ITSO Başkan Adayı Ziya Yiğit Projeleriyle Öne Çıkıyor

Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı İş Adamı Ziya Yiğit’in Iğdır için hazırladığı projeler ayakları yere basan, makul ve mantıklı hedefler taşıyor
Bu haber 2018-03-15 18:34:35 eklenmiş ve 3061 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

 

Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri 7 Nisan 2018 tarihinde yapılacak. Başkanlık için üç isim yarışıyor. Üç grubun yarışacağı seçime günler kala çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor.

 

Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı İş Adamı Ziya Yiğit’in Iğdır için hazırladığı projeler ayakları yere basan, makul ve mantıklı hedefler taşıyor.  

Iğdır Temsilcimiz Gazeteci-Yazar Murat Akkuş’u Ziyaretinde Başkan Adayı Ziya Yiğit’e 1. Grup Adayı Esenay Şöllü, 3. Grup Adayları M.Ali Yüce ile Elçin Gürel, 4.Grup adayı Nevzat Öztürk,  5.Grup adayı İsmet Kurt, 6.Grup adayı Boluhan Çallar ile gönüllü destekçisi Ercan Aksoy Aras eşlik ettiler.

 

“Iğdır’da yaşamak bir ayrıcalık olacak”,  “Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Projelerle şehrimize sahip çıkıyoruz.” Sloganıyla çalışmalarını yürüten ITSO Başkan Adayı Ziya Yiğit, Iğdır’da projeci kimliği ile de tanınıyor. Başkan Adayı Yiğit, 30 başlık altında Hedeflediği projelerini şöyle sıraladı:

“Iğdır Sevdalıları Grubu

Iğdır Sevdalıları Grubu, Iğdır’ın bütün renklerini içeren geniş bir yelpazedir. Bu geniş yelpazeden gelen arkadaşlarımız Iğdır’ın kalkınması için birlik olmuş, Iğdır için hizmet üretmeyi bir üst kimlik olarak kabul etmiş ve ortak paydada buluşmuşlardır.

Hizmetlerimizi belirlerken; Iğdır’ın ekonomisini, vizyonunu ve geleceğini hassasiyetle planladık. Bu broşürde de detaylı olarak anlatılan projelerimizle, mevcut veya yeni yatırımcının önünü açacağız. Oda üyelerinin; müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleklerin gelişmesini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleri ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak adına her türlü faaliyeti tereddüt etmeden sergileyeceğiz. Grup arkadaşlarımızla beraber asıl önceliğimizi Ticaret ve Sanayi Odası hizmetlerinin Iğdır’a maksimum fayda vermesi üzerine şekillendirdik. Her türlü faaliyet ve girişimlerimizi Iğdır şehrimizin gelişimi için seferber etmek en büyük arzumuzdur. Daha fazla yatırım, daha fazla istihdam ve daha fazla üretim hepimizin ortak gayesidir.

Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası’nı; kurumsal yapısı, duruşu, gelecek planları, medya/toplum iletişimi ve lobi faaliyetleri ile profesyonel/vizyoner bir yapıya kavuşturmak en büyük hedefimizdir. Iğdır’da yaşamak bir ayrıcalık olacak, yaklaşımı ile Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Projelerle şehrimize sahip çıkıyoruz. Projelerimizle Iğdır’ı geleceğe taşıyacağız

Stratejik plan ve kurumsal kimlik

Stratejik planın sürdürülebilir olması planlanacak. Yeni gelişmeler ve yeni yaklaşımlar doğrultusunda periyodik olarak güncellenecek. ITSO’nun kurumsal kimliği geliştirilecek, kişilere bağlı olmayan sisteme ve gelişmeye odaklı bir kimlik oluşturulacak. Sürdürülebilirlik en önemli yaklaşım olarak kabul edilecek.

OSB ve Küçük Sanayi Sitesine tam destek

Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı ve su sorunu çözülecek. OSB’ye tren hattının bir an önce getirilmesi için girişimlerde bulunulacak. Doğal gaz sorunu çözülecek. Arsa tahsisi bekleyen yatırımcılar İçin mevcut organize Sanayi bölgesinde arsa tahsisi yapılacak. İkinci sanayi bölgesinin Iğdır’a kazandırılması için proje ve lobi çalışmaları yapılacak. Küçük Sanayi Sitesi’nin alt yapı ve üst yapı sorunu için hükümetimizden çözüm sağlanması konusunda aktif girişimlerde bulunlacak ve en kısa sürede çözülecek.

KOBİ’lere pozitif ayrımcılık

KOBİ’ler ve bireysel girişimler; Kredi, finansman, teknoloji, işletme ve pazarlama konularında eğitimlerle desteklenecek. Sosyoekonomik durumu düşük olan bireysel girişimcilerin kredi almaları desteklenecek. Gelir ve kurumlar vergisi, sigorta pirim indirimi, enerji maliyetinin düşürülmesi teşvik sistemi ve özendirme araçları tam destek verilmesi için devlet neznindeki girişimleri yapılacak.

Proje birimi kurulacak

Üyelerimize ve yeni yatırımcılara bilgi ve danışmanlık hizmetleri ücretsiz verilecek. Üyelerimiz; ulaşabilecekleri hibeleri, faizsiz kredi olanaklarını ve yatırım için danışmanlık hizmetlerini odamızda kurulacak olan proje birimi tarafından ücretsiz alabilecekler.

Kadın ve genç girişimciye tam destek

Kadın ve genç girişimci kurulları tam desteklenecek. Fark yaratanlar ödüllendirilecek ve desteklenecek. 50 Bin TL hibe, 100 bin TL faizsiz kredi imkanı veren, KOSGEB girişimcilik eğitimleri ITSO üzerinden verilecek. Kadın ve genç girişimcilere öncelik verilecek.

Lobi faaliyetleri

Güçlü bir Iğdır lobisi kurmak ve bu lobiyle devletin kaynak ve imkânlarından Iğdır’a daha fazla pay ayrılmasını sağlamak en önemli misyonumuz olacaktır. Iğdır’a kazandırılacak her yatırım, her derslik, her fabrika son derece önemlidir. Lobi faaliyeti desteklenecek.

Şeffaflık

Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası’nın faaliyetleri yılın belli bir döneminde gelir-gider tabloları kamuoyu ile paylaşılacak.

Meslek Komiteleri

Sektörlerin sesi meslek komitelerinin faaliyetleri desteklenecek ve yönetim kuruluna teklifler ve projeler sunmak üzere periyodik toplantılar düzenlenecek. ITSO, komiteler üzerinden mesleki eğitimleri bizzat vermeye başlayacak.

Temsilde Adalet, meslek grupları arttırılacak

Meslek Grupları; Temsilde adaletin sağlanması, bütün mesleklerin yönetimde temsilini sağlamak adına son derece önemli olan ve Iğdır Ticaret ve Sanayi Olası’nda çözülmeyi bekleyen sorunlardan biridir. Meslek grupları en az 12 olacak şekilde yeniden planlanacak ve temsilde adalet sağlanacak.

Sınır Ticareti

Üç ülkeye birden komşu olan ilimizin sınır ticaretinin gelişmesi için hükümetin desteğini alarak çözümler üretilecek. Boralan Sınır Kapısı’nın açtırılması için her türlü girişimde bulunulacak ve ortak pazarın kurulmasını sağlanacak. Komşu ülkelere giriş çıkışlarında vizenin kaldırılması ve sadece kimlik ile işlemlerin yapılması hususunda girişimlerde bulunulacak. Komşu ülkelerin yetkilileri ile beraber çalışılarak, gelen turistlerin ilimizi tercih etmeleri sağlanacak.

Üniversite-Sanayi İşbirliği

Hedefimiz Iğdır Üniversitesi ve Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası arasında etkin ve nitelikli, gerçekçi ve sonuca ulaşabilen işbirlikleri oluşturmak ve sınırlı kaynakların rasyonel bir şekilde kullanılması için kuvvetli bir koordinatör olmaktır.

Hammadde ve ürün envanteri

Iğdır’da mevcut hammadde kaynakları ve üretilen veya üretilebilecek tarım ürünleri dikkate alınarak envanter oluşturulacak, farklı iş sektörlerinin açılmasına yönelik gerekli alt yapı çalışmaları yapılacak.

Tarım ve hayvancılık

Bereketli toprağı ve eşsiz doğasıyla bölgede özel bir konuma sahip olan Iğdır'a tarım ve hayvancılık alanında yatırımların yapılması için gerekli çalışmalar yapılacak.

Yerel esnafın tercih edilmesi desteklenecek

Kurumların alışverişlerinde yerel esnafı tercih etmeleri yönünde lobi yürütülecek ve mal/hizmet alımlarında yerel esnafın tercih edilmesini desteklenecek. Konuya her platformda dikkat çekilecek.

Hibe, destek ve fonlar

SODES, KOSGEB, Tübitak, Tarım Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı, Mikro Kredi, Teknoloji Geliştirme, Kooperatifçilik, Devlet Planlama Teşkilatı, İş-kur, SERKA, Avrupa Birliği Fonu ve benzeri tüm kurumlarla iş birliği sözleşmeleri yapılacak. Tüm hibe destek ve fonlar ile ilgili haber ve bilgiler odanın web sitesi ile basılı yayınlarından yayınlanacak, üyeler bilgilendirilecek.

KGF (Kredi Garanti Fonu)

Kredi Garanti Fonu’nu etkinleştireceğiz. Üyelerimizin en çok ihtiyaç duyduğu bir alanda faaliyet gösteren fakat üyelerimize yeterli hizmet veremeyen KGF’nin kapasitesinin artırılması için girişimlerde bulunulacak. KGF Iğdır Şubesi’nin personel ve kaynaklarının artırılması için çaba harcanacak. Üyelerimizin, teminat sorunlarına çözümler için her platformda çalışmalar yapılacak.

Bekleyen sorunlara hızlı ve kararlı çözümler

Yenilikçi ve vizyoner bir yönetimle ortaya konulacak tüm kronik ve çözüm bekleyen sorunlarımıza hızlı ve kararlı çözümlerin üretilmesi sağlanacak.

Çözüm Masası ve ITSO Akademi

Çözüm Masası : Üyelerimizin, kamu kurumlarında karşılaştıkları zorluklara, engellemelere, geciktirmelere karşı destek ve üyelerin yeni yatırım ve hibe almaları konularında hizmet verecek.

ITSO Akademi: Mesleki eğitimler bir programa bağlanacak. Satış pazarlama, ihracat, kamu ihale ve finans eğitimleri vermek üzere Türkiye’nin en iyi uzmanları üyelerimize eğitim vermeye gelecek.

Yerel danışma komitesi ile odalarla iş birliği

TMMOB, MÜSİAD, TÜMSİAD ve Diğer Derneklerle şehrin bütün dinamikleri ile görüş alışverişi yapılacak, sorunlar dinlenilecek. Üyelerimizin kamu kuruluşlarından aldıkları hizmetlerin geliştirilmesi ve üyelerin yaşadıkları sorunların çözülmesi, haksızlıkların giderilmesi için ITSO başkanlığında kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin de üyesi olduğu bu komite aktif olarak çalışacaktır. Iğdırlılara bütün kurumlarda bekleyen sorunlar ortak akıl ile giderilecek ve çalışmalar desteklenecektir.

Dostlar Meclisi

Şehrin kanaat liderleri ve akilleri ile sohbetler düzenlenip fikir alışverişi yapılacak.

Iğdır’a değer katanlar ödülü

Ticaret ve Sanayi Odası’nın başarılı üyelerini teşvik etmek ve şehrin tanıtımına katkı sağlamak için Iğdır’a değer katanlara verilmek üzere her yıl düzenlenecek bir seçimle ödül töreni yapılacak.

Bölge odaları ile ortak akıl

Bölge odalar ile ortak akıl toplantıları yapılmasına önayaklık edilip ev sahipliği yapılacak. Ekonomik ve sektörel gelişmelere dair ortak kararlar alınacak.

Iğdır imajının temsilcisi ITSO

Iğdır’da üretilen ürünlerin tanıtımı için Iğdır ürünleri kataloğu oluşturulacak ve uluslararası fuarlarda, ülke masaları ve odalara dağıtımı sağlanacaktır.

Doğudan-batıya bütün Türkiye’ye Iğdır’ın ekonomik potansiyeli anlatılacak. Fuar, organizasyon ve tanıtım materyalleri ile tüm illerde Iğdır’ın tanıtımı desteklenecek. ITSO faaliyet dergisi oluşturulacak. Web sitesi ve sosyal medyanın da etkin kullanımı ile Iğdır’daki yatırımlar, farkındalıklar ve cazibe konuları hakkında Türkiye’deki tüm odalar ve üyelerimiz bilgilendirilecek.

ITSO kariyer

İşverenler için eleman, iş arayanlar için iş ilanı. Iğdır için iş arama ve işe alım süreçlerinde iş arayanlarla işverenleri internet ortamında bir araya getirebilecek ücretsiz bir platform oluşturacağız.

Fuarlara yeni bir bakış

Sadece stant alanı değil, ziyaretcileri, bürokratları, tanıtımı ve zamanlaması doğru planlanmış, tüm detayları hassasiyetle şekillendirilmiş fuar organizasyonları. Iğdır Ticaret Borsası ve diğer kuruluşların desteği ile Iğdır ürünleri fuar alanı kurulacak. Yurtiçinden ve yurtışından alım heyetlerinin gelişi organize edilecek.

Shopping Fest’le ekonomiye hareket

Ticaret ve Sanayi Odası’nın ön ayak olması ile her yıl belirli bir tarihte “Iğdır Fest” adıyla alışveriş festivali düzenlenecek. Iğdır’ın zengin tarihi geçmişini, kültürünü, mutfağını, sanatını, alışveriş ve eğlenceyle buluşturan “Iğdır Shopping Fest” festivali ile ekonomiye hareket gelecek.

Turizm

Ağrı Dağı’nın yaz ve kış turizmi ile dini turizim potansiyeli ön plana çıkarılacak. Tuzluca ilçemizde bulunan Tuz Mağaraları ve tarihi Kervan Saray’ı gibi önemi yüksek olan toplam 65 adet tescilli kültür varlığımızı tanıtarak, yerli ve yabancı turistlerin ilimizi ziyaret etmeleri sağlanacak. Ayrıca Ağrı Dağı’nda yamaç paraşütü ve kayak gibi turistik faaliyetlerin yapılması için girişimlerde bulunulacak. Tesislerin kazandırılması noktasında ilgili kurumlar nezdinde lobicilik faaliyetleri yapılacak.

Sosyal Sorumluluklar

Şehrin sadece ekonomisi değil, engellisi, tabiatı, suyu, kültürü, sporu ve yaşam kalitesi gibi unsurları ile sosyal sorumluluk kapsamında ilgilenilecek. Odanın bağlı bulunduğu yasalar ve yetkinlikler çerçevesinde gerçekleştireceğimiz tüm faaliyetleri sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik anlayışı ile organize edeceğiz. Böylelikle hizmet kalitesini artırırken çevresel duyarlılığı da destekleyeceğiz.”

Ziyaretten İki Kare: 

 

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA