Iğdır Newroz Coşkusunu Yaşandı

Iğdır HDP'nin organize ettiği Newroz Alanındaki yerlerini alan seyyar satıcılar yine hâsılat yaptılar. “Keşke ayda bir böyle Newroz olsa” demekten kendilerini alıkoyamadılar. Bu yıl ki Iğdır Newroz’una kadınlar ve gençler damga vurdular
Bu haber 2018-03-21 17:02:55 eklenmiş ve 2221 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Iğdır’da yine halk, rengârenk yöresel kıyafetleri ile Newroz alanını geldi. HDP il binası önünde toplananlar ise buradan Newroz alanına taşındı. Iğdır Belediyesi Av. Murat Yikit’te burada çalınan davul zurna eşliğinde yurttaşlarla beraber halaya durdu.

Çekilen halayların ardından yurttaşlar otobüslerle Newroz alanına taşındı. 2018 Iğdır Newroz şölenine Halkın yanı sıra, HDP PM Üyesi Müşerref Geçer, HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, DBP Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, DBP Tuzluca Belediye Başkanı Mehmet Gültekin, Hoşhaber eski belediye başkanı Nusret Aras, HDP ve DBP il eş başkanları, il yöneticileri, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve basın mensupları katıldılar. HDP Iğdır Milletvekili Av. Mehmet Emin Adıyaman TBMM genel kurulundaki çalışmaları ve bugün Konya’daki Newroz şölenine katıldığı için Iğdır Newroz’unda yer alamadı.

Iğdır HDP'nin organize ettiği Newroz Alanındaki yerlerini alan seyyar satıcılar yine hâsılat yaptılar. “Keşke ayda bir böyle Newroz olsa” demekten kendilerini alıkoyamadılar. Bu yıl ki Iğdır Newroz’una kadınlar ve gençler damga vurdular.

Newroz alanında kadınların başlarına bölgeye özgü rengarenk kofilerle bağlarken, gençlerin ise “Newroz piroz be” yazılı bandajları taktığı görüldü. Newroz için kurulan platforma ise “Newroz piroz be” pankartı asıldı. Alana dolduranlar programın başlaması öncesinde platformdan çalınan müziklerle halaya durarak Newroz coşkusunu doyasıya yaşamaya başladı.

Sanatçı Xece ile yerel sanatçılar şölende sahne aldılar. Saat onda başlayan Newroz organizasyonunda HDP İl Eş Başkanı Hasan Safa, Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit ile HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan birer konuşma yaparak halkın bayramını kutladılar. Konuşmalardan önce Newroz ateşi yakıldı. Daha sonra sanatçı Xece şarkılarıyla kitleyi coşturdu.

Tertip komitesi açılışta kitleyi slogan atmamaları yönünde uyardı. Sloganlar atıldığında ise uyarıda bulunuldu.     

 2018 Iğdır Newroz'undan Görüntüler:

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA