ESENYURT'TA AK PARTİ DEVRİMİ ve YÜKSELEN KARADENİZ PLATFORMU

ESENYURT'TA AK PARTİ DEVRİMİ ve YÜKSELEN KARADENİZ PLATFORMU
Bu haber 2018-04-03 09:21:16 eklenmiş ve 1421 kez görüntülenmiştir.

ESENYURT'TA AK PARTİ DEVRİMİ ve YÜKSELEN KARADENİZ PLATFORMU

 

Pazar Günü  (01-04-2018) Ardahan Kültür Evinin 2018 yılı futbol müsabakasının şampiyona maçı için Esenyurttaydım.

 

Maçların saat 13 gibi başlayacağını zan ederken maşlar 16-30 ile 18.00 saatlerinde başlayacağını öğrenirken,  2-3 saat önceden Turgut Özal Stadyumuna gitdim. 7-8 yıl önce gittiğim bu bölgede Şehitler parkı ile, Gaziler Parkının 500 dönüme yakın devasa yeri -yerleri çamur yığınlarını andırıyordu. Ama bu yıl gördüğüm manzara karşısında büyülendim kaldım.

 

Gaziler Parkı girişinden bitişine renk-renk lalelerle lalezar bahçelerine dönüşürken, rantın, para tanrısının olmadığı, lüks bir restaurantı andıran park boyunca mükemmel bir şekilde inşa edilen her birinin ayrı ayrı modern mangalları olan lüks onlarca kulübe gördüm. Aileler herhangi bir ücret ödemeden parka giriyor, boş olan lüks bahçe evlerini andıran o kulübeler de hem tatil yapıyorlar, hem de mangal keyfi yaparak tek kelime ile on numara bir tatil yapıyorlar.

 

Gaziler parkında ki heykellere bakıldığında ise tarihimiz boyunca gazilik unvanına sahip onlarca tarihi şahsiyeti bir arada görürken, dikkatimizden kaçmayan bir diğer nokta ise eski puta tapıcı Türkiye'nin heryeri saran Atatürk heykelerinin olmayışı Atatürkünde sıradan bir gazi gibi içlerinde yer almasıydı.

 

Parkı baştan sona gezerken parkın içinde yer alan bir iki Cafe de ise dikkatlerden kaçmayan güzellikler gördük. Helal yiyecek, sınırsız wi-fi, helal yiyecekler ve hepsinden önemlisi Türkçe, Kürtçe, Arapça...  yanan reklam panosunda Türkiye'nin kozmopolitan Kültürününün mükemmel bir şekilde yansıtılmasıydı.

 

ESENYURT'TA KARADENİZ RÜZGARI...

 

Esenyurt Giresunlular Derneği Başkanı Abdurrahman Ada'nın başkanı olduğu Karadenizliler Platformu Esenyurt belediyesi ile ortaklaşa Esenyurtluları şehitleri anma ve  hamsi ve balık festivalinde birbiriyle buluşturduğu Festivalde  Karadeniz STK'larının ne kadar geliştiklerine, nasıl mükemmel bir birliktelik ortaya koyduklarına da şahit olduk.

 

Rengarenk laleleriyle, para ve rantın olmadığı  mükemmel bahçe evlerini andıran şömineli kulübeleri ile Osmanlı-İslam kültürünü dört-dörtlük yansıtan 250 dönümlük parkı boydan boya aşıp Turgut Özal Stadyumunun önüne geldiğimizde ise bambaşka bir dünya ile karşılaştık. Stadın duvarlarına asılan Dev Cumhurbaşkanı ve Başbakan posterlerini görürken her halde bir kongre filan vardır diye düşünürken, biraz daha yaklaştığımızda ise Karadeniz Federasyon ve Derneklerinin düzenlediği Şehitleri anma ve Hamsi Festivali etkinliği hazırlıkları olduğunu görüyorduk.

 

Öğleden sonra başlayan etkinlik tek kelime  ile harikuladeydi. Eski diktatör-puta tapıcı Türkiye'den gram eserin kalmadığı bir etkinlikle karşılaşınca Ak partinin ülke genelinde nasıl büyük devrimlere imza attığını canlı olarak görüp izleme fırsatını bulduk.

 

Sanatçı lazı, kürdü, türkü, arabı, çerkezi, dadaşı  hepimiz tek milletiz, kardeşiz, kimsenin kimseden üstünlüğü yoktur... Sözleri, Kürtçe, türkçe, arapça her dilden okunan ilahiler,  mükemmel tilavetiyle hocanın Okuduğu Kuran-i Kerim.... anlatılmayacak kadar güzeldi.

 

Etkinliğe Esenyurt Karadeniz STK'ları federasyonlardan  il-ilçe-köy-belde derneklerine Kastamonu ve sıvas derneklerinden de katılımın yanı sıra Ak Partiden Chp'ye bir çok siyasi parti temsilcisi, meclis üyeleri her kesimden mükemmel bir katılım vardı.

 

Karadenizliler Platformu Başkanı Abdurrahman Ada onlarca dernek başkanıyla sahneye çıkıp deyim yerindeyse dört-dörtlük bir konuşma yaptı. Ötekinin olmadığı ülkemizde herkesin bu ülkenin vatandaşı olduğunu, şehitlik ve şahadet olgusuna değindi. Mehmet Akif Ersoy'dan mükemmel şiirler okuyarak konuşmasını tamamladı.

 

YENİ ESENYURT'TA ÇAPAN-KADIOĞLU DÖNEMİNİN TARİHE KARIŞTIĞI DA HER ALANDA GÖRÜLÜYORDU...

Bir taraftan konserler, etkinlikler, diğer taraftan futbol müsabakalarının iç-içe geçtiği Esenyurt'ta gaziler ve şehitler için Ampute Futbol takımları da saha içinde futbol mücadelesi verirken, diğer yandan Esenyurt'ta damga vuran Kadıoğlu-Çapan döneminin her alanda bittiği de açıkça ortadaydı. Ortada korumalarla dolaşan kalın-kalın adamlar yoktu. Halk vardı. Halkla aynılaşmış başkanlar ve yöneticiler vardı.

 

Gerek Karadeniz Dernekler  Platformunun etkinliğinde, gerekse  Ardahanlıların futbol müsabakasında halktan biri zannettiğim yeni bld başkanı Ali Murat Alatepe'yi protokolde ve sahada  görünce kendisini halktan ayırmamız başkan hangisi sorusuyla anlayıp ayıp olmasın diye başkanı çekerken...

 

Ak Parti Esenyurta başkanı belirlemede isabetli bir seçim yapmış. Ardahan futbol şampiyonasında şampiyon olan Arpaşen futbol takımı içinde bir Arpaşenli gibi gençlerle halaya dururken, kupayı takdim ederken başkana ayıp olmasın diye peş peşe deklanşöre basıyorduk.

 

HABERİN FOTO GALERİSİ...

 

ETİKETLER : ESENYURT'TA AK PARTİ DEVRİMİ ve YÜKSELEN KARADENİZ PLATFORMU
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA