Bucak: Kürdistan halkı birlik istiyor

Kürdistan Demokratlar Platformu (KDP-Bakur) Genel Başkanı Sertaç Bucak, Kürdistan halkının Kürt birliğini istediğini söyledi.
Bu haber 2018-05-03 05:01:48 eklenmiş ve 3303 kez görüntülenmiştir.

 

Bucak: Kürdistan halkı birlik istiyor

 

Diyarbakır (Doğu Medya) - Kürdistan Demokratlar Platformu (KDP-Bakur) Genel Başkanı Sertaç Bucak, Kürdistan halkının Kürt birliğini istediğini söyledi.

 

 Bugün Diyarbakır’da bir araya gelen KDP-Bakur, Kürdistan İslami Hareketi (Azadi), Kürdistan Sosyalist Partisi (PAK), Kürdistan Özgürlük Partisi (PSK) ve Kürdistan Demokrat Partisi - Türkiye (KDP-T) temsilcileri 24 Haziran’da yapılacak olan Parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birlikte hareket etme kararı alarak “Kürdistani Seçim İttifakı’nı Halkımıza Müjdeliyoruz” başlıklı bir bildiri yayınladı.

 

 Rûdaw’a konuşan Sertaç Bucak, “Kürdistan halkı Kürtlerin birliğini istiyor. Biz bu birlikteliği gerçekleştirdiğimiz takdirde halkımız bizi destekleyecektir” dedi.

 

 Bucak, Kürt halkının birlikteliğe güçlü bir destek vereceğini vurguladı.

 

Mustafa Özçelik ise, “Bizim önceliğimiz milletvekilliği pazarlığı değil. Önceliğimiz belirlediğimiz prensiplerimiz olacaktır. 5 partiden herhangi biri hiç kimse ile tek başına görüşmeyecek. Görüşmeleri ittifak bloğu olarak yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Kürdistani partiler 4 Mayıs’ta Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile bir görüşme gerçekleştirecek.

 

HDP milletvekili İmam Taşçıer “Biz de seçimde bir ittifak yapmak istiyoruz. HDP olarak bu açıklamayı olumlu buluyoruz. Seçimlere ne kadar güçlü olarak girersek o kadar iyi olur. Kürtler ne kadar çok oy alırsa Kürt sorununun çözümü o kadar kolay olur” diye konuştu.

 

 Kürdistani partiler bugün Kürtçe’nin eğitim dili olarak kabul edilmesini de içeren 15 maddelik bir bildiri yayınlamışlardı.

 

 Haber - Sertaç Bucak

ETİKETLER : Bucak: Kürdistan halkı birlik istiyor
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA