ANADOLUDAN TÜRKÜLER PROGRAMI İLE BÜTÜN TÜRKİYE'Yİ KAPLADILAR...

ANADOLUDAN TÜRKÜLER PROGRAMI İLE BÜTÜN TÜRKİYE'Yİ KAPLADILAR...
Bu haber 2018-03-28 07:34:53 eklenmiş ve 2400 kez görüntülenmiştir.

ANADOLUDAN TÜRKÜLER PROGRAMI İLE BÜTÜN TÜRKİYE'Yİ KAPLADILAR...

 

2000'Lİ Yıllardan itibaren müzik ve sanat dünyası içinde olan "Anadolu'dan Türküler" Programıyla Bütün Türkiye'nin tanıdığı sanatçı Murat Gökdemir'le yine 90'lı yıllardan itibaren müziğin içinde Almanya doğumlu İlknur Dağdelen'in birlikte sundukları program giderek Türkiye'nin en çok izlenen müzik programları arasına girdi. Her iki sanatçıda icra ettikleri sanatlarıyla yerel-ulusal anlamda giderek en çok sevilen sanatçılar arasına girmeye başladılar.

 

MURAT GÖKDEMİRLE ANADOLUDAN TÜRKÜLER PROGRAMI YILDIZ TV'DE HER HAFTA SİZLERLE...

 

Halk müziği dalında birbirinden güzel albümleri olan sanatçılar, Almanya'da da birbirinden güzel konserlere imza attılar. 2017 yılında Almanya'da  birçok konsere birlikte imza atan sanatçılar bu birlikteliklerini Türkiye'de de birlikte hayata geçirme kararı aldılar . Ve bu dostluklarını, birlikteliklerini Türkiye'ye taşıyarak "Anadolu'dan Türküler" programını bu yıl yayın hayatına başlayan Yıldız TV'de birlikte sunmaya başladılar.

 

 

İlknur Dağdelen Kimdir.

Dağdelen Ailesi 70'li yıllarda Almanya'ya giden ve oraya yerleşen bir aile. İlknur Dağdelen Almanya doğumlu. Baba tarafı Sivaslı, Anne Tarafı Maraşlı olan sanatçı 4 kardeşin en büyüğü.

Almanya'da Küçük yaşlardan itibaren sanat ve müziğin içinde olan bir  ailenin çocuğu olarak 10 yaşından itibaren konserlerde, düğün, dernek geceleri, özel, tüzel etkinliklerde sahne aldı.

Profesyonel Müziğe 1990'lı yıllarda adım atan Dağdelen, İlk, Orta, Lise eğitiminin ardından  2010 yılında spor akademisinden mezun oldu.  Bir müddet spor öğretmenliği yaptı.   Ardından tamamıyla kendisini müziğe verdi.

 

Dağdelen'in 1990'lardan günümüze  4 Albümü ve 2017 Yılında ise bir Single imza atarak önemli bir başarıya imza atdı. Sanatçının çıkardığı  Albümler sırasıyla:

--- Mavişim             -  1990

--- Acılar Vız Gelir - 1994

---Sancı Var Kızılırmak'ta, ve Aynı yıl Yol Verin Ozanlar  albümü- 1995

---- Bir Umuttur - 2014 

Sanatçının 2014 yılında çıkardığı Bir Umuttur albümünün söz ve müziği ise kendisine ait.

Dağdelen 2017 yılında da yaptığı "Senin Sevgin Bu Kadarmış" adlı single çalışması ile yerel ve ulusal tv radyolarda yer alarak adını duyurmuştu.

 

MURAT GÖKDEMİR KİMDİR...

 

2017 yılına kadar Ekin TV başta olmak üzere “Anadoludan Türküler Programı” yla haftada  enaz birkez yerel-ulusal tv ve radyolarda gördüğümüz, evlerimize konuk ettiğimiz  sanatçı Murat Gökdemir  1973  Ardahan, Ardahan Merkez Haciali Köyü (Hoçvan) doğumlu.

 

İlk okulu burada bitirdi. Akabinde Orta-lise öğrenimi için girdiği sınavda Ardahan genelinde kazanan ilk üç öğrenciden biri oldu. Kars Ticaret lisesine kaydını yaptırdı. Ama  Eski Türkiye, 70-80'lı yıllar diktatörlük, askeri darbeler, terör örgütlerinin cirit attığı yıllar. Eski Türkiye ülke olarak sürekli vatandaşı harcayan bir sistem olduğundan...,  sağ-sol, terörizm, askeri darbeler ülkemiz kuşatıldığından dolayı,  Karsta eğitim hayatını devam ettirmesine imkan kalmayan Gökdemir birçok hemşerimiz gibi  Ailesiyle birlikte  İstanbul’a göç etmek zorunda kaldılar. Eğitim hayatına ortaokul 2. Sınıftan itibaren de İstanbul’da devam ederek , orta-lise eğitimini İstanbul’da bitirmek zorunda kaldı.

 

 2000’li  yıllarda halk müziği dalında  sanat hayatına atıldı. İlk albümü olan “Hoçvanlım” Albümünü Ardahan'da yaparak Ardahan'ı yerel, ulusal anlamda, yerel ulusal medyada ülke gündemine taşıyan ilk sanatçılardan biri oldu.

 

Sanatçı 2000'li yıllardan günümüze  "Murat Gökdemir'le Anadolu’dan Türküler" programıyla bölgemiz sanat ve kültürünü yerel-ulusal, radyo tv lerde ülke sathına taşırken, yerel - ulusal anlamda en önemli tv program yapımcıları arsında yer aldı.

 

Bu önemli başarılarının yanı sıra İlknur Dağdelen gibi profesyonel bir sanatçıyla birlikte "Murat Gökdemir'le Anadolu’dan Türküler" programını Türkiye'nin en çok sevilen programları arasına girmesini sağladı.

 

 

ANADOLUDAN TÜRKÜLER PROGRAMI FOTO GALERİ TIKLAYINIZ...

ETİKETLER : ANADOLUDAN TÜRKÜLER PROGRAMI İLE BÜTÜN TÜRKİYE'Yİ KAPLADILAR...
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA