BİZİM AMCOĞLU DUA ve ZİKİRLE BEKARLIĞA VEDA ETDİ...

Bölgemiz açısından geçen hafta birçok düğün, açılış, cenaze içiçe geçerken bunların içinden en kayda değer olanı ise bizim amcaoğlu Ersin'nin düğün töreni oldu.
Bu haber 2018-04-17 17:52:14 eklenmiş ve 2559 kez görüntülenmiştir.

BİZİM AMCOĞLU DUA ve ZİKİRLE BEKARLIĞA VEDA ETDİ...

 

Bölgemiz açısından geçen hafta birçok düğün, açılış, cenaze içiçe geçerken bunların içinden en kayda değer olanı ise bizim amcaoğlu Ersin'nin düğün töreni oldu.

 

Amcaoğlu Ersin Sit'in Hayatını Bitlis'in ileri gelen ailelerinden Tuncer Ailesinden Zemzem Tuncer ile birleştirdiği düğün şimdiye kadar gördüğümüz en anlamlı, en güzel düğünlerden biri oldu.

 

Müslüman Kürd halkının gelenek ve göreneklerine, inancına uygun olarak icra edilen düğünde haremlik-selamlık şeklinde olurken, Esenyurt ES Kule'nin arkasında yer alan  Nisa Düğün Salonuna girdiğimizde bambaşka bir dünya ile karşılaştık.

 

Salona adım attığımızda inanılmaz derecede güzel Kürtçe ilahiler eşliğinde şimdiye kadar görmediğimiz bir musiki topluluğu ile karşılaşırken, Kürt kültürünün ve dilinin bu denli güzel yansıtıldığı başka bir düğün görmediğimizi de belirtelim.

 

Düğün dini inançlarımıza uygun yapıldığından gelinimizi görme şansımız olmazken, buradaki müzik gurubu, konuşma yapan din alimlerini gördüğümüzde adeta kendimizi bambaşka bir dünya içinde  gördük. Bizim sülaleden düğüne katılanlar ilk dakikalarda şaşkın -şaşkın etrafı gözlemlerken, o güzel Kurdi ilahiler ve kurdi müzik, geçmişin, yüzyılların birikimi olan Kürt kültürünü harika bir şekilde yansıtırken, bizim sülalenin gençleri de cep telefonlarına sarıldılar.

Yeni bir dünya, yeni bir gezegen keşf etmişcesine telefonlarına öyle bir sarıldılar ki en ufak bir ayrıntıyı kaçırmamak için birbirleriyle yarışa girdiler...

 

Nisa Düğün Salonunda bu ahval ve şerait içinde bambaşka bir dünya'da yolculuğa çıkarken, biraz ilerideki HÇ Hasköy derneğinde ise aşina olduğumuz bir düğün ve nişan icra ediliyordu. Sanatçı Hozan Berwar sanatını icra ederken, yine Kürtlerin asli geleneği olan davul zurnalı, kadınlı-erkeli çoşkulu, birbirinden güzel halaylara tanık olduk.

 

HABERİN VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ...


Her iki düğünde Kürtlerin nasıl çeşitli, zengin aynı zamanda engin-derin  bir kültüre sahip olduklarını ortaya koyarken, bizim amcaoğlunun düğünü son yıllarda gördüğümüz en ilginç, en çok hoşumuza giden düğünlerden biri olduğunu da itiraf etmeliyim... Bizi dedelerimizin zikir yaptığı zamanlara götürdü.

 

Bu düğünün en önemli özelliği ise Bitlis ve Ardahan ilini birbirine akraba akrabalık bağlarıyla bağlamasıydı.

 

 

Damat Ersin Sit Maxi Dönerle bir ulusal marka ortaya Çıkaran, İstanbul genelinde onlarca şubesi bulunan hemşerilerimizin işlettiği mekanlarda sanatı ile öne çıkan bir isim. Abesi Yıldırım Şit ise döner sosu  ve döner terbiyesinde alanında Türkiye'nin en önemli tat ve lezzet ustalarından biri. Bu anlamda Maxi Döner Türkiye'nin en leziz dönerlerinin başında gelmekte ve hızla büyümektedir...

 

 

ERSİN SİT DUGUN FOTO GALERİ...

 

 

KULTUREL ETKİNLİKLERİYLE ÖNE ÇIKAN

HÇ HASKÖY DERNEĞİNDEN FOTO KARELER...


ETİKETLER : BİZİM AMCOĞLU DUA ve ZİKİRLE BEKARLIĞA VEDA ETDİ...
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA