15 Temmuz gecesi Rus gemileri Erdoğan’ı Korudu...

Volkan Özdemir’in kaleme aldığı “Rusya’nın Kodları – Türkiye’de Rusya’yı Ararken Rusya’da Türkiye’yi Bulmak” isimli kitapta çok konuşulacak bir iddiaya yer verildi.
Bu haber 2018-04-23 03:03:34 eklenmiş ve 1090 kez görüntülenmiştir.

15 Temmuz gecesi Rus gemileri Erdoğan’ı  Korudu...

 

Volkan Özdemir’in kaleme aldığı “Rusya’nın Kodları – Türkiye’de Rusya’yı Ararken Rusya’da Türkiye’yi Bulmak” isimli kitapta çok konuşulacak bir iddiaya yer verildi. İddiaya göre Rus gemileri, 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın peşindeki teröristlerin kullandığı F-16’ları engellemeye çalıştı.

Volkan Özdemir’in kaleme aldığı “Rusya’nın Kodları – Türkiye’de Rusya’yı Ararken Rusya’da Türkiye’yi Bulmak” isimli kitapta çok konuşulacak bir iddia gündeme getirildi.

ERDOĞAN’IN PEŞİNDEKİ F-16’LAR ENGELLENDİ

Askeri tarihçi Aleksandr Şirokorad’ın Rus merkez medyasında dile getirdiği iddia, 15 Temmuz gecesi bir Rus istihbarat gemisinin Erdoğan’ın uçağının peşindeki iki F-16 uçağına engelleme yaptığı yönünde…

Şirokorad’ın bir diğer iddiası ise Rusya’nın Karadeniz filosundaki iki denizaltının da 15 Temmuz gecesi Boğaz’a yaklaşmasının tesadüf olmadığı yönünde…

İşte Volkan Özdemir’in kitabında o bölümler:

CİDDİYE ALINACAK BİR İDDİA

“Darbe girişimi sırasında S-400’lerin Türk uçaklarına kilitlendiği veya Rus uçaklarının Erdoğan’ı koruduğu gibi gerçekle ilgisi olmayan iddialar ortaya atıldı. Ancak ciddiye alınacak bir iddiayı Rusya’da merkez medyayı yansıtan bir gazete olan Nezavisimaya Gazetesi’nde askeri tarihçi ve saygın bir isim olan Aleksandr Şirokorad’ın 29 Temmuz 2016’da yayımlanan makalesinde görüyoruz. Rusya açısından o geceyi anlamak için sözü Şirokorad’a bırakalım:

RU GEMİLER O GECE NE YAPTI?

“…Türkiye’de darbeye karışan askerler bunu ABD ve AB ülkelerinin desteği olmadan yapamazlar. İncirlik’i iyi bilen ve Türkiye’nin çevresinde dinleme üsleri bulunan Rus istihbaratının ise darbeden haberdar olmamasını düşünmek çok zor… Sivastopol’dan 12 Temmuz’da yola çıkan ‘Ekvator’ adlı Rus istihbarat gemisi darbe öncesinde boğazlar bölgesinden geçerek o gece Ege açıklarında Erdoğan’ın tatil yaptığı Marmaris yakınlarındaydı. Erdoğan Marmaris’ten özel bir jetle havalanıp iki saat boyunca Ege üzerinde dolaştı. Ekvator’un özel aparatıyla Erdoğan’ın peşinde olan iki F-16’nın sistemlerini kör ettiği düşünülebilir. Aynı anlarda Rusya’nın Karadeniz filosundaki ‘Novorossiysk’ ve ‘Rostov-na-Donu’ denizaltılarının Boğaz’a yaklaşması da tesadüf görülebilir (kinayeli ifadeyle) …”

ORTALIK SAKİNLEŞİNCE ERDOĞAN İLK ZİYARETİNİ RUSYA’YA YAPTI

Türkiye 15 Temmuz gecesi büyük bir badire atlatmıştı. Yurtsever askerler kışlada, halk sokakta direnmiş ve darbeciler amacına ulaşamamıştı. Yukarıdaki iddiaya göre de Rusya Erdoğan’ı Amerikancı bir darbe girişimine karşı uyarmış ve hatta fiilen korumuştu. Bu iddia belki hiçbir zaman kanıtlanamayacak ama ortalık sakinleştikten sonra Erdoğan’ın ilk yurtdışı gezisini Rusya’ya yaptığını biliyoruz. 9 Ağustos 2016’da St. Petersburg’da yapılan zirve, Türk-Rus ilişkileri için adeta bir dönüm noktası oldu. Suriye özelinde istihbarat paylaşımı ve askeri işbirliği gündeme geldi. İki ülke ilk defa ekonomik işbirliğinden ziyade güvenlik meselelerinde yakınlaşıyordu.

BU İLİŞKİLER BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ

Bu birilerini çok rahatsız etmiş olacak ki Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasta kurban gitti.

 

9 Ağustos zirvesinden sonra jeopolitiğin demir yasaları devreye girecek ve uçak krizi öncesindeki duruma geri dönülecekti. İki ülke Atatürk-Lenin döneminde olduğu gibi Batı’dan gelen güvenlik tehditlerine karşı yeniden yakınlaşmıştı. Zirvenin somut sonucu “Fırat Kalkanı” operasyonu oldu. Bu sayede Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye’ye girip ilkin Cerablus ve Dabık’ı kontrol altına alarak koridora bir kama sokmayı başarmıştı.”

ETİKETLER : 15 Temmuz gecesi Rus gemileri Erdoğan’ı Korudu...
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA