şehitlerini ülke ve dünya gündemine taşıyan İlhan Özbilen gibi değerleri, kültür ve sanatta rahmetli  Çobanoğlu gibi, Asker Demirbaş gibi eşsiz ozan ve dengbejleri, "Can sağ iken yurt vermeyiz düşmana " diyen vatanperver, ülkesine dinine aşık- Aşık Şenlikleri, Küresel ölçekte iş yapan Yakup Süt gibi, Baran Korkmaz gibi devleri-değerleri görürsünüz...

 

İşte bu bilge insanlar KAİ Vakfı Kongresinde bir araya geldiler. Serhad'ı her alanda ülkemizin A ligine taşımak için güç birliği yaptılar. Kongrede ortaya çıkan fotoğraf KAİ Vakfının istisnasız bölgemizin en büyük STK'sı olduğunun da ispatı oldu.

 

KONGREDE ZEKİ YILMAZ BAŞKAN SEÇİLİRKEN BÖLGE İŞ DÜNYASI TEMSİLCİLERİ YÖNETİMDE YER ALMA YARIŞINA GİRDİLER... Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve takım elbise

Bu hafta sonu yapılan kongrede KAI Vakfı Genel Kurul Yaptı; geçmişte KAİ Vakfı Bşk Yrd. da yapan SERSÜT AŞ nin sahibi iş adamı Zeki Yılmaz Başkanlığa Seçildi. İş-siyaset, sanat dünyası devleri yönetimde yer aldılar. Yönetimde yer almak için vakfın çatısı altına akmaya başladılar.

 

1992 Yılında kurulan 25 yıldır arılıksız hizmet eden Kars Ardahan Iğdır bölgesine 30 binin  üzerinde yatırım yapan, 20 bin öğrenciye burs veren, 11Kız öğrenci yurdu yapan çok sayıda okul öğretmen evi yapan, İstanbul Kars Ardahan Iğdır Kalkınma Vakfı olağan genel kurulunu yaptı. SERSÜT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı KAI Vakfının eski Başkanı Yardımcısı Zeki YILMAZ Vakıf Başkanı seçildi

 

Divan Başkanlığını Prof. Dr. Esfender Korkmaz yaparken,  Başkan Yardımcılığını Cihangir Güngör, İskender Bozdemir ve katip üyeliğini Av. Özlem Durdağı’nın yaptığı genel kurul iş -siyaset-stk -sanat dünyamızın devlerinin birbiriyle buluştuğu bir çatıya dönüştü.

 

Beşiktaş Dedeman otelinde gerçekleşen genel kurula KAI Vakfı  Kurcu Başkan Prof. Dr. Esfender Korkmaz, KAI Eski Vakıf Başkanı İsmail Aytemiz, KAI Eski Vakıf Başkanı İskender Bozdemir, KAI Eski Vakıf Başkanı Cihangir Güngör, İTO Meclis Başkanı Öztürk Oran, Ataşehir Bld. Bşk Yrd. Orhan Çerkez, Ardahan Eski Milletvekili Ensar Öğüt, Kartal Belediye Başkan vekili Gülcemal Fidan, siyasi parti temsilcileri, Milletvekili Aday Adayları ve Aytekin Kaya, İmdat Tatar gibi Kars Ardahanlı Iğdırlı dev işadamı firmaların  katıldığı yer aldığı bir kongre gerçekleşti.

 

KONGREDE KİM NE DEDİ....

AYTEMİZ,  IRK-IRKÇILIĞI TARİHE GÖMÜN, BİRLEŞİN... Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan

İsmail Aytemiz, Hepinizi saygıyla selamlıyoruz, bugünkü genel kurlumuza hoşgeldiniz. Vakıf önemli hizmetler üreten ve özellikle öğrencilerimize büyük yardımlar yapan bir kuruluştur. Bu kuruluş sizlerin destekleriyle, hepimizin ortak katkılarıyla, Anadolu'dan gelen, ülkemizin en ücra köşelerinden Kars'tan Ardahan'dan gelenlere bir yardım eli uzatıyorsak sizlerin katılımı ve değerli katkılarınızla bunları yapabiliyoruz.

Şimdiye kadar vakfa başkanlık yapmış tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum Özellikle son başkanımız Sabri Yiğitte hepinizin huzurunda çok teşekkür ediyorum. 2-3 yıldır vakfa büyük katkılar ve hizmetler verdi Karsı vakfı tanıtma anlamında kendi cebinden ulusal basına ilanlar verdi. Büyük emekler, büyük çalışmalar ortaya koydu, vakfı başarılı bir şekilde genel kurula kadar getirdiği için kendisine hepinizin huzurunda teşkür ediyor, hayatında başarılar diliyorum. 

Değerli hemşerilerimiz birlik ve beraberlik çok önemli kavramlardır. Sadece söylemlerle değil, bunları destekleyici emarelerle, işlerle hayata geçirebiliriz. Ve o zaman bu olgu bir değer kazanır. Bugün bu çatı altında bir araya gelebiliyosak bu olguyu hayata geçirmişiz demektir. Bu temelleri atan, çakmağı çakan  Esfender hocama teşekkür ediyoruz.

Bu birliğimizi, beraberliğimizi bozmayalım, tavsiyem şudur, daha da güçlendirelim, asla ırkçılık yapmayalım, birbirimizi destekleyelim, verebildiğimiz kadar verebilelim.  Ama ne olursa olsun bölünmeyi, ırkçılığı mutlaka durduralım. Çünkü biz öyle bir bölgeden geliyoruz ki yoksulluğun kol gezdiği imkanların dar olduğu, aylarının çoğu kış-kar altında geçen bir yerden geliyoruz. Şimdi bu güzel şehirde yaşarken zor koşullarda yaşayan  hemşerilerimize de nasıl katkı yapacağımızı da düşünmeliyiz ki birlik beraberlik ruhu gelişsin.

Bugün burada seçtiğimiz yönetimi ve başkanı yanlız bırakmayacağız, unutmayınız ki bugün burada seçilen yönetim ve başkanı yanlız bırakırsanız sizde aynı akıbete uğrarsınız. Yanlız kalırsınız... Birliğimizi beraberliğimizi pekiştirecek projeler geliştirmeliyiz. Irk-dil-din-mezhep söylem ve ayrılıkları geri kalmış ekonomik anlamda kültürel anlamda  oturmamış geri kamış toplumların işidir. Kars kültürler ve medeniyetlerin doğum şehridir. Bu eksikliklere düşmeyeceğiz.

 Geçmişte başkanlık yapan tüm başkanlarımızı, Sabri Yiğit başkanımızı, bu vakfa emek verenleri asla unutmayacağız.

Vakıf halen 700 ile 900 arasında öğrenciye burs vermektedir. Bu sayı çok azdır. Bunun sebebi katkı yapanlar azdır. Diğer illerin, bölgelerin vakıfları onbinlere burs vermektedir. Hali -vakti yerinde olan birçok hemşerimiz burs vermiyor. Karslı olup varlıklı olup hiçbirşey yapmamak bitmiş bir insanı temsil eder, karslıyı etmez. Bu doğru bir yaklaşım değil, ülkeninde gençliğimizinde geleceğine zarar veren bir davranıştır.

Eğitime ve insana katkının önemini herkes herkese anlatmalıdır. Bugün buradaki bu güç bu yönetim isterse dünyayı toparlar. Bu katılımdan , vakfı sahiplenişinizden büyük bir mutluluk duydum katılımınızdan dolayı hepinize tekrardan teşekkür ediyorum...

 

 

KORKMAZ VAKIF SİYASET ÜSTÜDÜR. TÜM KAİ'LİLERİN ORTAK ÇATISIDR.

Kongrede Divan Başkanlığına seçilen ve aynı zamanda Vakfın kurcu başkanı olan Prof. Esfender Korkmaz, KAİ Vakfının tüm hemşerilerimizin ortak çatısı olduğunu, siyaset üstü olduğunu, her görüş, renk, ırk, etniste ve kültürün temsil edildiği bir çatı olduğunu bu anlamda ayırımsız tüm hemşeri camiamıza sonuna kadar destek sunmak zorunda olduğunu belirtiler. Bu durumu madde olarak vakfın tüzüğüne eklediklerini ifade ettiler. Vakfın bakanlığın ve devletin fonlarından faydalanması içinde bütün Türkiye'yi kapsayan bir tüzük ve alt yapıya kavuşturulduğunu belirttiler.

 

YİĞİT YAPTIĞIMIZ İŞLERDEN HİÇBİRİ EĞİTİM KADAR ÖNEMLİ DEĞİLDİR...

Vakfın başkanlığını başarılı bir şekilde yürüten, birbirinden güzel etkinliklere imza atan, başarılı yönetimiyle KAİ vakfını yeniden ayağa kaldıran Başkan Sabri Yiğit mükemmel bir konuşma yaptı. Her zaman olduğu gibi bundan sonrada üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade ettiler.

Yiğit, "Yürekten merhabalar, 95-96 yılında rahmetli dedemle Ankaradan geldiğimizde büyük bir sivil toplum örgütü olan vakfın kurulduğunu öğrendik. Hepimizin hayatında büyük sosyal sorumluluk projeleri vardır. Ve büyük bir gurur, büyük bir aşkla yaptığımız işler vardır. Ne kadar şanslı ve mutlu ve guruluyuz  bu vakfın başkanlığını yapma şerefine ulaştık.

Yiğit, kendi adıma söylüyorum, yaptığımız bütün işlerden hiçbiri eğitim kadar önemli değildir. Altını çizmek istiyorum, verbilmek, veriyor olmak önemlidir. Ekonomik altyapıları çok güçlü olan insanlar tanırım ama elini ceplerine atmada bitik bir kişilik sergilemektedirler. Hüner ve insanlıkta sıfır noktasında seyr etmektedirler. Burs veren ama bir kişi ama yüz kişiye hepsine çok-çok teşekkür ediyorum. Allah hepsine sağlık-sıhhat ve daha bereketli işler versin. Çok üst düzey çalışmalar sonucunda önümüzdeki eğitim sezonunda Unversity Of İsland ve Scholl Economics gibi dünyanın en önemli üniversitelerden 10 master öğrencimiz için burs sözü aldık. Büyük bürokratik engelleri zor çalışmalarla kaldırabildik. Bu çalışmalarda yardımlarını esirgemeyen OTDÜ Hocalarına ve Doğu Experesi projesiyle de Doğan Şentürke teşkür ediyoruz.

Yiğit, umuyorum ve umud ediyorum ki yeni yönetim vakfı daha da ileriye taşıyacak, daha büyük gelişmelere imza atacaklardır" dedi.

 

ÖZTÜRK ORAN AYIRMCILIK GERİ KALMIŞ TOPLUMLARIN İÇİNE DÜŞTÜĞÜ BİR BATAKLIKTIR. ÜLKEMİZDE MİLLİ GELİRİN BÜYÜMESİ İLE DE BU GERİLİK TARİHE KARIŞMAYA BAŞLADI...

 

Öztürk Oran,İsmail Abemizin belirttiği gibi doğduğumuz, geldiğimiz topraklara bir vefa borcumuz vardır. 48 yıldır kamuda özelde hizmet veriken, yönetirken sürekli ne yapabilirm kendi çapımda gayret edim. Bu gayretlerimişzde hiçbir zaman boşa gitmedi. Balık bilmezse Halik bilir. Dolayısıyla hocamızın bundan önceki vakıf başkanlarımızın çok büyük emekleri var, en son başkanımız Sabri beyin büyük emekleri varFakat buraya fazla zaman ayıramıyruz buna hepimiz dahiliz.

Hepimizin ortak amacı ve paydası bu vakfı hep birlikte canlandırmak. Bu vakıf hiçbir görüş yada düşüncenin vakfı değildir. Hepimizin ortak paydasıdır.  Sizin görüşünüz sizin, benim görüşüm benim olmalı. Biz burada hemşeriler olarak bütün renklerimiz, görüşlerimizle bir araya geldiğimizde anlam bulabiliyoruz.

Kars ve Serhadın kültürü cihanşumul bir kültürdür. Doğduğumuz topraklar, mensup olduğumuz medeniyet ırk-dil-din üstü insanı esas alan bir medeniyettir. Bölgemizde azerti, lazı, kürdü, türkü, terkemesi... bir arada yaşamanın en bu zengin kültürn birer temsilcileriyiz.

Amerikada zenci-beyaz ayırımı nasıl tarih olduysa ülkemizde de milli gelirin artması, eğitimin tüm kitlelere yayılmasıyla da öteki kavramı giderek bitmeye başladı.

Kapalısı, açığı, ırkı, rengi vb. söylemler alt gurupların, geri kalmış toplulukların içine düştüğü hastalıklardır. Bize düşen gelişmişliği hızlandırma. Bunun başında da eğitimli kalifiye insan gelir. Günümüzde bölgeye yapılan yatırmlar, yollar, serka gibi dev ekonomik projeler ülkemizin içine girdiği kalkınma hamlaleri geri kalmışlığı hızla bitirmeye başladı...

 

YENİ YÖNETİMDE BAŞKANLIĞA SEÇİLEN ZEKİ YILMAZ TEŞEKKÜR KONUŞMASI NIN ARDINDAN KONGRE BİTDİ..

 

Başkan Zeki Yılmaz "İsmail Aytemiz, Öztürk Oran abilerimiz, konuşmacılar,  vakfı ilgilendiren sorunlara, konulara çok güzel değindiler, kendilerine teşekkür ediyoruz. Vakfımız 25 yıla yakındır faailyete. Bugüne kadar 20 bine yakın öğrenciye burs verdi. 2017 -18 eğitim öğretim sezonunda ise 700-900 arası öğrenciye burs vermektedir.

Toplumun en büyük kutsalı eğitimdir. Gençleri bu çatının altına toplamalıyız. Gençleri taşıma vakfı diğer büyük vakıflar gibi on binlere-20 binlere 100 binlere burs verecek bişr seviyeye taşımalıyız.

Serhat İş dünyası ve gençliği bu çatı altında toparlamak  yüksek konseyimizin de onay ve katkılarıyla konuları masaya yatırmak, tartışmak zorundayız. Eksikliklerimizi ortaya koymak ve buna göre bir yol haritası çıkarmak zorundayız.

 

Ramazan Ay'ında vakıf olarak bir iftar yemeği düzenleyeceğiz. Yönetim olarak  iftarın zamanı ve yerini siz değerli üyelerimizi bilgilendireceğiz.

13-14 Temmuzda Kars kaşarı Festivali Organizasyonunu yapacağız.  Kars Dikme Köyünde  Kaşar- Ggravyer festivali yapacağız. Katılımcıların uçak ve otel masraflarını vakıf olarak bizler karşılayacağız. Oradaki ikramlar ise Dikmeköy Vakfı tarafından yapılacaktır. Bu etkinlikle hem festivale katılmış olacağız, hemde Kars ziyaretini gerçekleştirmiş olacağız.

Yüksek divanımıza, konuşmacılara ve siz değerli tüm katılımcılara teşekkür ediyor sağolun- varolun "dediler. 

 

KONGREDEN İZLENİMLER....

 

STK alanında son bir yıldır gözlemlediğimiz bir gerçek var. O da bölge iş siyaset-stk-sanat dünyası derneklerden uzaklaşıp vakıfların çatısı altına akmaya  başladıkları gerçeği oldu.  KAİ Vakfı yaptığı kongreyle bölgenin en büyük STK'sı olduğunu bölgenin çatı örgütü olduğunu ispatlarken, bir diğer vakıf Ardahan Eğitim Vakfıda robotik kodlama projesiyle Ardahan ve bölgede çığır açan projelere imza attığıydı.

 

İş-Siyaset-STK -Sanat dünyasının vakıfların  çatısı altına akmaya başlamasının en önemli sebeplerinin başında  köy-il-ilçe,iş adamı, federasyon adı altında ortaya çıkan derneklerin ezici çoğunluğunun teneke ve tabelaya dönüşmeleri. İstisnalar dışında derneklerin egoist hasta ruhlu, beni tavan yapan  insanlar tarafından ablukaya alınması, İstanbul genelinde halkın iş dünyasının derneklerden uzaklaşmasını da beraberinde getirdi...

 

BEDİROĞLUNUN BÜYÜK EMEĞİ OLDU...

KAİ Vakfının  bir anda bütün bölge gündemine oturması alt yapının sağlanmasında örgütlenme alanında profesyonelliği ile Kent&Hayat dergisinin imtiyaz sahibi ve vakfın yeni yönetimde yer alan Hüsnü Bediroğlu'nun  da büyük katkısı olduğunu da unutmamalıyız. Bediroğlu nun  ısrarı olmasa KAİ Vakfının bölgemizin en büyük STK'sına dönüştüğü gerçeğini görmemiz zaman alacaktı... VAKIF son yıllarda stk -basın bölge ile kopukluk yaşanıyordu... Kongrede bütün bölgeyle temas ve birlikte hareket ön plana çıktı...

 

KAİ VAKFI KONGRE FOTO GALERİ....

 

ETİKETLER : SERHAD A TAKIMI KAİ VAKFI KONGRESİNDE BULUŞTU...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA